FORZA ICEMAN

 
1            Räikkönen
2            Vettel
3            Hamilton
4            Bottas
5            Verstappen
6            Grosjean
7            Sainz
8            Ocon
9            Gasly
10          Stroll
11          Magnussen
12          Sirotkin
13          Alonso
14          Perez
15          Leclerc
16          Hartley
17          Vandoorne
18          Ricciardo
19          Hulkenberg
20          Ericsson
 
Lite kort om dagens kval, känns konstigt att skriva med lånad Mac, har aldrig gillat den.  
 
 
Bra jobbat av Kimi, minimalt med "toe" och en stark sista del av banan avgjorde dagens kval till Icemans favör, många av hans gamla polare hos Ferrari ledningen såg mer än nöjda ut, inte minst Arrivabene, som passade på att lyfta och krama Kimis fru Minttu som torkade sina glädjetårar. Inte illa pinkat av Iceman, som enligt vissa "experter" skulle bytas ut mot Leclerc redan på Spa, eller senast till 2019, hans 1.19.119 är den snabbaste varvet någonsin i F1, vissa så kallade "F1 journalister" borde byta jobb, däribland en viss herr Blomqvist, vars resonemang numera ligger på skvallertidning nivå.
 
 
Vettel såg inte helt nöjd ut, första reaktionen över radion var "vi ska prata om det här senare", lite senare konstaterade han att så kan det bli på Monza när förarna ligger var dem ligger ute på banan, det skulle inte förvåna mig alls om Kimi tvingas släppa förbi Vettel redan i första kurvan.
 
Hamilton klämde ut allt och lite till ur sin Merca, men det räckte inte ända fram den här gången, Bottas i sin tur verkade lite oinspirerad efter Totos prat om stallorder under förra helgen, det är lätt att tappa suget när man inte längre får fritt köra om det, det är bara att bita ihop och komma igen imorgon.
 
Verstappen med sin femte tid hamnade hela 1,5 sekunder efter Kimis poletid, bredvid honom startar Grosjean som till slut hittade farten under kval tre, fransosen jobbar hårt för att behålla sin sits hos HAAS.
 
 
Sainz tog något överraskande en sjundeplats i kvalet,och startar från fjärde ledet tillsammans med Ocon.  En annan som överraskade positivt var Gasly, Honda tycks redan ha hittat en hel del nya hästar ur sin PU, bredvid sig på femte ledet har han en annan överraskning i form av Stroll, kanske har Williams tagit några steg tillbaka med sitt designkoncept till en Williams från förr som är snabb rakt fram.
 
Magnussen missade kval tre på grund av Alonsos dumheter, Sirotkin gjorde även han ett bra kval med sin tolfte tid, Perez hittade inte alls farten den här gången och blev inte bättre än fjortonde man. Hos Sauber hittade varken Leclerc eller Ericsson rätt i dag, kan ha att göra med Saubers mer eller mindre misslyckad DRS bygge, det är inte lätt för chaufförer att prestera på topp om man inte kan lita på bilen, den här gången var gapet mellan Leclerc och Ericsson bara 0.150, Mackan brukar skärpa sig under den andra halvan av säsongen, kanske så även i år.
 
Det om kvalet, Marcus flygövningar igår fick fick hans fans att sätta ölet i vrångstrupen, dock såg det värre ut än det var, 15 G i räcket och 28 G i luften är rätt så måttligt, till exempel så hade Kimi på Silverstone 55 G när han satte sin Ferrari i räcket, och kunde ändå promenera därifrån, både bilarna och förarna i F1 tål mer än man kan tro. Om man kraschar i 300 knyck med en F1 är man skyddad som i en livmoder, gör man det samma på en hoj så skyddar ingenting alls , med andra ord, allt är relativt inklusive hur farliga diverse motorsportgenren egentligen är.
 
Dagens grid girl är välskyddad med high heels and shades, huruvida hon får användning av sitt paraply imorgon återstår att se.
 
Amen,..må stallorder vara med er.      
 
         
 
 
      
 
    

Kommentarer :

#1: 1014 Johansson

Enligt Anna på AB var det ferraris plan att låta vettel dra kimi för att under racet låta kimi hålla ham bakom sig.

Svar: Anna har sin åsikt, dock handlar det mer om att "stalla" framvingen på en snabb bana som Monza än att skaffa draghjälp.
Brandon Lee

skriven
#2: F1 One

Kimi har haft de renaste kvalvarven tappat lite i sektor två, i slutvarvet fick han till det. Vettel och Hamilton har sladdat och kört rejält brett i sektor tre, gått mer på chans, svårare än så var det inte. Blir intressant och höra fansens reaktioner när/om Kimi släpper förbi Seb. Ferrari har fått mycket skit av fansen särskilt i Italien för sitt favoriserande.

Svar: Ja, Kimi hade mycket snävare linje över hela varvet, kör man på tvären så tappar man tid. Apropå tifosis,.om du bara visste hur irriterade de har varit på Ferrari, det är länge sedan jag har sett något liknande här borta.
Brandon Lee

skriven
#3: Anonym

Du måste vara finne Brandon, aldrig någonsin gör Kimi eller Bottas fel. Aldrig varit maken till så överglasering av Kimi och Bottas någonsin. Du borde döpa om din blogg till finnar är bäst oavsett.. Har du någonting innanför pannbeten (vilket jag tvivlar, då du både ljuger och hittar på för dina läsare (aldrig sett ett eget taget foto på varken dig eller dina sk bedrifter vilket är märkligt)) även du kan inte var så svart/vit så att du inte förstår varför det var viktigt att ha Kimi längst upp, då han inte har mäktat med pole, Vettel vinner på att ha han på pole då han givetvis kommer att köra om han inom några varv och sedan ha en buffert ned till Hamilton.
Ursäkta men vilken skev och fabricerad blogg, snacka om mytomani.

Svar: Ursäkta men vilken feg jävel du är som gömmer dig bakom en datorskärm, du måste vara en svenne, har du något att säga så berätta vad du heter och var man kan hitta dig så får du upprepa din svammel ansikte mot ansikte jävla slappkuk. Gå tillbaks till Blomman där du har sällskap av andra avundsjuka muppar som begriper noll om racing precis som du, där har du en farbror som fabricerar sagor för vuxna barn med luft bakom pannbenet(inte pannbeten som du stavar), jag nöjer mig med fakta, det enda du behöver göra är att jämföra vad jag skriver med vad Blomman skriver för att begripa vem av oss verkligen kan något om racing,..och du borde döpa om dig till luftskalle om du inte redan heter så,..skit ner dig jävla mupp och håll dig borta från min blogg.
Brandon Lee

skriven
#4: Marcus

Äntligen fick Kimi till det och tog pole. Hoppas verkligen Kimi får en bra start och får vinna, om Seb inte tar starten så lär han gnälla hela loppet om att han är snabbare. Den som tar pole på Monza brukar vinna så jag hoppas det stämmer imorgon också.

Vad in i helskotta höl Alonso på med?

Svar: Det återstår att se om Ferrari ledningen verkligen tillåter sina förare att köra fritt utan stallorder, jag personligen tvivlar på det. Alonso har så stor ego att det knappt ryms på banan, idiotisk beteende av en så erfaren förare. Ha det Marcus.
Brandon Lee

skriven
#5: Magnus Blomqvist

Forza Iceman! Forza Kimi! ❤ Gud vad glad jag är nu! Äntligen! Tack Brandon för att du kämpar för Kimis skull och gång på gång påvisar att Svettel är en produkt av ett team och inte alls på något sätt är en rättmätig världsmästare. Nu håller vi tummarna för att det håller ända in i mål!

Svar: Kimi är en naturtalang, Sebastian en nötare ala Schumi, jag gillar bättre av den förstnämnda typen av förare med naturlig "råspeed". Ha det bra Magnus.
Brandon Lee

skriven
#6: mr.fur

Kimmi for president hoppas han vinner på söndag då kan man gå ut i älgskogen och skjuta en för Kungen

Svar: Du kan väl skjuta kungen med när du ändå är i skogen,.alltså den från andra sidan av Köping;-)
Brandon Lee

skriven
#7: mr.fur

😎😎😎

skriven
#8: Peter

Självklart så blir det 1 o 2 i Ferrari och 1 o 2 i Mercedes
Stall order .

Svar: Ja, skulle förvåna mig mycket om det inte blir så. Ha det Peter.
Brandon Lee

skriven
#9: Fricco

Fy Fan... Vad jag skrek högt när Kimi tog skalpen idag.
Måste svida hos 99,9 % av Blommans bihang idag.. Blomman var JU SÄKER att han skulle bytas ut... Kimi är snabb när teamet tillåter det.
Och just därför byter man inte ut 50%av en duo som samarbetar i harmoni.
Challe skulle nog med sina halvfranska gener ha svårt att lyda teamet.
Nästan så man får skippa ölen till rejset imorgon och dricka ren sprit...
P.S Brandon... Lite kul är det när troll ifrån AB eller Janne hittar hit... Dom behöver nog bara fylla på med kunskapen som finns här.
Forza Kimi!!!

Svar: Blomman och hans sekt har vissa problem med att erkänna Kimis kvalitéer, Blomman själv missar aldrig eller sällan ett tillfälle att klanka ner på Kimi i sin enfaldiga avundsjuka,.en del är såna dessvärre.
Apropå troll, de dyker upp med jämna mellanrum, efterblivna stackare som gömmer sig bakom anonymitet, som tur är så kan man blockera ut dem och slippa deras hjärndöda svammel.
Brandon Lee

skriven
#10: Sand

Kul med kimi i pole! Undrar om det är förändring på gång hos Ferrari, ny ledning som kanske börjar lyssna mer på fansen och ferrariköparna och låter kimi få chansen? Vettel är duktig, lite schumikopia med fultrix, har fixat till sig de bästa mekarna och ingenjörerna till sin sida av garaget, så han har ett övertag på kimi. Men han kanske inte längre får som han vill...

Hoppas på ett kul race imorgon med kimi i topp!

Sanslöst bra blogg Brandon! Alltid spännande, bra teknisk info och också rolig att läsa!

Svar: Den nya ledningen består av folk som Kimi känner väl och är bra polare med, tex var samtliga på plats när Kimi och Minttu gifte sig, men en förlängning av kontraktet fattas på sportsliga grunder,och där har Kimi visat att han är väl så snabb som Vettel om han får köra fritt utan stallorder. Tack för din kommentar, kul om du gillar min blogg.
Brandon Lee

skriven
#11: OK

Jag tror att Vettel gick med på att åka ut först för att a) han ändå kunde ta rygg på Hamilton och b) han kan använda det som motiv för att ”kräva” en stallorder. Vilken effekt det faktiskt hade på varven att Vettel gick bakom Hamilton och Kimi bakom Vettel är inte jag man att avgöra...

Svar: Kimi var snabb på den sista delen av banan även utan draghjälp, så att ligga bakom Vettel påverkade bara marginellt på hans varvtider, hur snabb man är på rakor beror på hur bra man lyckas "stalla" framvingen.
Brandon Lee

skriven
#12: Marco

Hej igen och förlåt för att inte skickat något på länge! Är lite av en dom som bara läser.. Jag kollar in minst en gång per dag och hoppas på mer att läsa. Gillar verkligen att det är opk! Att det finns någon som skiter i vad andra tycker, och antagligen bara skriver för att det är Nice. Tack för massa bra läsning
/ Marco

Svar: Bättre med lite då och då än inte alls;-) Ha det Marco.
Brandon Lee

skriven
#13: Patrik

Stalla framvingen? Få den att inte producera tryck/motstånd? Förklara gärna 🙄

Svar: Ja, mindre drag= snabbare rakt fram. Framvingen vrider sig bakåt runt sina fästen, "stallar", nosen höjs, rumpan sänks och bilen tar ett "flygläge" på rakan. Vid inbromsning sänks nosen, framvingen återgår till normalläge, full downforce återvänder för att föraren ska klara av kurvan, ut ur kurvan till nästa raka upprepas samma procedur igen. FIA har försökt förhindra detta genom att göra framvingen mer V format, men det fungerar fortfarande eftersom det finns så mycket flex på framvingen, FIAs flextest-belastningstest går ut på hur mycket vingen flexar vertikalt i en stillastående bil, med andar ord, en helt meningslös test.
Brandon Lee

skriven
#14: Markku

Kimi är ju helt slut, kan ju inte köra bil längre! :)

Äntligen fick han till det igen! Bara hoppas Hamilton, Bottas eller Verstappen tar ut Vettel i starten så Kimi verkligen kan få chansen å vinna också.

Svar: Ja, han är en föredetting, bort med honom;-),..tänk om Vettel tar ut sig själv, han är rätt så duktig på det mellan varven. Ha det Markku.
Brandon Lee

skriven
#15: Rickard Smedberg

Gött!! Inte dåligt gjort av en förare som är helt slut enligt vissa. Vad höll Alonso och dansken på med? Vad hände
med Force Indias fart?
Ha det gött!!

skriven
#16: Aki

Jag skrek så dottern gjorde i blöjan igår, så jävla efterlängtad pole för Kimi! Kul med lite anonyma alkoholister som leker Allan. Ha de gött B

skriven
#17: F1 One

https://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/ferrari-2019-leclerc-statt-raikkonen/

Skitsnack eller Sergios sista idioti?? Som inte går att backa?

skriven
#18: Cox

Skulle tro att detta beror på om Kimi skulle signa på eller inte. Kan ha varit ett krav från Kimi, inga stallorder eller annan skit på Monza sedan diskuterar vi hur nästa år skall se ut 😀 reklam mässigt är Kimi mer värd och det nya styret i Ferrari har kanske fattat det......

skriven
#19: Kilroy

http://www.eplsite.football/f1/stream1.html

skriven
#20: Anonym

Fejka ett stopp vad kan det bli för bestraffning på det? Inte för att det kommer hända, nyfiken ändå.

skriven
#21: Ghostface

Bottas oletko Suomalainen vai britti !!

skriven
#22: Genc

Tja Brandon! Är ett stort fan av din blogg lär sig massor av dig mer än hos Janne Fjanten med sina hyllningar av Herr Ericsson som han ser som en ny Senna vilket han aldrig blir men annars så tänkte jag säga om vad som behövs göras för att få Formel 1 back to it’s former glory och det är att ta tillbaka ground effect konceptet åter ta tankning och sen ta tillbaks V10 motorerna och skortta skit systemet V6 hybrid skiten ner i soporna där de hör hemma och sen även skrotta Tilke banorna i diktarturiska kommunist länder som Ryssland och Kina och bygg istället en i Finland eller ta tillbaka Imola t ex och sen sist men inte minst ta tillbaka Grid girlsen igen och sen även göra att F1 raven sänds live på Facebook eller i Youtube så väl som att de inte är på privat kanalers som kostar jävla 450 till 600 i månaden pengarna hade kunnat till en billig semester resa istället så att det ökas publik precis som det var när jag börja titta på F1 för 19 år sen och sist men inte minst ge regel på att teamen ska lägga mer sina junior program det förstör all action på banan då t ex Ocon inte kan utmana Hamilton för att han till en viss del är teamkompis med honom inte riktigt men till en viss del vises

skriven
#23: Genc

Tja Brandon! Är ett stort fan av din blogg har lärt mig massor av dig än hos Janne Fjanten som bara hyllar Herr Ericsson som en ny Senna annars så har en mängd idéer på vad behövs höras i Formel 1 för att få tillbaka sin old glory och det är att ta tillbaka Ground effects, återinför takning, och ta tillbaks V10 motororerna, sen ta bort Tilke banorna i jävla diktaturiska kommunist länderna och bygg en bana i Finland och sen ta tillbaka Imola bland annat tvinga teamen och skrota ner sina jävla skit junior program som förstör tävlandet blir sjukt irriterad på att Ocon inte får köra förbi Hamilton för att de är på ett ungefär teamkompisar fast inte riktigt, ta tillbaka Grid girlsen och sen sist men inte sända F1 racen på Facebookeller Youtube och sen på lokala kanaler som TV4 här i Sverige istället för på jävla betalkanaler som kostar 450 till 600 i månaden pengarna hade kunnat gå på billiga semester resor istället så att F1 hade ökat sina tittar siffror så Formel 1 blir större än fotbollen och OS tillsammans vises ha en bra dag

skriven
#24: Marco

Vad händer är det sant??

skriven

Kommentera inlägget här :