BAHRAIN BLOODFEUD

 
Lite kort om dagens kval i Bahrain, riktigt hyggligt av Ferrari att skicka ut Kimi i trafik ännu en gång, hatten av för hans högpresterande raceingenjör och Ferraris strateger, man blir aldrig besviken på dem, de vet hur man levererar.
 
Som jag skrev tidigare, så har både Mercedes och Ferrari kvar bilens grundkaraktär från ifjol, Mercedes trivs bäst med de lite hårdare gummiblandningar och i lägre temperaturer, Ferrari med de mjukare gummiblandningar och i högre temperaturer.  Hamiltons set up är nog optimerad för den hårdare gummiblandningen, men han kommer att få jobba hårt för att samla ihop viktiga poäng, en start från nionde rutan innebär, att han har före sig några riktiga chargers som är inte lätta att ta sig om, Ricciardo, Magnussen och Hulkenberg är inte att leka med.
 
RBR hänger inte riktigt med på rakorna, och Ricciardo är inte riktigt nivå med de allra bästa som förare, Verstappen gjorde en Bottas och hamnade i muren, Bottas i sin tur reparerade sin förlorade heder genom att kvala ut Hamilton.
 
Pierre Gasly och Kevin Magnussen svarade för utmärkta prestationer med en sjätte respektive sjunde plats i kvalet, Hulkenberg kvalade ut Sainz, och Ocon gjorde samma sak med Perez. Hartley räcker inte riktigt till i F1, McLaren duon fick inte till set up bra nog lika lite som Grosjean, Ericsson kvalade ut Leclerc som sig bör med tanke på hans fleråriga rutin i F1, Leclercs problem är, att han fick köra med toppmaterial i matarserier, och har nu en tendens att överköra i en medelmåttlig Sauber.  Williams är helt vilse med sin bil för nuvarande, och lär få svårt att undvika jumboplatsen i årets VM serie, eftersom Sauber i år har en PU som kan matcha deras egen i toppfart.
 
Bilarnas förmåga att hantera däckslitaget lär blir den avgörande punkten i morgondages race när bantemperaturen faller undan för undan, det går att köra om i Sakhir, men samtidigt är marginalerna oerhört små mellan toppbilarna och toppförarna som kvalresultatet visar, det skiljer bara någon hundradel på en 5,4 kilometers slinga, och det är lätt hänt att motorn går för varm när man ligger nära varandra.
 
Kimi får trösta sig med en Iceman, han var riktigt besviken efter kvalet när chansen till en pole försvann i trafiken, kippis Iceman, i morgon tar du Sebastian direkt i starten och struntar i vad stall ledningen tycker om det.
 
Dagens grid girls från Moto GP blev glada idag, när de fick höra att både Monacos och Rysslands GP tänker återinföra grid girls och strunta i vad Liberty Media tycker om det,.vad jag tycker om det behöver man knappast yttra sig om,.länge leve grid girlsen.   
 
Amen,..må Ferraris klantiga personal ruttna i helvetet.      
 
 
         
 
 
 

Kommentarer :

#1: Andy

Helt jävla sjukt att det år efter år tävling efter tävling pissar på kimi att inte grabben lackar ur på hela teamet är ofattbart . Spelar ju ingen roll Brandon om kimi tar starten han kommer aldrig få vinna ändå tyvärr. Får väl som föra året heja på Hamilton bara inte vettel vinner, ja för kimi kommer Ferrari ledningen se till att inte vinna...

skriven
#2: Marcus

Det är fascinerande att Kimis race ingenjörer alltid strular till det med all teknik som de har. Hoppas Kimi tar Vettel i starten och kör skiten ur honom.

skriven
#3: OK

Måste ju kännas hopplöst att känna sig motarbetad av sitt eget team. Däremot är det ju känslan att Ferrari är längre fram jämfört mot Marcedes än vad i alla fall jag trodde. Kimi verkade riktigt ursinnig - jag kan ha fel men jag tycker mig se en attitydsskillnad på honom jämfört med förra året.

skriven
#4: Classe P

Med lite tur så ser vi en bra start från Kimi imorgon. Tyckte att bilen såg mycket följsam ut under kvalet.

Och hoppas att Monaco och Ryssland står vid sitt ord och inte viker sig.

skriven
#5: Flying finn

###%%?¤!!!¤#%%%%%`"?//&%¤# Mitt tålamod är på bristnings gränsen nu.
Satan i gatan vad jag är trött på surrari...

Förstår givetvis att Kimi skrattar hela vägen till banken..men nog måste snart vara nog.
Voi vittu

skriven
#6: Flying finn

Brandon du är väldigt snäll i din kommentar (klantiga) jag för min del tycker att det är rent sabotage!!!.

skriven
#7: Tomi

Påriktikt satans sjukt att man medvetet skickar ut Kimi bakom Renaultbilarna så att han inte skall ta Vettel, man får trösta sig med att tvbilderna talar sitt tydliga språk-en fri Kimi var snabb idag,,,,

skriven
#8: Janne

Det är jävligt irriterande att dom redan i säsongstarten har bestämt att Vettel skall vara före. Dom får inte ens köra om det. Illa Ferrari.Leder Kimi och de ska byta däck strular de till det så fingret kommer förbi.....
Imponerad av Gasly o Magnussen.

skriven
#9: ThomasF

Nasr,Giovanazzi,Wehrlein o nu Leclerc.Oj vad hårt det är för the golden boys att kliva ner i 2dra bilen hos Sauber.De flesta är väl borta från F1 nu?Lite blågula ögon idag😇
Nu ska jag se när Kimi tar segern för idag tror inte han lägger fingrarna emellan mer!//Thomas

Svar: Det blåser snålt om andrasitsen hos Sauber, så det gäller att hålla hårt om hjälmen;-)
Brandon Lee

skriven
#10: Kilroy

Någon som kan länka till bra stream så man kan se Bahrains GP?

skriven
#11: Morfar

Prova här

skriven
#12: Morfar

Glömde länken.
http://www.sportcategory.com/c-10.html

skriven
#13: Kilroy

Tack @Morfar

skriven
#14: Keyser Söze

Ferrari MFUCKERS!!!!!!!!!!!!!!

skriven
#15: Keyser Söze

Gratzi mamma mia fuck you Vettel !

Svar: Ha ha, hoppas Vettel läser dina ord;-)
Brandon Lee

skriven
#16: minken

Alltså.....hur.....kan....bara...sådant här drabba Kimi? Är dom helt efterblivna i det röda stallet?

Svar: Ferraris personal har utan tvekan sina brister, synd bara att det är Kimi som har fått alla efterblivna som mekaniker.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :