CALIFORNICATION & SINGAPORE NIGHTS

 
F1 är inte optimalt som tidig frukost TV efter en utekväll, men när kvällen blir så sent att den förvandlas till en tidig morgon kan det kvitta, sova kan man göra i graven. 
 
1          Vettel
2          Verstappen
3          Ricciardo
4          Räikkönen
5          Hamilton
6          Bottas
7          Hulkenberg
8          Alonso
9          Vandoorne
10        Sainz
11        Palmer
12        Perez
13        Kvyat
14        Ocon
15        Grosjean
16        Magnussen
17        Massa
18        Stroll
19        Wehrlein
20        Ericsson
 
Kvalresultatet blev helt efter förväntningar, rake bilarna från Ferrari och RBR tog ner Mercedes duon på jorden, eller på banan, Mercedes aeropaket fungerar inte på långsamma banor som kräver mycket down force, så för deras del måste man hitta greppet från det mekaniska med hjälp av rätt set up, något som inte än så länge fungerar för Bottas del, inget konstigt med det med tanke på, att varje bana är en ny sådan för Valtteris del i en Mercedes, Hamilton för sin del har haft några år på sig för att lära hitta rätt med set up när aero biten inte fungerar.
 
Vettel har ett bra läge inför morgondagens race, men får se upp med två hetsporrar från RBR som har inget att förlora när rödljuset släcks, Kimi i sin tur har som uppgift att agera bromskloss framför Hamilton, som även han lär chansa lite för att ta sig fram för att inte tappa alltför många poäng i kampen om VM titeln, så både starten och första varvet kan innehålla  närkontakter av tredje graden, som på ett avgörande sätt kanske kommer att påverkara kampen om VM titeln på lite längre sikt.
 
Utöver den dynamiska trion med sina sex förare gjorde kvalspecialisten Hulkenberg åter igen ett bra kval, synd bara att han sällan eller aldrig visar samma fart under racet, Alonso och Vandoorne i sin tur visade, att Neweys gamla lärling hos McLaren även han kan ta fram en bil med bra chassi-aero, Sainz tog den sista platsen i kval tre, nästa år får han chansen att försöka knäcka kvalspecialisten Hulkenberg, något som kan visa sig vara betydligt svårare än det är att slå Kvyat.
 
Marcus hade en mindre lyckad kval efter närkontakten med muren under den fria träningen, han får koncentrera sig på att försöka slå Wehrlein i racet, mycket mer än så räcker inte bilen till som den är för nuvarande.
 
Apropå Marcus, Marchionne gör gällande, att han helst vill se både Giovinazzi och Leclerc i en Sauber 2018, om så blir fallet, så finns Marcus enda chans att bli kvar i F1 hos Williams om Massa slutar, dock lär det bli konkurrens om den sitsen, Kubica får hjälp av Nico Rosberg för att övertyga Williams ledningen om polackens förträfflighet, Palmer har en hel del pengar med sig och är en britt liksom reserven di Resta, det blir intressant att se hur det hela kommer att sluta eftersom F1 är som den är, ingen sitter säkert oavsett om man har ett påskrivet kontrakt eller inte.
 
Det om kvalet i Singapore och Silly Season, Hamilton brukar ha med sig någon av sina husdjur under racehelgerna, ibland en hund, ibland knagaren på bilden här ovan, Just-In-Beaver med den platta, aerodynamiska svansen, det kan hända, att herrarna någon gång i framtiden planerar att bilda en duett som kommer att skicka svallkvågor genom den musikaliska bäverdammen här i L.A,..oh man.
 
 
Vi avslutar med en läsartävling som handlar om individer, vars knän ibland behöver skyddas av olika anledningar, frågan lyder: Vilken av följande yrkesgrupper använder sig av utrustningen på bilden här ovan,..
A   Mattläggare
B   Jehovas vittnen
C   Prostituerade
D   Off Road hojåkare
 
Den lyckliga vinnaren kommer att kunna välja mellan två förstapriser, A, en all inclusive week end i Amsterdams red light kvarter, eller B, en all inclusive bönehelg hos Jehovas vittnen, knäskydden från DUHAN följer givetvis med för personlig bruk, eller eventuellt som en praktisk present att överlämna till den berörda parten,.lycka till och må den bästa man/kvinna vinna.
 
Dagens grid girl säger puss på rumpan, med eller utan knäskydd.
 
Amen,..må jag vakna i tid imorgon bitti, dock tvivlar jag på det.       
 
         
 
 
         
 

Kommentarer :

#1: zenkert

Alltså, vet i 17 om jag vill tävla...
För jag blir säkert tvingad till att välja
Pris B om jag eventuellt skulle vinna - ha-ha-ha...

Fast å andra sidan, finns det kanske en Bäwer där att väcka.
Så jag svarar, D Off Road hojåkare.

Back to Monty Pythons Flygande Cirkus.
Ser ut som en promenadseger för Vettel.
Om inte Mad Max torpederar.
Må bästa tvåa bli bästa tvåa.

Och må Vandoorne komma trea.
Så skilsmässan mellan McLaren och Honda och Alonso
visar sig vara ett terribelt misstag. He-he-he.

Har hört att Toro Rosso - ska döpas om till Tora ToraTora Rosso...

GG får gärna kyssa mig, precis var som helst på kroppen.
Med knäskydd.

Ciao

skriven
#2: Flying finn

C, dem använder Svettel när han står framför Marchionne
Varje dag...

skriven
#3:

Måste vara alternativ C, de tjatar alltid om skydd.. har aldrig fattat att det var knäskydd de syftade på..

skriven
#4: Marcus

Det ser inte lovande ut för Ericsson och det kan inte vara det lättaste att köra en dålig bil och försöka imponera.

C fast då med dominatrix inslag och som gärna gör det i farten på motorcyklar.

skriven
#5: Magnus Blomqvist

Nog för att jag verkligen älskar Kimi och håller både tummar och tår men har inte Ferrari och Vettel här en riktig straffspark. Vettel på pole och båda RB + Kimi framför Lewis. Låt Vettel och RB få glida i väg i fred och koncentrera Kimi på att stänga alla dörrar som finns för Lewis. Bottas ligger ju även bakom han med och kommer inte störa vid en "normal" start. Sen kan ju precis vad som helst hända i en start och allt går ju inte att påverka. Jag är heller inget fan av ovanstående scenario men hey det är ju en titel de tävlar om och här om något är det ju läge att tänka på det praktiska. När det gäller Marcus så lade jag in en kommentar på Viasat (förlåt kunde inte hålla mig) och genast kom Blommans apostlar till undsättning. Han leder sina icke visa män och de insuper allt han skriver som den rena sanningen likt Jesus predikningar. Well, i got news for them. Det första budet lyder nämligen: du skall inga andra körningar haga än den Sauber ger dig. Nummer två är: du skall icke ljuga. Och såhär kan vi fortsätta listan igenom. Varför inte: om Williams ringer, vänd andra kinden till (Sauber). Nä förlåt. Jag är ingen expert. Och i vissa fall så bestämmer ju pengarna. Men Stroll och Ericsson i Williams 2018. Nä det köper jag inte. Inte på något sätt. Men likt Jesus förlåter jag. Och sänker mig inte till deras nivå de lämnade i kommentarerna till inlägget. Avslutningsvis fattar jag heller ingenting av Alonsos maktspel inom McLaren. Nu när det precis blev en plats ledig i IndyCar med Honda. Men killen är ju känd för att ta fel beslut vid fel tillfällen så kanske inget konstigt med det. Lev väl och ha det gott. Magnus

skriven
#6: Peter

Hoppas att Ferrari tar vinsten men man vet inte vad som kommer hända i första kurvan tänker på pojken som tror att loppet vins där (Verstappen ) .

Och själv klart så är svaret B haha

skriven
#7: Flying finn

Svettel får skylla sig själv

skriven
#8: Rickard Smedberg

Hur fan är det möjligt att Kimi kan ha sån otur jämt, när han får till en riktigt bra start så händer detta. Tror på alternativ E,
att Kimi tar ett benskydd i varje hand och slår till Vettel
och Verstappen på samma gång.

skriven

Kommentera inlägget här :