THE CHOP SHOP

 
 
F1 cirkus brukar man kalla spektaklet, på Silverstone igår och idag stämnde det till 100%, här på ovan kan ni ta del av kvalresultatet från idag...
 
...eller var det igår man kvalade? Snacka om att piska en död häst, i går kvalade man till dagens kvalrace, Hamilton tog pole, idag kvalade man till morgondagens race, Verstappen tog pole, så, vem får äran och hamnar i statistiken för pole på Silverstone 2021?  
 
Max tjänade en placering, Hamilton tappade en, och Bottas behöll sin från igår. Leclerc var fyra igår, så även idag,  Norris slutade på en femte plats idag och tjänade därmed en placering, och Ricciardo tog sig upp även han en placering från igår och startar racet från sjätte rutan. Alonso blev sjua idag från sin elfte startposition när han tog sig förbi ett antal bilar under kvalracets inledande varv, Vettel tog sig upp från en tionde startposition till en åttonde plats i mål, Russel tappade en från åttonde till nionde, och Ocon körde sig upp från trettonde till en tionde i mål.
 
Sainz som tvingades av banan av Russel slutade på en elfte plats i mål, det blir intressant att se om Russel får något straff för sitt klantiga misstag. Domarna var ju snabba med att straffa Kimi senast som lämnade två bilbredd åt Vettel på insidan, men ansågs ändå vara den som gjorde ett misstag när båda två hamnade utanför banan. Sainz tappade ända ner till en artonde plats men tog sig förbi sex bilar till målflaggan, spanjoren har nog inte något vackert att säga om Boy George kamikaze attack. Gasly var tolva igår och behöll sin placering idag, Kimi tog sig upp från en sjuttonde ruta till en trettonde plats i mål, Stroll från en femtonde till en fjortonde, och Giovinazzi i sin tur tappade från fjortonde till en femtonde. Tsunoda var sextonde igår, och behöll sin placering i racet idag, trion Latifi, Scumacher och Mazepin tjänade en placering var idag, och dagens stora förlorare Perez föll från en femte ruta till en tjugonde, mexikanaren gick på gas för tidigt och åkte av, ett riktig nybörjarmisstag av en så rutinerad förare som Perez. 
 
Igår använde Mercedes Bottas som "towman" för att hjälpa Hamilton till pole, något som fungerade, idag gav man Bottas ett set skrubbade mjuka för att han skulle åter igen kunna hjälpa Hamilton genom att attackera Verstappen som startade med medium. Bra tänkt, men Hamilton gjorde en dålig start och Verstappen smet förbi, även Bottas kunde ha tagit Hamilton, men backade tillbaks och lät britten ta andra platsen. Det är jobbigt att se hur  Wolff hela tiden offrar Bottas kval och race för att hjälpa Hamilton, Valtteri gör ett  jävligt bra jobb med tanke på hur illa han behandlas av Wolff&Co, Bottas förtjänar ett bättre öde.  Även om Verstappen startar racet från pole imorgon, så har Mercedes och Hamilton en bra chans att vinna racet, man gör bara som man brukar göra, och offrar Bottas race genom att använda honom som en bricka i strategispelet, RBR saknar samma möjlighet på grund av Perez klanterier. Leclerc kommer att få hett om öronen med McLaren duon imorgon, Alonso kommer att kriga som tjuren Ferdinand, Vettel lär vara sugen på att kamma hem några poäng, Russel med sina kvalinställningar kommer att  åka baklänges genom startfältet, Sainz kommer att ta sig upp några palceringar och så vidare, med andra ord, det kan bli ett underhållande race imorgon där man krigar om poängen med blodsmak i munnen. 
 
Det om kvalet igår och idag, på diverse håll har det har skrivits mycket om vem som kommer ta den andra sitsen hos Mercedes som Hamiltons teamkompis 2022. Jag tror mig veta att Bottas blir kvar hos Mercedes även nästa år, några "F1 experter" lär vara av annan åsikt, något som får stå för dem, Russel är inte redo för en sits hos Mercedes, han har en del kvar att lära. Det är mer än roande när Chop Shop snubben Horner tycker att Mercedes ska satsa på en ung förare i form av Russel, hans eget team är ju specialister på att dumpa egna unga förare och tog in 30+ Perez istället, Horner borde kanske lyssna på sina egna råd inom "RBRfamiljen" där "familjemedlemmarna" sitter löst värre.
 
 
Det om dubbelkvalet, bilen på bilden här ovan sägs föreställa 2022  års bil, tro det den som vill, man ska se den som en skiss och inte mycket mer än så. Men om vi antar att till exempel framvingen och golvytan framför bakhjulet blir som på bilden ovan så blir den omtalade ground effect biten inte mycket att skriva hem om, kanske något mer effektiv än hos Indycar, men inte mycket mer än så, några Venturi tunnlar och en högre diffuser är inte lika med en riktig ground effect bil, utan mer av "Slippin´ and Slidin´" ala Indycar.
 
Dagens grid girls är glada över att de slipper Covid 19 fällan på Silverstone, hur korkade kan myndigheterna vara på brittiska öarna?
 
Amen,..må dubbelkvalet vara med er.     
 
      
 
   
 
        
 
   
 
     

Kommentarer :

#1: Hailwood

Sverige, högsommar värme, en kall pilsner och en ”efter live” koll på spektaklet F1 sprint så är livet gott. Mer våga satsa attityd än jag förväntande mig och första varvet är ett bra exempel på det.
Tack BL för dina texter och inlägg, de ger bra input inför racen och dito analys glädje att läsa efter. Gillar din blandning av teknikförklaring och egen analys/tankar.
Det verkar tydligt att Bottas måste agera en snäll andraförare, tex tow på fredagen och mjuka på lördagen. Mycket skriverier om nästa säsong och Russells nästa steg.
Var tror du Bottas gör sig bäst nästa år… MB och tydlig andra förare eller något annat stall med tänkbar öppen position?
Med vänlig hälsning, Hailwood

skriven
#2: Json

Ang. Russel, blir riktigt trött på viaplay med blomman o co som tokhyllar honom. Visst gör han det bra i kval, men, helt klart verkar han prioritera kval mer än race. Sedan är B o Co. helt tysta om att denne superRussel är riktigt kass på första varvet, han har också en klar tendens att när han får chansen till poäng så gör han bort sig. Dvs absolut inte en förare man vill ha bredvid Hamilton. Jag ser det som självklart att redbull gärna ser russel istället för bottas! Då ökar ju deras chanser markant!

skriven
#3: Magnus Blomqvist

Wow! Vilket race! Not. F1 gräver bara djupare och djupare sin egen grav. Nu kanske ni tycker jag är negativ men icke! Var oerhört imponerad av Rickard Rydell och Björn Wirdheim som indoktrinerats i hur man blir månadens anställd på Viaplay på så kort tid. Trodde de anställts för att tillföra något men herrejösses vad menlösa de blivit. Min fråga i dag är om de går på ackord och får extra betalt varje gång de nänner orden, spännande, positivt eller grym racing? Nä för min del kan 2022 inte komma för tidigt.

skriven
#4: tombau 61

Det går ju lysande i wrc/Estland..go Kalle go!!

skriven
#5: Snubbelfot

Det här loppet får mig att kräkas. Mordförsök x 2 betyder 10 sekunders straff. Nu lägger jag ner detta, det här är ingen sport, det är enbart korruption där Merca styr. Fattar inte Mercedes att det här är ingen marknadsföring, det gör att folk börjar hata Mercedes istället.

skriven
#6: tom

börjar mer och mer likna hutuer och tutsier från den gamla goda tiden,då greve Hamilton får göra vad han vill..den satans grisen

skriven

Kommentera inlägget här :