RUSSIAN ROULETTE

 
 
Ryssland nästa, en intetsägande parkeringsplats i Sochi som sällan eller aldrig bjuder racing värt namnet, kan årets race bli ett undantag? Det är inte mycket som talar för det, Mercedes har dominerat på banan sedan starten 2014 och vunnit varje race, Sochi passar inte för RBR och Ferrari befinner sig  i en avgrundsdjup formsvacka, något annat än Mercedes 1-2 vore en överraskning.
 
I Sochi kör man med relativt mycket vinge, och traction spelar en avgörande roll ut ur banans långsamma kurvor, så här behövs både aerodynamisk och mekanisk grepp i perfekt balans för en framgångsrik racehelg. Däckslitaget är låg, bromsslitaget över medel, och ett depåstopp lär bli en vinnande strategi oavsett om man startar racet med mjuka eller med medium däck.
 
En plats i första startled är dock ingen garanti för ett framgångsrik race i Sochi, det är långt till första kurvan, hela 800 meter, något som öppnar för förare från andra startled att slipstreama förbi innan man når första kurvan, men Mercedes duon som med största sannolikhet kommer att bemanna första startled lär göra allt för att täcka upp bakåt genom att köra två på bredden.
 
Hamilton har vunnit fyra gånger i Ryssland, Bottas en, den sistnämnda är snabb nog att kunna utmana Hamilton om segern, sedan är det en helt annan sak om han tillåts att göra det. Wolff gör allt och lite till för gynna Hamiltons sak, att den sistnämnda vill göra gällande att han har aldrig begärt en absolut förstaförare status är rätt så roande, med Wolff som stallchef behöver han inte göra det, utan den positionen får han per automatik till skänks av den stora, stygga vargen.
 
Verstappen har närmast haft ett klippkort för den tredje podiumplatsen i år, i Sochi kan det bli en lite hårdare konkurrens om den platsen mot "snabba rakt fram" bilar med Mercedes PU förutsatt att de hittar nog med traction ut ur långsamma kurvor.
 
Det om Sochi, det ryktas om ett F1 race i Saudiarabien redan till nästa år, kan mycket väl bli så eftersom Aramco redan finns som sponsor i F1.  Det sägs att pengar luktar inte, inte ens då när de kommer från ett land där man halshugger människor med svärd, och där kvinnor behandlas sämre än djur. Luktar pengar ändå så finns det alltid hjälpsamma storbanker bland annat i Sverige som mer än gärna hjälper till att tvätta pengar, i den lilla F1 bubblan känner girigheten inga gränser, och man agerar efter principen" man får stjäla men man får inte åka fast".
 
 
 
Meddelandet här ovan skickades in för att testa sanningshalten i påståendet "skrattar bäst  som skrattar sist", frågan är vem som skrattade sist, Kimi eller Lewis.
 
 
Dagens grid girl uppskattade skämtet om F1 förarens evolution, ett gott skratt förlänger livet.
 
Amen,..må det goda skrattet vara med er.     
 
      
 
      
 
        
 
      
 
      
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: peter

Ja man får väl hoppas på " DEMOLITION DERBY " igen så man får lite valuta för " pengarna "
För följa John är ju så tråkigt att se .

skriven
#2: ilkkaluukas.blogg.se

Kommer att titta på kvalet och dom sista 10 minuterna på racet.jävligt tråkig bana.

skriven
#3: Carl

håller med dig om tråkig bana men vi kan väl hoppas på säkerhetsbil men jag har funderat mkt på samma som du skrattar bäst som skrattar sist.tack för en bra blogg

skriven
#4: Patrik Jansson

Kan bara hålla med ingen super rolig bana detta vi får väl hoppas på litet kaos i starten då :) ! Tråkigt att Mercedes gör som dom gör men ja inget att göra åt det man får hoppas att Hamilton har litet oflyt då ! Ha det Brandon !

skriven
#5: Spelwilly

En klassisk följa John bana. Putin kommer in efter halva loppet och Bernie slickar hans röv. Politisk korrekthet med BLM och inga gridgirls i kontrast med diktaturerer är skrämmande. Vad säger LH nu? Pengar är viktigare än moral i vissa lägen. En skitbanan som inte ens kunde presenteras som en bra idé efter en väldig blöt krogkväll kl 5 på morgonen.

skriven
#6: Anonym

ANONYMUS
Får väl ursäkta mitt förra inlägg om Kimis stora övertag poängmässigt inom teamet.Matematik var kanske inte mitt skarpaste ämne när man pinade sig igenom grundskolan,(kan väl tillägga att det var inga andra ämnen heller).Man hade som man säger"andra intressen".På tal om skoltiden så tycker jag att Lewis på bilden där han rullar fram på sin sparkcykel ser ut som om han är på väg till sin allra första dag i skolan.På bilden intill så är det väl James Hunt som svalkar sig med en bira.Han var en härlig prick som levde livet som så många i våran generation gjorde på den tiden.Nu för tiden så är det väl bara Kimi som klarar av att hålla på de lite udda traditionerna inom motorsporten.Tror nog att F1 hade fått ett rejält lyft om det funnits lite fler förare som fallit utanför ramen,men det är väl tyvärr en utopi idag då de flesta är uppbundna av kontrakt inom teamen så att de knappt vågar öppna käften.

skriven

Kommentera inlägget här :