THE ABSENCE OF PARTY MODE

 
 
Party mode eller inte så fortsätter polefesten för Mercedes, Hamilton knep pole nummer 95 med 6 hundradels marginal före Bottas, synd bara att den sistnämnda inte fick chansen att utmana om pole, när Ocon snurrade i Poggio Secco i kval tre och tvingade fram en gulflagg situation.
 
Det är rätt så roande att lyssna vissa TV kommentatorer, är Bottas några hundradelar bakom Hamilton så har han inte gjort ett bra jobb, men om Albon är "bara" drygt 4 tiondelar efter Verstappen, då har han gjort bra ifrån sig, vissa "experter" borde fundera vad uttrycket "allt är relativt" innebär.
 
Bra polevarv av Hamilton, och som vanligt hade han även lite tur när Ocon klantade till det och förseglade Hamiltons pole i förtid, bra förare brukar ha turen på sin sida. Bottas var så nära men ändå så långt borta, att missa pole med några hundradelar kval efter kval sätter sina spår, imorgon måste Bottas lyckas till 100% i starten för att ha en chans att utmana Hamilton om segern.
 
Verstappen tog åter igen sin patenterade tredje ruta före stallkompisen Albon, som den här gången blev slagen med 4 tiondelar av holländaren. RBRs stall ledning försvarar Albons förkortakommanden gentemot Verstappen med diverse bortförklarningar, men det verkliga skälet till att Albon får behålla sin sits lär vara att han har stöd från Red Bulls majoritetsägare från Thailand. Det är ok att missa ibland, men om man ständigt ligger så långt efter sin stallkompis så räcker man inte till som förare, så enkelt är det.
 
Leclerc gjorde ett bra jobb med sin femte ruta på Ferraris hemmabana, Perez kvalade ut Stroll men får byta plats med kanadensaren till morgondagens race, Ricciardo kvalade ut Ocon, och Sainz gjorde det samma med Norris.
 
Kvyat tog en revancsh på Gasly som försvann redan i kval ett , Kimi hade samma tid som ryssen i kval två, men satte sin tid efter ryssen och får nöja sig med att starta racet från ruta tretton. Vettel blev bara tredje man bland "Ferrari förarna" med sin fjortonde ruta, det måste göra ont i Vettel att åter igen få stryk av Kimi i en "B Ferrari", men jag utgår ifrån att Vettel inte förses med likvärdig material med Leclerc, där av hans katastrofala formdipp.
 
Grosjean kvalade ut Magnussen, Giovinazzi fick stryk av Räikkönen, och Russel slog Latifi med en tiondel, det är väldigt små marginaler på Mugello, mellan ruta åtta och ruta tjugo skiljer det bara lite drygt tre tiodelar tidsmässigt.
 
Så, vad kan vi förvänta oss av morgondagens race, en omkörningsfest?  Knappast, banan är tok för smal för F1 bilar, att försöka sig en omkörning genom några av de ultrasnabba kurvkombinationer  är inte att rekommendera, den enda rejäla möjlighten finns i slutet av start-målrakan om man ligger på DRS avstånd, vi får väl hoppas på att det blir några säkerhetsbil ingripanden som öppnar för en alternativ depåstrategi. Hur bilarna kommer att hantera däckslitaget i värmen återstår att se, där kan RBR ha en viss fördel gentemot Mercedes, för Mercedes del hoppas jag att de inte har gjort samma miss som Monza, och kör med för tajt motorkåpa paketering så att  motorerna åter igen överhettar.
 
Dagens grid girls skulle njuta av värmen på plats imorgon liksom jag, men dessvärre är vi portade av Covid 19 och hycklare.
 
Amen,..må säkerhetsbilen vara med er.   
 
         
 
   

Kommentarer :

#1: Eric

Jag måste säga att det är en av höjdpunkterna i år, att se Ferraris fall, framförallt Vettels! Men känslan är precis som du skriver att Vettel inte förses med samma material som Leclerc. Dock tror jag att man tagit ut lite extra effekt ur Leclercs bil nu på hemmaplan och att det är Ferraris 1000:e lopp, så jag blir inte förvånad om Leclerc får ett motorras inom en snar framtid. För spänningens skull så hoppas jag att Redbull kan utmana Mercedes imorgon och att Kimi slutar på bästa placeringen av "Ferarri" förarna.

Hare gott och tack för att du håller bloggen vid liv. Kan erkänna att jag blev lite orolig tidigare i veckan.

skriven
#2: Eric

En väldigt bra sammanfattning av Lewis Hamilton.

Klippet heter Lewis Hamilton is an idiot

https://www.youtube.com/watch?v=kq2E7LBClnY&ab_channel=PaulJosephWatson

skriven

Kommentera inlägget här :