ADRIAN NEWEY GIVES YOU WINGS

 
 
Det tog några race för Verstappen att ta sin första pole, men den kom till slut på en bana som man i förväg visste skulle passa för Neweys skapelse, Adrian är och har alltid varit F ettans downforce kung. Vingmannen Bottas var ofin nog att flyga förbi skvadronledaren Hamilton vars bromsklaffar hade fastnat i saltomortal läge, den oövervinnerlige blev vingklippt av två vingklippare, det är dags att byta ut Hamilton mot Ocon.
 
Leclerc blev bäst av Ferrari piloter, men hade turen med sig när han satte sin bil i räcket med rumpan före, han är snabb, men gör rätt så enkla misstag på Vettel maner utan att bli kritiserad för det av mediamurvlarna, som har helgonförklarad monegasken.
 
Gasly blev sexa i sin RBR testbil före McLaren duon Norris-Sainz ,vars "pecking order" omsorgsfullt dikteras av stall ledningen. Grosjean bevisade med sin nionde plats att HAAS stallets uppdateringar som sitter i Magnussens bil  inte fungerar alls, och Kimi lämnade bakom sig Renault duon, Toro Rosso dito liksom Racing Point bröderna, starkt jobbat av den "gamle".
 
Hulkenberg slog Ricciardo som fastnade i trafiken, Albon kvalade ut Kvyat och Giovinazzi hängde inte alls med i Icemans tempo. Magnussen kom ingen vart med HAAS "det var bättre förr" uppdateringar,och Russel, som får allt serverat på  guldfat med Mercedes välsignelse hos Williams förnedrade Kubica vars enda uppgift hos Williams tycks vara att fylla på deras kasskista, Kubicas poäng i Tyskland måste svida ordentligt hos Russel och Williams ledningen.
 
Perez slog Stroll med en bil vars designtänkande inte alls passar på en bana som Hungaroring och bildade en dubbelmacka med Ricciardo som köttbit, den sista platsen i kvalet hamnade hos Williams moneyman Kubica.
 
Så, samtliga förare hos RBR, Mercedes och Ferrari kommer att starta racet med medium, Mercedes brukar vara starkast med de lite hårdare gummiblandningar i racepace, men då gäller det för deras del att ta Verstappen i starten, något som inte är helt omöjligt, Max lär vara lite spänd när han för första gången startar från pole i morgondagens race.
 
Kampen om titeln best of the rest lär i första hand bli mellan McLaren duon och Kimi, även om det finns andra som kan blanda sig i den kampen i kraft av att de kan välja vilka däck de startar racet med. Jag kikade kvalet hos en polare som än hänvisad till Viasat Motors sändningar, det var roande att ta del av hur oblygt herrarna Blomqvist och Rydell hajpade vissa förarnas prestationer, blundade helt för andra förarnas tabbar, och valde att inte överhuvutaget notera några. Den dynamiska duon tycks inte ha en aning om hur det hela fungerar på stallnivå, att lyssna dessa två påminner starkt om att lyssna på några virriga, berusade  F1 fans med foliehatten och öronpropparna på plats, det vill säga, man ser vad man vill se, och hör vad man vill höra, blandar det hela och pratar sedan nonsens för hela slanten.
 
Dagens Grid Girls är övertygade om att "high heels gives you wings", kan mycket väl vara så, aerodynamiken är det i alla fall inget fel på.
 
Amen,..må Stockholm Pride vara med,.eh,.någon eller något.      
 
     
 
    

Kommentarer :

#1: Genc

Leclerc är jätte överskattad håller med, han är duktig men är inte bättre än vad Bottas är tex. Ruskigt överskattad är han, jätte otroligt är han det. Hoppas bara inte att han såna manövrar i framtiden bara som Vettel.

skriven
#2: Genc

PS brudarna på bilden är jävligt snygga. Medans Janne och Rickard gör som Björn och Robin Nilsson, älskar att filosofera fram en massa bullshit som inte existerar.

skriven
#3: Fricco

Förlåt att jag inte alltid skriver när jag läser dina både roliga och intressanta inlägg.
Men kan vi inte lobba för att du kan ta över visasats sändning.
Vore kul med lite mer ofiltrerat snack med mer tekniskt snack i tv.

Svar: Ha ha, jag är tok för frispråkig för att anses som rumsren i TV, PK lydighet är ett måste bland TV folket, jag säger alltid vad jag tycker utan några om och men;-)
Brandon Lee

skriven
#4: Tomi

Kan vi inte bara erbjuda Viasats kunder bild och länka in ljud via mobilen med Brandon som kommentator, och så swishar vi Brandon typ 50:- per lopp.....liten uppoffring för oss och hyfsad inkomst för B om man räknar på antalet Viasatkunder:)

Svar: Då skulle man vara tvungen att installera en PK filter i mobilen, mina kommentarer får finkänsliga att rodna;-)
Brandon Lee

skriven
#5: tombau haupda

snart ruttnat helt på viasats kommentatorer..hatet mot bottas måste få ett slut..rydell är ju helt rasist/nazistisk i sin häskhet mot finländare..fy faan!!!

skriven

Kommentera inlägget här :