BORN IN THE USA

 
Även om alla herrarna på bilden här ovan inte är födda i USA, så agerar dem om så vore fallet, och försöker förvandla F1 till en rar familjeföreställning i NASCAR och Indy Car anda utan att reflektera över,  huruvida den internationella F1 publiken har en liknande sammansättning som den i USA.
 
Racing här i USA är mer showbiz  än just racing, något som tydligt visar sig i fråga om nivån på förarmaterialet, för den amerikanska publiken är själva inramningen viktigare än nivån på förare och det racingrelaterade ute på banan, i Europa, som kan betraktas som F ettans spirituella hem är det motsatta som gäller, det är i första hand skickliga förare som skapar tillställningen ute på banan, inte inramningen av spektaklet.
 
Racingen, och "racingkulturen" i Europa gällande  just F1 har traditioner och värderingar som saknas helt här i USA, något som Liberty Media gänget tycks ha svårt att begripa och ta in, när de försöker "amerikanisera" hela konceptet för att kunna klämma ut lite mer pengar ur det hela.
 
Några eller någon kanske köper deras förklarning varför grid girls avsattes i den heliga PK kulturens namn, dock inte jag eller en grid girl från Austin, som uttryckte sig på följande sätt: "Liberty Media no-boners are pretending to holding hands with fucking feminist rug munchers, but they aren´t, just trying to squeeze more money out of it".
 
 
 
Så, på vilket sätt är barn relevanta i det hela, som ett oskyldig ansikte i hycklerins tjänst?  Jag personligen har svårt att se det relevanta i bytet från grid girls till grid kids, eftersom publiken i första hand består av vuxna där den manliga delen dominerar av förståeliga skäl, enligt diverse opinions undersökningar bland tillfrågade fansen ville drygt 80% behålla grid girls traditionen, men kanske vet Liberty Media bättre vad publiken vill ha än publiken själv i fråga.
 
Liberty Media vill förvandla F1 till en Disneyland för hela familjen, där racingen kommer i andra hand bland diverse  jippo verksamhet som gynnar Liberty Medias kassaflöde, F1 bytte Bernie mot Chase, Europa mot USA, frågan är om inte F1 även sålde sin själ i det bytet, operationen lyckades men patienten dog.
 
Nog om hycklerier och kortsiktiga vinstintressen, inte långt kvar nu innan årets testverksamhet går igång i Barcelona, dock saknar den första testveckan praktisk betydelse eftersom den i första hand handlar om shakedown verksamhet på en bana som har fått en ny asfalt, det tar lite tid innan den nya asfalten  "sätter sig", dock sägs den vara av samma typ som den gamla, det återstår att se om så är fallet.
 
Det blir intressant att se till exempel om Mercedes kommer med en high rake bil, huruvida McLaren har lyckats med att plantera Renault motorn på ett framgångsrikt sätt, om Ferraris manskap har varit kapabla att föra vidare Allisons design idéer osv, den första halvan av årets startfält lär bemannas av Mercedes, Ferrari, RBR, McLaren och Renault, hur rangordningen blir på mittfältet återstår att se.
 
Det är rätt så många från Sverige som brukar åka till Barcelona för att kika på F1, banan är en bra testbana men inte speciellt underhållande som race dito när det gäller F1, vill man se bra racing i Barcelona ska man istället kika på Moto GP...
 
...och om man vill se något utöver det vanliga, så bör man åka till Isle of Man, lågflygning i 300+ knyck.
 
 
Dagens grid girls skickar en fuck off hälsning till Liberty Media, och får mitt helhjärtade stöd i det.
 
Amen,..må alla PK hycklare ruttna i helvetet.          
 
          
 
      
 
 
       
 
 
   

Kommentarer :

#1: Anonym

Spiken i kistan blir när 5 nya stadsrace á la Baku är införda på kalendern. Tyckte Bernie var lömsk men åtminstone rakryggad. Urk

skriven
#2: Björne

Jag kan bara instämma med föregående talare. Sen trodde jag inte att Ross Brawn var så konservativ, med tanke på hur länge han själv varit i F1. Som du säger Brandon, det blir disneyland och familjemys. Bläää..

skriven
#3: TJ

Bra surr. Så trött på den politiskt korrekta-cancern som sprider sig i Formel 1 nu under Liberty. Grid girls är bara början. Nästa gång är det något annat som kränker folk, som inte ens tittar eller har något intresse i F1 till att börja med.

Hoppas för Guds skull inte MotoGP viker för detta, för jag är betydligt med sugen att titta på det.

F1:s största problem har alltid varit racingen. Nästan allt annat är på plats. Sett till vad det är för produkt man levererar har man egentligen oförtjänt mycket stöd. Och det säger jag som ett fan. Det är sällan racingen är särskilt upphetsande, i synnerhet i toppen.

skriven
#4: Anonym

ANONYMUS
Ja,nu går det visst snabbt utför på alla fronter.Läste att fr.o.m.
2020 så ska rallycross-VM enbart köras med el-bilar.Man undrar ju om denna utvecklingen kan bli ekonomiskt hållbar,eller spelar publiken en underordnad roll?Svårt att tänka mig att dagens publik med motorintresse orkar engagera sig i sådan skit.Varför inte anamma den gamla trampbilen istället.Det måste väl vara betydligt miljövänligare.

skriven
#5: Corina

Super najs bilder och kul det med att göra Disneyland :)

skriven
#6: Magnus Blomqvist

Hej.
Håller med dig angående Liberty. Det är stor risk att det kommer gå totalt åt pipan. Särskilt också med tanke på att alla de stora förarna som till stor del fortfarande bär mycket av F1:s ansikte utåt alla nu är över 30 och jag ser ingen just nu som kan ta över. Nej inte ens Max som säkert går hem hos RB köparna men utöver dem och tulpanälskarna är jag inte så säker på att han är den som kan ta över någon som Kimi eller Lewis. Vad F1 behöver förutom bilar som faktiskt går att köra om med är ett riktig hatförhållande mellan två förare. Good vs bad har alltid sålt biljetter t.om i fejkad variant a la WWF. När det gäller Barcelona håller jag dock inte med alls. En riktigt bra resa för den som inte varit på plats förut. Logistiken runt om kring är fantastisk med bussar. Lätt att ta sig till Barcelona med flyg och naturligtvis ett stort urval med boenden i närheten av Barcelona Nord. Själva banan erbjuder även förstagångsresaren inte bara utsikt mot en kurva eller raka utan sitter man som vi gjorde på sektion J så får man ett flertal kurvor och rakor med god sikt och tvskärm för resten av varvet. Rekommenderas varmt och åk gärna någon dag i förtid typ ons/torsdag så hinner du även se lite av själva staden som är så häftig att upptäcka och som ligger så bra vid vattnet. Motorcyklarna kommer jag för övrigt försöka lägga mycket tv tid till i år för första gången på länge. Till skillnad mot F1 alldeles alldeles hänförande racing! Ha det gott!

skriven
#7: Nico

Jahapp, boxenluder bortplockade. Han den där Agag som styr i elmoppen-serien har lovat att inte droppa bruttorna till förmån för något Påven och hans hejdukar skulle gilla (små korgossar).
I år ska dom köra supportserie med El-saloon, och dom testar en..en.. ja elmotorcykel som det ska tävlas med. Löfte om elbilar i rallycross.
Kortfattat kan man säga att man är glad att man fick åtnjuta slutet av 80-talet som grabb. Fortfarande en del skön rivalitet då. 86 var mitt år då jag började titta varje söndag tillsammans med pappsen. Därifrån fram till tobaksreklamen förbjöds var F1 faktiskt en riktig höjdare tycker jag. Fanns diverse rivaler att åtnjuta. Glömmer aldrig när Senna plöjde Prost av banan i Suzuka. Blev arg och sa; "Hoppas han kör in i en vägg och dör!" hehe, Little did I know! Men oavsett - det var så härligt att F1 var lite turbulent och bilarna var mer ett chassie med massa motor och 65kg kött fastspänt vid ratten. Har reflekterat lite över åren som Hamilton och Rosberg fick tillsammans. Det var ju faktiskt ett renodlat härligt krig, riktiga rivaler som gjorde den ena hjärndöda manövern efter den andra för att stoppa varandra eller slå den andre. Gött mos - det hände saker och bitarna flög nu och då. Synd bara att ingen av förarna var den man hejade på.

Som någon annan skrev. Cirkusen kring F1 är det inget fel på. Det är det mekaniska i bilarna - och vissa val utav banor. Jag har full förståelse för att F1 vill öppna upp nya marknader för de enorma sponsorintressen som också styr F1. Men den här desperationen efter att tävla på stadsbanor förstör verkligen allt.

Ha det bra BL.

// Nico

skriven

Kommentera inlägget här :