THE HUNGARIAN METHOD

 
Monaco utan murar är en passande beskrivning av Hungaroring, inte en stadsbana, men av stadsbana karaktär med väldigt få om överhuvudtaget några omkörningsvänliga banavsnitt, den ungerska vinnarmetoden är väldigt enkel, ta pole, ta starten, gör enstoppare så har du vinsten som i en liten ask. Hungaroring är en lätt "rear limited" bana där en "front limited" bil brukar fungera skapligt bra, mer passande för karting än för F1, dagens tunga bilar med en extremt lång hjulbas känner sig inte hemma på Hungaroring, snabba kursförändringar är inte deras gebit när bilens balans blir lidande av däckslitaget.
 
Hungaroring är lika med traction och downforce, saknar man dessa ingredienser i sitt designkoncept har man inget att hämta från Hungaroring. Greppnivån från asfalten är hög liksom den laterala belastningen av däcken, så det gäller att ta hand om däcken ur slitage synpunkt, och då speciellt bakdäcken, onödigt hjulspinn kostar varvtid.
 
Kampen om pole blir en affär mellan Mercedes och RBR, ifjol tog Verstappen pole före Bottas och Hamilton. Mercedes PU är mer kraftfull än Honda dito, men på Hungaroring betyder körbarhet mer än antalet hästkrafter, så Verstappen bör ha en skaplig chans att ta pole även i år, dock ser Mercedes mer välbalanserad ut än RBR, dess balans påverkas inte negativt på samma sätt av varierande bränslemängd som hos RBR.
 
I kampen om titeln best of the rest under kval och race bör McLaren ligga bra till liksom Racing Point med Renault och Alpha Tauri hack i häl, för att Ferrari ska kunna blanda sig i det hela kräver en smärre mirakel som lär inte vara tillgänglig i Maranello.
 
Väderprognoser siar just nu om temperaturer mellan 23-27 grader under racehelgen, risk för skurar under fredag-lördag men molnfritt, varmt och soligt under söndag. Givetvis kan hela väderbilden förändras fram till helgen, men det tycks vara som så, att den sedvanliga mördande hettan uteblir i år.
 
Dagens grid girl hoppas och tror på en underhållande racehelg i Ungern, en triangeldrama mellan Bottas, Hamilton och Verstappen.
 
Amen,..må sommartider hej hej vara med er.    
 
      

Kommentarer :

#1: Staffan

Hur kan Mercedes vara så mycket bättre än alla andra kan inte bara bero på PU:n? Ska det bli så nu framöver att Mercedes slåss om plats 1 och 2 Red Bulls Max Verstappen plats 3 och typ övriga sen. Ingen vidare för sporten.
Mvh Staffan

Svar: Nej, inte enbart på PU, hela paketet hos Merca är bättre än hos andra, speciellt bilens balans är otroligt bra. Det lär bli som du skriver, Merca 1-2 och RBR med Max och sedan resten på behörig avstånd,.de andra får jobba hårdare för att komma ikapp. Ha det bra Staffan.
Brandon Lee

skriven
#2: Igor

Du skrev i ditt förra inlägg att Kimis bil hamnade i anti stall-läge. Varför händer det och vad är det som händer då?

Tack för en väldigt bra blogg!

Svar: Anti stall finns där att förhindra motorstopp helt enkelt, ett program som ser till att det inte händer när man till exempel får tvärnita och hinner inte med att få in neutralläge i lådan, samma sak om man missar med kopplingen, anti stall ser till att man inte får motorstopp. Ha det Igor och tack för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#3: Anonym

ANONYMUS
Tror inte man behöver några sömnpiller i helgen.Det löser sig nog galant om man slår sig ner i F1-soffan.Är det Ebba Busch som sadlat om som Grid-girl? Vore skönt, de brukar ju nöja sig med ett leende och skippa pladdret.

Svar: Det kan bli lite köbildning i Ungern på grund av banans karaktär, man borde byta ut Hungaroring mot en "riktig" bana. Ebba klarar inte av kraven att jobba som grid girl, hon är för korkad för det och pratar mycket utan att säga något alls.
Brandon Lee

skriven
#4: Lia

Blir alltid så glad av din blogg <3

Nu har jag bara 2 inbjudningar kvar till superbillig shopping med märkeskläder <3

Best Secret:
https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

skriven
#5: Genc

En sak jag hoppas på är att Rickard Rydell inte kommenterar den här helgen. För jag orkar inte med hans eviga tjat, om att Alonso kunde ha blivit t ex världsmästare 2010, 2007 och 2012 over and over again t ex. Men även om hur bra hans favvo Verstappen är.

skriven
#6: Genc

PS Tur också att Monaco inte kommer att köras iår också. Hatar den banan som bara den, har gjort det redan som barn. Fattar inte vrf den är så jävla populär.

skriven
#7: tom

Tål inte heller rydells eviga tjat om att bottas är sämst i världen på att köra bil,och borde bytas ut förjämnan,han kan ju inte öppna truten utan att "hata"bottas..

skriven
#8: Staffan

Kul med 2st rosa mercedes. Med lite ny färg så blir det ett nytt team. 😁

skriven

Kommentera inlägget här :