QUALIFYING CONCERNS

 
1       Hamilton      1.20.486
2       Bottas           1.20.598
3       Vettel            1.21.190
4       Verstappen   1.21.320
5       Leclerc          1.21.442
6       Grosjean       1.21.826
7       Magnussen   1.22.099
8       Norris            1.22.304
9       Räikkönen    1.22.314
10     Perez            1.22.781
11     Hulkenberg  1.22.562
12     Ricciardo     1.22.570
13     Albon            1.22.636
14    Giovinazzi     1.22.714
15    Kvyat             1.22.774
16    Stroll              1.23.017
17    Gasly             1.23.020
18    Sainz             1.23.084
19    Russel          1.24.360
20    Kubica          1.26.067
 
Årets första kval är avklarat, alla "experter" som öste superlativ över Ferraris formtopp efter testveckorna i Barcelona har tystnat, det är konstigt att dessa "experter" aldrig lär sig risken med att dra förhastade slutsatser baserade  på varvtider under testveckorna, något som  kan visa sig vara skapligt vilseledande.  
 
Nu ska man givetvis inte stirra sig blind på kvalstatistiken i Australien heller, Albert Park är lika med banspecifika kvalresultat, visst krossade Mercedes duon allt motstånd, men riktigt så överlägsna som det ser ut just nu kommer  de inte vara i praktiken en bit in i årets säsong.
Det anmärkningsvärda är snarare hur nära Ferrari HAAS duon kom tidsmässigt, även om deras kvalresultat hamnar just i kategorin banspecifikt, samma gäller för Norris och Perez, några designlösningar fungerar helt enkelt bättre på stadsbanor som Albert Park.
 
Hamilton kvalade ut Bottas, "experterna" mumlade om Ocon som en tilltänkt ersättare i vanlig ordning, jag har lite svårt att ta in deras resonemang, Ocon har ju inte direkt åstadkommit några stordåd i F1, utan hade problem med att hålla jämna steg med Perez.
 
Vettel slog Leclerc som även fick se sig slagen av Verstappen, Grosjean var lite kvickare än Magnussen, Norris gjorde en fin debut och belönades med åttonde startrutan, Kimi som inte var helt nöjd med sitt kval slutade som nia, den sista platsen i kval tre gick till Perez som gjorde processen kort med Stroll.
 
Hulkenberg slog Ricciardo, Albon gjorde det samma med Kvyat, Giovinazzi på sin fjortonde plats hamnade en bra bit efter Kimi, Gasly föll offer för stallets strateger som höll honom kvar på depån, Sainz fastnade i trafik under sitt snabba varv, Russel och Kubica hamnade hopplöst efter med sina Williams som håller F2 nivå fartmässigt.
 
Så, vilka nya slutsatser kan man dra efter dagens kval angående "pecking order"? Inga alls, jag håller mig till det jag har sagt tidigare, korrelation utan kausalitet lämnar jag åt "experterna".
 
 
Dagens grid girl gillade dagens kvalkörning, i morgon gäller det för samtliga förare att inte köra med huvudet under armen när starten går, man vinner inga race i första kurvan. 
 
Amen,..må morgondagens race bli en jämnare historia än dagens kval.      
 
       
 
       

Kommentarer :

#1: Judge Fear

Såg ut som en fortsättning på förra året mellan teamen i topp. Lando gjorde en bra insats och som jag misstänkte blev de flesta nykomlingar slagna av sina mer erfarna teamkollegor, misstänker att flera av dem lär krocka ihop i starten in i första kurvan, Melbournes första kurva brukar varje år ha någon som kör ihop, 2002 var mest extrem.

Väntar ännu på ett blogginlägg om vad som hände 2005 och hur Ferrari aldrig kunde utmana om titeln det året. :P Men efter kollat runt så verkar det som Renault och Mclaren hann ikapp tekniskt sett samt de nya däckreglerna blev för stor utmaning för Ferrari och bridgestone och kunde aldrig ta igen det försprång Michelin hade.

Har du eller någon som läser här tips på en streamingtjänst där man kan se morgondagens race på i bra kvalite, behöver ej vara gratis men bättre än viasat med sina priser? Provat eplsite och motorsports-stream men de har så mycket laggande och tekniska problem att det är irriterande och missar mycket.

Svar: Japp, men i racet hände det saker, borta i Maranello letar de fortfarande sina hakor från golvet och begriper ingenting;-) Apropå vad som hände 2005, jag har ganska kort om tid att blogga numera, men däcken spelade en stor roll då som du nämnde, det skulle inte skada heller idag att ha två däcksleverantörer i F1, men FIA som den är idag säljer sig till högstbjudande som får ensamrätt som däcksleverantör. Apropå streaming, Aki kom med ett bra tips här ovan, prova med det. Ha det bra.
Brandon Lee

skriven
#2: Aki

Judge fear, köp en iptvlösning. Få i princip alla kanaler för 70Euro per år. Googla camdserver! Jag växlar mellan sky sports F1 Kanal och finska Cmore max mestadels. Du kan i princip använda vilken enhet som helst. Har du Samsung smart tv laddar du ner en app som heter Smart iptv. Smidigt som satan. Äntligen är säsongen igång och det är kul att se att du fortfarande håller i bloggandet Brandon. Saludos

skriven
#3: OK

Skillnaden mellan stallen i Aus ganska lik förra året - ska bli kul att se första loppet men ännu roligare med nästa. Då kan man, enligt mig, försöka jämföra med fjolåret i relation till båda banorna.

Svar: Det blev inget kul lopp, Valtteri stack direkt, men kul att han vann, nästa race kommer visa lite mer om styrkeförhållanden, blir intressant att se hur bilarna funkar när det är riktigt varmt.
Brandon Lee

skriven
#4: Tomi

Alla snackade om hur jämt tidsmässigt startfältet är i år med de nya reglerna, äeh vet inte, Kimi var 1,8 sek efter Hamiltons poletid, räkna ut vad det blir på ett helt race....
Tyckte Seb som lite avmätt ut redan efter första kvalet lite som whatever.....
Köpte Viaplay igår, 399/mån, funkade inte, klockan var typ 0100, så testade att betala en gång till, så efter 798kr kunde jag njuta av kvalet i morse...
Fortsätt och skriv Brandon, du är en formelettstjärna!

Svar: Det har blivit jämnare om man räknar bort de tre stora;-) Jämt blir det först då när alla agerar med lika stor budget,.när och om nu det blir verklighet. Viaplay kostar för mycket, det finns billigare och bättre alternativ,.och det blir jävligt dyrt om man betalar två gånger;-) Jag ska försöka kriga vidare vid tangentbordet när jag får tid över. Ha det bra Tomi.
Brandon Lee

skriven
#5: Trainer

Det var ett tag sen,livet bjuder ibland som från chokladask man vet aldrig vad man får surt eller sött man bara tar det. Du håller stilen och det är jag tacksam för. Dina goda analyser och beska slutsatser gör fortfarande F 1 sevärt annars har jag nog skippat det trots i min uppväxt
när man drack halv liter motorolja till frukost.Väntar fortsättning, Kämpa på

Svar: Det var inte igår , jag började misstänka att du hade gått vilse i skogen på jakt efter älgen;-) Jag försöker hålla bloggen vid liv även om det inte blir så mycket tid över för bloggande, men har man bensin i ådrorna så har man det, det är bara att brumma vidare. Kul att du hörde av dig, sånt uppskattas från mitt håll,.och jävligt kul att Bottas visade var skåpet ska stå. Ha det bra.
Brandon Lee

skriven
#6: Anonym

Man får säga och tycka vad man vill om den goda Lewis Hamilton men fan vad den pojken är skicklig på att knyta ihop säcken!

Svar: Japp,.men idag gick det inte, Bottas hade knyckt hans säck;-)
Brandon Lee

skriven
#7: ThomasF

🇫🇮🍾Valteri var visst inte slut!

Svar: Ha ha,.inte riktigt,.kanske inte ens hos Blommans sekt;-)
Brandon Lee

skriven
#8: F1 One

Nu måste Merca byta ut Bottas till Ocon eller vad som helst....:)

Bottas dominerade, riktigt bra kört!!

Svar: ..eller Maldonado,,;-), och ja, grym körning av Valtteri.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :