MIND GAMES

 
 
Att ta pole utan att få starta från pole kan vara rätt så irriterande, när en första ruta förvandlas till en elfte, det finns ett inbyggt feltänk i FIAs straffsystem, man straffar föraren för tekniska fel som föraren inte bär ansvaret för. Hamilton gjorde vad som förväntades av honom liksom Bottas, inte helt lätt för Valtteri att köra fort nog att slå Verstappen, men samtidigt långsamt nog att hamna bakom Lewis.  Ett starkt kval av Mercedes duon i en välbalanserad bil, Verstappen gjorde vad han kunde i en bil som saknade det lilla extra ur balans synpunkt som Mercedes hade. Leclerc tog till slut en fjärde ruta  efter vissa problem under kval två, snabb är han men ibland lite ojämn. Gasly fortsätter med att rada upp femte-sjätte platser i kval, idag blev det en femte ruta,Alonso kvalade ut Ocon och belönades med en fin sjätte startposition, och Perez svarade för ännu en svag kvalprestation slagen med 0,5 sekunder av stallkompisen Verstappen, en sjunde ruta i en RBR är inte mycket att skriva hem om. Norris och McLaren hittade inte riktig  farten på den "rear limited" bana som Istanbul Park är, men han slog stallkompisen Ricciardo med nästan 0,7 sekunder i kval ett, så en åttonde ruta är ett bra resultat i en "rear limited" bil.  Stroll kvalade ut Vettel och knep en nionde ruta, den sista platsen i kval tre gick till Tsunoda som dock tvingas starta racet med mjuka däck som kommer att ta slut på nolltid.
 
Vettel blev elva slagen av sin teamkompis, samma öde drabbade Ocon som tog ruta tolv, Russel hade chansen att ta sig till kval tre, men missade i sitt sista försök i sista kurvan och fick nöja sig med ruta tretton. Schumacher överaskade genom att ta en fjortonde plats på startgriden, och Sainz, som får ändå starta racet från sista ledet på grund av ett PU byte gjorde aldrig något allvarligt försök att skaffa sig en snabb tid. Ricciardo var helt vilse åter igen i den andra McLaren, en sextonde ruta bakom bland annat en Williams och en HAAS är inget annat än ett totalt misslyckande, pinsamt värre för Daniel.  Latifi fick stryk av Russel med 1,4 sekunder i kval ett, Giovinazzi slog Kimi med en 1,1, den sista platsen på startgriden gick till Mazepin som i sin tur fick stryk av Schumacher med hela 3 sekunder, måste var något av ett rekord i F ettans historia.
 
Hamilton kommer att starta morgondagens race från ruta elva, så det blir Bottas uppgift att försöka hålla Verstappen bakom sig så att Hamilton får chansen att komma ikapp. Max kommer knappast  ta risken att försöka bromsa sig förbi Bottas i första kurvan, för hans del räcker det att komma  i mål före Hamilton för att återta ledningen i förarmästerskapet, och Bottas i sin tur har inget att förlora, så det lär bli en rätt så försiktig rusning fram till första kurvan, man vinner sällan ett race i första kurvan. I konstruktörs VM lär Mercedes ha en bra chans att hålla RBR bakom sig trots det att Hamilton har samtliga Red Bull bilarna före sig på startgriden, det är inte på något sätt omöjligt att ta sig förbi på Istanbul Park, och Hamilton är bra på det.
 
Det om kvalet och morgondagens race, Sir Lewis Hamilton fortsätter med att bära märkliga kreationer under racehelgerna, den på bilden ovan beskriver han som "könsneutral", borde vi byta ut han mot hen när man pratar om Sir Lewis? 
 
Som avslutning, det sägs att Andretti är ute efter att köpa AR, något som enligt min mening vore lika med en utförsbacke utan dess like för Peter Saubers skapelse, allt som jänkare ta sig an i racingkretsar förvandlas till skräp, vore synd om Bottas hamnar i en situation där han kastar bort några år av sin karriär i ett stall utan framtid.
 
Dagens grid girls rockar fett, dock inte i Turkiet.
 
Amen,.må Andretti&Co hålla sig borta från F1. 
 
        
 
     

Kommentarer :

#1: Anonym

ANONYMUS
Inte varje dag Mazepin kan blanda sig in i rekordligan i F-ettan.
Kan tänka mig att far hans nu är stolt över sin son.Väl investerade pengar.

skriven
#2: Thomas

Mmm.
Också rädd för vad som kommer att hända med
Alfa Romeo om Andretti köper stallet.
Tror knappast det låg synligt på bordet när Bottas skrev på kontraktet..
Känns nästan som Williams hade varit ett bättre val nu i efterhand.

skriven
#3: Magnus Blomqvist

Tror Bottas kommer flytta på sig igen. Redan in i kurva ett. Verstappen etta Lewis tvåa. Livet går vidare.

skriven
#4: Tomi

Bottas kan ju bara styra in i Max i första kurvan så är det dukat bord för Ham sen....
Jo det är nåt seriöst fel när jänkarna bestämmer att F1 bilarna skall bli mer som Indy bilarna och inte tvärtom....

skriven
#5: Bb

Eller så kör Bottas skiten ur resten och pekar fingret på det sättet. Killen är snabb och bilen lika så, bkil att se hur många varv han vågar köra på och trotsa ledningen….

skriven
#6: ThomasF

VALTERIIIIII,!!!!👍👏👌😃

Svar: Äntligen,.men den kom till slut, vinsten.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :