BOTTAS BANZAI BRAVERY

 
 Det händer inte så värst ofta...
 
...att kval och race går av stapeln samma dag, men när det väl händer så börjar man fundera om det verkligen är nödvändigt med tre dagars racehelger.  
 
Bottas gjorde allt rätt i racet och tog en välförtjänt seger före Vettel, men det roliga under racehelgen var att lyssna på Hamiltons gnällande, han hade tämligen svårt att acceptera rollen som en "wingman", och det faktum att Bottas var den snabbare av de två under hela racehelgen.
 
Ferrari duons start från första ledet blev en märklig historia, Vettel gjorde en tjuvstart men undvek ett straff, Leclerc tycktes sova när lamporna släcktes, kom iväg tok för sent bara för att sedan köra på Verstappen som hamnade på gräset utanför banan, och fick senare bryta racet. Bottas tackade och tog emot, passerade Ferrari duon i starten och hade ett stort  försprång redan genom första kurvan som han sedan utökade varv efter varv, i mål blev segermarginalen 13 sekunder till tvåan Vettel.
 
Leclercs sammanstötning med  Verstappen resulterade till en roande replik från Maxs sida, "han körde på mig", Verstappen är ju själv rätt så duktig på att köra på folk, nu fick han smaka av sin egen medicin, och fick på köpet följa Bottas resa till en seger från läktaren, inte lätt för "rain man" som har mer eller mindre satt i system att kasta skit på Bottas.
 
Vettel hade inga vackra ord att säga om sin startmiss efter racet, men han lyckades med att hålla Hamilton bakom sig  fram till målflaggan ,britten korsade mållinjen halvsekunden efter tysken.
 
Albon som förstörde racehelgen för Norris slutade på en fjärde plats före Sainz, som åter igen kammade hem många värdefulla poäng åt McLaren, lite lustigt hur det hela har utvecklats hos McLaren, där Norris sägs vara den stora talangen, men där det är Sainz som samlar poängen race efter race.
 
Kamikaze piloten för dagen, monegasken Leclerc fick nöja sig med en sjätte plats i mål, sammanstötningen med Verstappen kostade honom mycket tid när han tvingades till depån med en trasig framvinge, sjua blev Ricciardo som körde upp sig hela vägen från en sextonde startruta, bra jobbat av australiensaren.
 
Gasly, vars körstil fungerar mycket bättre i en TR än den gjorde i en RBR slutade på en åttonde plats i mål före turgubben Perez, som trots sin avåkning på sista varvet klassades som nia i mål, det är ställningen ute på banan på det näst sista varvet som räknas i slutresultatet, den sista poängen gick till Hulkenberg vars F1 karriär snart är över.
 
Stroll blev i vanlig ordning akterseglad av Perez, och slutade på en elfte plats före Kvyat, som i sin tur åter igen fick stryk av Gasly. Norris lär inte vara nöjd med sin trettonde plats i mål, Albons tackling kostade honom ett antal poäng, Kimi tog en frusterande fjortonde plats i mål efter Alfas miss med hårda däck som inte alls fungerade på Suzuka.
 
Grosjean som startade från tionde rutan kom i mål på en femtonde plats före Giovinazzi och stallkompisen Magnussen, Williams duon i sin tur slutade där de brukar sluta.
 
Så, vad var den stora grejen på Suzuka som fällde avgörandet ur slutresultat perspektivet? Starten och depåstrategin, man kan faktisk köra om på Suzuka, men endast med en bil som är betydligt snabbare än den man vill passera, Leclerc tog sig förbi ett antal bilar i sin Ferrari, Hamilton lyckades inte med att ta sig förbi en bil, en Ferrari.  Domarkåren hade en "vem fan bryr sig" dag på Suzuka, tjuvstart eller påkörning, allt var tillåtet för dagen, ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta när man följer deras arbete, vad de än är, så är de definitivt inte direkt konsekventa i sina bedömningar, dessa F1 cirkusens clowner.
 
 
Dagens grid girl säger sayonara och välkommen åter nästa år.
 
Amen,..må domarkårens visdom vara med er.      
 
 
          
 
 
       

Kommentarer :

#1: Genc

Verstappen klantade till det återigen, bevisar bara att det skulle vara bra för hans del om han, fick en riktigt örfil med flera smisk i hans lilla arsle. Då skulle han inte göra sådana dumheter, någon mera. Annars bra gjort av Bottas att vinna igen, vill se han göra det mer gånger den här säsongen.

Svar: Verstappen är en riktig självupptagen pucko, inte alls så bra förare som han själv tror, jag är rätt så övertygad om att några andra förare skulle ha gjort bättre resultat än han hos RBR.
Brandon Lee

skriven
#2: Spelwilly

Nu blev ju Leclerc straffad efter racet. Nu visar dig domarna vara än mer inkonsekventa, märkligt att Verdtappen kan torpedera folk utan straff men fan ta dem dom hör så mot honom.
Kan du förklara varför Perez blev 9:a?
Den regeln måste jag ha missat.

Svar: Perez blev nia pga att man flaggade av loppet ett varv för tidigt, någon tryckte knappen för tidigt. Ja, Leclerc blev straffad, Verstappen har gjort liknande grejer utan att ha blivit straffad, F1 borde använda samma domare i varje race, inte byta ut dem hela tiden. En intressant grej hos Merca, tänker på det här med "likvärdig material", Hamilton fick ett nytt chassi till Suzuka, Bottas fick ta över hans gamla och var direkt snabbare än Hamilton under hela helgen,.allt är relativt, speciellt det här med "likvärdig material" hos Merca. Ha det W.
Brandon Lee

skriven
#3: Genc

PS Har läst i ditt tidigare inlägg om Greta Thunberg, och vill faktiskt säga att hon är en jobbig liten 12 åring som leker politiker. Skapar många rubriker som bara den, överdriver genom att ha depression för saker som inte har haft med henne och göra. Bara för att hon är en bortskämd liten snorunge som, lever snobblivet i storstan.

skriven
#4: Spelwilly

@Genc
Gissar att du är en medelålders man.
Verkar som om det bara är vi som vågar säga vad vi tycker om Greta. De som är värre är andra vuxna som gör denna cirkus möjlig.

skriven
#5: Genc

@Spelwillys Du jag är faktiskt 25, men tänker som du och Brandon att Greta är en snobbig 12 åring som lever det brotskämda livet i Stockholm. Önskar bara att någon kunde, skicka henne till månen så att vi kunde slippa höra henne.

Svar: Greta är Sveriges yngsta tant som kom in i "klimateriet" innan hon nådde puberteten, lika jävla bekräftelsesjuk som sin bekräftelsesjuka morsa, hyckleri på allra högsta nivå, mycket väsen om ingenting.
Brandon Lee

skriven
#6: F1 One

Grattis Bottas perfekt körning och Merca vågade inte denna gång manipulera strategin till Hamiltons favör. Enögde (anti Bottas bias) Rydell irriterades över att Hamilton gjorde andra stoppet. Men missade att Bottas lika sannolikt hade klarat sig på ett stopp också. Rydells insikter hur politik styr F1 är totalt obefintliga. Förvisso ligger Virdheim inte långt efter som "expertkommentator" Tack för bra blogg i vanlig ordning.

Svar: Tja, Rydell är väl som folk brukar vara hos Blomman och hans sekt, avundsjukan går inte att ta miste på, patetiskt värre kan man tycka. Bottas hade exakt samma chans som Hamilton att göra en enstoppare och var snabbare än Hamilton under hela racehelgen, Volvokombi pajasen borde pyssla med något annat, tex köra en Volvokombi.
Brandon Lee

skriven
#7: tombau haupda

Kräket Rydell;oerhört lik Goebbels,i utseende och maktfullkomlighet,mässar vidare och anser att ME är bättre än alla finländare som någonsin kört/kör F1..eller vilken motorsport det nu kunde röra sig om
Björn Wirdheim är mycket bättre än Nazi Rydell eller sågbocken Blomqvist

Svar: Vad en halvtaskig dussinförare klämmer ur sig kvittar, sådan herre, sådan dräng, det är Blomqvist nivå på Rydells svammel kryddad med en rejäl dos av avundsjuka.
Brandon Lee

skriven
#8: Tomi

Tack Brandon!Nice som vanligt.....
Det är klart att Bottas vunnit iaf nån till med lite bättre backup......men som de flesta skriver var konstruktörstiteln det överhängande den här helgen, och då gick det som det gick. Funderar på Ferrari, har de en kontrakterad försteförare i år eller inte? Personligen så tror jag att Vettel har det i kontraktet men Leclerc lyckas ändå bita ifrån.....även om Leclercs slide in i Verstappen var Verstappenklass....
Kimi verkar ha tappat inspirationen och har redan avslutat säsongen mentalt, han ser ut som han sover när han intervjuvas:)

Svar: Merca är en "one mans show", först när titeln är nästan klar för Hamilton får Bottas köra om segern,.och det med en Hamilton chassi, "lika material" är ett relativt begrepp hos Merca. Vettel har kontrakt som förstaförare, men Leclerc är poppis bland de högsta hönsen som vill förverkliga Marchionnes vision om Ferraris framtid. Det är snarare AR som har tappat inspirationen på brist av pengar, inga slantar kvar att satsa på årets bil,.man kan somna av mindre;-) Ha det Tomi.
Brandon Lee

skriven
#9: jan Jonsson

Tror faktiskt att Kimi hoppar av F1 till nästa år, Tyvärr. Hulken blir då en trolig ersättare.
Tror även att båda Verstapparna, både far och son lobbar för att så snabbt som möjligt få bort Bottas från MB och knipa den platsen. Något år som wingman åt Skinkan och sedan 1a förare i MB...

Svar: Knappast, Kimi har 2 års kontrakt med AR, och MB har inget behov av Verstappen, de har ju Russel och indirekt även Norris. Om det finns någon överskattad förare i F1 så är det Verstappen, sitter en av de absolut bästa bilarna och åstadkommer inte mycket att skriva hem om. Ha det.
Brandon Lee

skriven
#10: Fredrik Karlsson

Jag tror Greta Thunberg blir förstaförare hos Alfa Romeo, med Donald trumps pengar i ryggen, "Make Sauber great again".

Jag är ingen "Greta" följare och jag tycker inte som hon,men!!!
Jag tycker det är fjantigt att förminska henne, utsätta henne för näthat, mm.
Vad man än tycker har hon åstadkommit något rätt stort.
USA och Rysslands Ledare har inte kommenterat vad någon här inne gjort eller inte gjort, eller??
Tänk på det innan ni slinter på tangenterna igen.

Svar: Något rätt stort? Det är nog mest stora ord från en autistisk, bekräftelsesjuk unge vars "tal" är skrivna av andra som använder henne som en "klimatmaskot". Svensken flyger fortfarande till Thailand, åker med Volvokombi och är mer prylkåt än någonsin, dock kan ungarna tycka att det är kul med "klimatstrejk" när man slipper gå i skolan. Hur mycket Greta är mal på så finns det inte en chans att stoppa klimatförändringen, som har blivit en domedags perpetuum mobile som bara ökar takten för varje dag som går helt bortom människans kontroll. Dock tror jag personligen, att mikroplasten och idiotin med nanoteknik kommer att göra slut på oss långt innan klimatförändringar gör det. Så skål Fredrik, allt som du dricker och äter vimlar av mikroplast liksom luften du andas in, nano partiklar i sin tur går in i blodomloppet rakt genom huden och bildar tillsammans med mikroplast en fin, klimatvänlig hälsococktail i våra kroppar,.snacka om en inre klimatförändring, vore intressant att höra vad Greta tycker om det, hennes svammel är lika meningslöst som om man skulle försöka släcka en brinnande "Turning Torso" genom att spotta på lågorna.
Brandon Lee

skriven
#11: Anonym

ANONYMUS
Nog känns det patetiskt att jordens intelligentaste individer håller på att utrota sig själva.Man kan ju fråga sig om vi är de individer på klotet som är de intelligentaste,eller om vi helt enkelt är en skock idioter.Om det funnits en gud som är god så tvivlar jag på att han hade tagit med mänskligheten i sin skapelse.I sådant fall hade kanske planeten kunnat fortsätta att vara en underbar plats att leva på för de resterande individer som bebor denna.

skriven

Kommentera inlägget här :