WELCOME TO THE JUNGLE

 
Monaco nästa, "som att flyga med en helikopter i vardagsrummet" slingan runt rikemannes sandlåda, det tycks bli som så, att även jag kommer att vara på plats, eftersom min gode vän Röda Baronen vill inte ge sig, utan envisas med att jag måste göra honom sällskap över racehelgen. 
 
Nu hör ju inte Monaco på något sätt till mina favoriter ur racing synpunkt, utan för min del får man gärna ersätta Monacos Kalle Anka slinga med en riktig bana, något som inte lär hända eftersom såväl media som race arrangören vurmar om Monacos traditionella värde som juvelen i F1 kronan, mammons makt är stor inom F1 cirkusen.
 
Så, vad krävs det att lyckas i Monaco.  Det är rätt så enkelt, i alla fall på pappret, nämligen att kvala bra eftersom det är i det närmaste omöjligt att köra om i Monaco.
 
De ultramjuka däcken kommer att dominera race helgen, ett depåstopp lär bli den rätta melodin för samtliga, det är bara come back mannen Jenson Button som av någon anledning har två set mjuka däck till sitt förfogande.
 
Jenson blev lite överraskad när han fick se alla knappar som sitter på Mackens ratt, vilken ska man trycka för att komma igång?
 
Eftersom Nico Rosberg en gång i tiden när han för första gången fick chansen att köra en F1 bil jämförde upplevelsen med den som förknippas med TV spel, så bör Jenson följa förmaningen ur TV spel världen för att komma igång: Press Any Button.
 
Nu har ju den gode Jenson varit borta från F1 ett tag, så frågan lyder,.har han fortfarande stake nog att klara av utmaningen med tanke på att han har inte alls kört med årets bil.
Jenson själv är helt övertygad om sin potential, som han på  bilden här ovan ger uttryck för genom att illustrera storleken av sitt potentiella kapacitet.
 
Kimi i sin tur i rollen som tvåbarns pappa blev inte alls imponerad av Buttons skryt om det storleks relaterade  kontra det potentiella, kan det vara så att Button skjuter med lösa skott?
 
Lewis Hamilton i sin tur litar på en högre vägledning, de religiösa inslagen bland hans tatueringar avlöser varandra, korset med vingar på ryggtavlan har dels sällskap av Powerful Beyond Measure texten över bröstet, Faith på axeln, samt numera även God Is Love på halsens ena sida. 
Så, hur ska man tolka budskapet tex med Powerful Beyond Measure? Kanske så här: Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.
Vad innebär det på svenska? Jo, på ett ungefär: Var ödmjuk inför gud och livet.  Han är en konstig prick den gode Lewis, må högre makter vara med honom om han så önskar, storbritanniens rikaste idrottsman.
 
 
Den näst rikaste idrottsmannen i storbritannien är den gode Zlatan, vars tatueringskonst mest påminner den som man hittar på klotterplanket i allmänna toaletter, budskapet är något lite diffust men desto mer mångordig.
 
Jag vet inte riktigt om Zlatan är en fågel eller en fisk, eftersom båda två är representerade på hans ryggtavla, Hamiltons budskap är både snyggare utfört och lättare att begripa sig på än Zlatans ordmani.
 
 
Framgångarna på racebanan har gett Bottas en ny personlig sponsor i form av konecranes terex, ett företag med 12000 anställda som opererar i 48 länder, de finns faktiskt även här i Peking, kul för Valtteri, dock skulle det vara bättre om såna här sponsorer dyker upp redan i början av en förarens karriär.
 
 
För den 16 åriga rally löftet Kalle Rovanperä hände just det som jag efterlyste här ovan, nämligen att han redan nu har fått Red Bull som sponsor, dock är det en riskfyll form av sponsring eftersom Red Bulls sponsor filosofi går ut på att "simma eller drunkna", dvs prestera eller försvinn.
 
Over there har Alonso sakta men säkert ökat farten under Indy Car testandet, han fick den fjärde snabbaste tiden i går, själv säger spanjoren att målet är att vinna Indy 500, något som inte alls är omöjligt med tanke på hans nivå som förare.
 
Från mc världen kommer det sorliga nyheter, ex Moto GP världsmästaren Nicky Haydens tillstånd är kritisk efter en trafik olycka, där han på en cykel blev påkörd av en bilist ute på en vanlig väg, vi får väl hoppas på att Nicky repar sig, precis som Schumacher har han klarat sig från svåra skador under hela sin aktiva racing karriär bara för att sedan bli svårt skadad i en simpel trafik olycka.
 
Dagens grid girl kommer från serien där Jimmy Eriksson kör numera, han har tur den pojken.
 
Amen,..må högre makter vara med Nicky Hayden.    
 
 
     

Kommentarer :

#1: JoyBoy

Herra jumala vilken puma! Snyggaste grid girlen hitintills enligt min mening.

Svar: Japp, en riktig stilig donna som vinner alla pojkarnas gunst.
Brandon Lee

skriven
#2: zenkert

Det var helvete vad du vräker på i detta inlägg...
Det gäller att hålla i hatten, när man läser.
Mycket info och många tankar.
Kanske tankat lite för mycket :-)

Nåväl, jag tar det som jag ser som guldkornet.
Jag citerera angående Buttons come-back och ratten.
- Press Any Button -
Vansinnigt roligt BL, säger Sir Like a Lot.

Grid Girl.
Mumsig, mycket mumsig.

Ciao

Svar: Ibland måste man blanda och ge, lite pyttipanna vibbar behövs ibland när F ettan tar en paus.
Brandon Lee

skriven
#3: Joson

I väntan på nästa race får man njuta av Suomi-Ruotsi i semi. Vem vinner? Suomi Suomi Suomi.

Svar: Vem vinner? Den som inte släpper in fler mål bakåt än man gör framåt;-)
Brandon Lee

skriven
#4: Janne

Tråkigt att höra om Nicky Hayden, hoppas verkligen att han blir frisk. Skratta gott om Buttons knapp..
Bruden är riktigt läcker.

Svar: Nicky hade maximal otur, en del bilförare tycks vara både blinda och döva.
Brandon Lee

skriven
#5: ThomasF

Bra läsning som alltid!Påtal om Suomi-Routsi,nu hoppas jag att FrölundaHc Academy kan börja ta in finska förare istället för NHL,sugna finnar?Då kunde de lära oss nått istället😀!!
HaD BL//Thomas

Svar: Det kanske vore något, tror du att även några fotbolls spelare kunde följa med, så att de kunde lära sig något i Sverige-Göteborg? Simma lugnt Thomas.
Brandon Lee

skriven
#6: Marcus

Press any Button var finurligt :)

Angående Buttons däckval så är ju en av hans vanligaste strategier att köra långa stintar. Eller så skyller han på dåligt däckval om det inte går så bra för honom :)


Svar: Button är gammal och glömsk, då är det inte lätt att hitta rätt bland alla "Buttons";-)
Ja, han brukar ibland köra skitlånga stint, dock är frågan om den hårdaste gummiblandningen kommer att fungera i Monaco överhuvudtaget.
Brandon Lee

skriven
#7: zenkert

Sorry, för er som tror på Suomi i semin.
Det blir Ruotsi.

Ciao

Svar: Kanske det, men först måste man spela om det.
Brandon Lee

skriven
#8: Nico

Tjena,

Mitt totala ointresse för Monaco är så pass att jag nästan tänkte hoppa över din senaste skrivelse då den handlade om sömnpiller.

Men med småbarnen välstoppade med limpmackor och bortsprungna till respektive rum för lego-byggnation. Och därefter rivning av lillasyster... kan jag åtnjuta kaffe och välkomponerad smörgås samt en alltid underhållande skrivelse.

Dåtidens trampstamps var väl tribals och svanktatueringar. Det senaste whitetrash/hipster-rycket är väl att skriva massa saker över bröstet. I vanliga fall only god can judge me osv. Det är väl samma människor som anger att dom har gått i "Livets hårda skola" på facebook *hehe*.
Religiösa och troende personer gör mig lite ... uneasy s a s. Jag ogillar att förare som t ex Senna/Hamilton far fram på banan och tror att någon högre makt ska rädda dom osv.

Verkligen tragiskt med Nicky. Vi har väl inte fått någon riktig fakta ännu men jag läste någonstans att det skulle bli grönsak av honom, fy fan! Stackars jävel.
Kul för Bottas med en sponsor, vågar man kanske hoppas att dom kirrar lite stålar till nästa Finne i kön.
Tycker finnarna har lyckats. Sen JJLehto kom till F1 har väl finnarna bara haft en förare på griden hela tiden.

Ryktena hela denna säsong lär handla om Wolffs kärleksförklaringar till Alonso.

Ha d BL

Svar: Monaco borde försvinna ur race kalendern, dock är det mycket glädjande att Paul Ricard gör come back nästa säsong, en fin bana, det blir nog att åka dit för nästa års nypremiär.
Jag hade några tatueringar men tog bort dem när var och varannan hemmafru körde med en sol tatuering i svanken, dock var mina av bad as a bone grejer av don´t fuck with me karaktär.

Folk som inte tror på sig själva måste hitta något annat att tro på, personligen har jag heller djävulen som en wing man än gud, han är mer pålitlig på något sätt;-)

Nicky fick svåra skallskador, i såna fall är det i mina papper bättre, eller ska vi säga mer värdigt om man kilar vidare istället, att bli ett vårdpaket är det sista man önskar för någon.

Det är möjligt, att även andra förare i framtiden kan få del av sponsor pengarna från Konecranes, något som verkligen behövs, det är inga rikemans söner som dyker upp på race banor när det gäller Finland.

Ja, och det beror på att de som har lyckats att ta sig till F1 har alltid försökt hjälpa nya talanger att ta sig dit, ingen avundsjuka utan alla hjälper alla.

Wolff pratar bara för att göra det, det skulle aldrig fungera med Hamilton och Alonso i samma stall.

Apropå förare, Prost har mycket höga tankar om Ocons kapacitet, jag håller med honom, Ocon gör en bra rookie säsong.

Ha det fint Nico.
Brandon Lee

skriven
#9: Cs

Trevlig läsning och super snygg brud

Svar: Japp, en fin donna är hon.
Brandon Lee

skriven
#10: ThomasF

Joel Ericsson P1 idag!Det är iallafall underbart om vi nu förlorar i hockeyn ikväll?//Thomas

Svar: Yes, men han får se upp med McLaren junioren Lando Norris, jävligt snabb kille för att vara en rookie. Vem som förlorar i hockeyn återstår att se, dock har inte Finland något speciellt bra lag i år.
Brandon Lee

skriven
#11: zenkert

Å fan, missade F3 idag.
Kul med Joel, han är ämnad för stora uppgifter.
Hade fokus på Felix i Formula E iParis
Det blev ett jäkligt bra Race för Mahindra.
Heidfeld 3.a igen.
Och Felix 4:a.

Mahindra.
Bästa teamet i serien nu med 2 förare
som presterar konstant.
Verkar vara en bra kombo.
Indiskt team, en Tysk och en Svensk förare.

Nä, ThomasF, vi förlorar inte hockeyn ikväll.
Routsi, routsi, routsi.

Ciao

Svar: Joel kör kanonbra, dock blir det först i större bilar man får se hur bra han är, det är inte mer än ett par stycken av 100 duktiga F3 förare som har något att komma med i F1.
Felix måste kvala bättre för att kunna slåss om segern,.precis som Kimi.
India-Tyskland-Sverige pyttipanna, kryddstarka grejer.

Apropå hockey,..aldrig säga aldrig.
Brandon Lee

skriven
#12: zenkert

India-Tyskland-Sverige pyttipanna, kryddstarka grejer

Ha :-)
Curry och ris möter Bratwurst, Sauerkraut, Isterband och Lingon.

Som sagt kryddstarka grejer ;-)

En liten rolig passus angående indisk mat.
Potatis är en ofta använd råvara i grytor och stuvningar.
Det trodde man inte om indisk mat, eller hur?

Back to Hockey
Må bästa lag vinna.
Ser fram emot en spännande match.
Det blir det ALLTID när vi drabbar samman.

Ciao

skriven
#13: zenkert

Som sagt - Routsi!

Ciao

skriven
#14: Magnus Blomqvist

Monaco är F1 cirkusens motsvarighet till tennisens Wimbledon. Mycket yta och flärd med lite innehåll. Dock säkert jävligt kul att köra? Och ibland är det ju värt licensen man betalar för styggelsen Viasat. Som när Kimi lämnar banan efter sitt uttåg för att dricka grogg med grabbarna på yachten istället. Var det inte dig förresten vi satt sitta där i gänget? Jag gillar ju Bottas med men hemskt vad han förstör för media som försöker skapa någon sorts Prost/Senna rivalitet mellan Vettel och Hamilton.

skriven
#15: Magnus Blomqvist

Själv hoppas jag förstås på Kimi. Någon gång måste all otur ta slut och marginalerna vara på hans sida. Och jag har för mig att han inte vunnit där heller så det vore kul. Mvh Magnus

skriven
#16: zenkert

Ja, och så blev det Routsi igen.
Strolls landsmän fick stryk, ta mig TUSAN.
Inte illa gjort av gamla Svedala.

Så in med Felix, as a non-pay driver.
Och ut med pojken med pappas pengar.
- Jag kör gratis, säger Felix.
- Jag kostar inget, ge mig en bil bara.
- Så ska ni få se på fan.
- Jag ska Massa-krera dig Felipe ;-)

Ciao

skriven
#17: Ghostface

RIP Nicky

skriven

Kommentera inlägget här :