GOOD MORNING MONTREAL

 
1           Vettel
2           Bottas
3           Verstappen
4           Hamilton
5           Räikkönen
6           Ricciardo
7           Hulkenberg
8           Ocon
9           Sainz
10         Perez
11         Magnussen
12         Hartley
13         Leclerc
14         Alonso
15         Vandoorne
16         Gasly
17         Stroll
18         Sirotkin
19         Ericsson
20         Grosjean
 
Sebastian Vettel svarade för en felfri insats i Montreal igår, och belönades med en pole före Bottas som hamnade 0.093 sekunder i efterkälken, den sistnämnda var inte helt nöjd med sin kvaltid som enligt honom kunde ha blivit bättre med en uppdaterad PU.
 
Verstappen höll sig borta från räcken och knep tredje rutan före Hamilton, som gjorde ett antal små missar under sitt snabbaste varv. Kimi hamnade på gräset i sitt sista försök, det må hända att Iceman överkörde en liten smula medveten om sitt handikapp på PU sidan, Kimi var den enda av Ferrari PU förarna som inte hade tillgång till den senaste PU uppdateringen, som uppskattningsvis bör innebära 15-20 hk till.
 
Ricciardo hittade aldrig riktig rätt under kvalet, och slutade som sexa före kvalspecialisten Hulkenberg, hos Force India kvalade Ocon ut Perez som fick se sig slagen  även av Sainz i den andra Renaulten. 
 
Magnussen hittade lite bättre fart under den andra kvalomgången, och tog elfte rutan före Hartley, vars uppdaterade Honda PU hjäpte honom att kvala ut teamkompisen Gasly som hade ca 30 hk mindre i sin motor, Gasly startar racet från ruta 16.
 
Leclerc gjorde åter igen ett starkt kval, och startar racet från ruta 13, bredvid sig har han Alonso, som åter igen kvalade ut teamkompisen Vandoorne. Jag för min del undrar om vi får se Alonso i F1 nästa säsong, han lär vara rätt så trött på McLarens oförmåga att ta fram en bil som fungerar tillfredsställande på alla typer av banor.
 
Williams är en skuta utan kapten, inte ens på en så simpel bana ur set up synpunkt som CGV klarar de av att hitta rätt med bilen, till nästa år försvinner titelsponsorn Martini, det är smärtsamt att se hur det anrika stallet ligger i fritt fall.  Marcus startar från sista ledet bredvid Grosjean, vars kval tog slut redan på depån efter några meter när motorn gav upp, svensken hade inte millimetrarna med sig och slog i muren. Det ser ut  som att Marcus överkör i sina försök att hänga med stallkompisen Leclerc, som för tillfället tycks klara av bättre att maximera och utnyttja bilens fulla potential.
 
Dagens race lär innebära en rejäl uppryckning  ur underhållningssynpunkt efter tristessen i Monaco, Verstappen och Ricciardo startar racet med hypersoft, Vettel, Bottas, Hamilton och Räikkönen med ultrasoft. Starten och första varvet blir intressant att följa, startpositionen har inte alls samma avgörande betydelse på CGV för racets utgång som senast i Monaco, det finns ett antal omkörningsvänliga banavsnitt på CGV och tre DRS zoner.
 
 
Dagens grid girls har vässat sina klor, och är redo att riva av ett race,.är ni?
 
Amen,..må den svenska sommaren aldrig ta slut.      
 
         
 
    

Kommentarer :

#1: Ayrton senna

Få Marcus samma uppdateringar som Lec?

Svar: Japp, alla som kör med Ferrari PU får samma uppdateringar.
Brandon Lee

skriven
#2: Minken

Hej Brandon
Vet du varför inte Kimi fått den senaste PU:n?

Svar: Därför att de var tvungna att byta hans PU redan tidigare.
Brandon Lee

skriven
#3: Janne

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Oj jag somnade..... Alonso har rätt
bilkö av formelbilar som sparar bränsle och däck zzzzzzzzzzzzzzzz

skriven

Kommentera inlägget här :