LONG TIME NO SEE

Ibland tar livet en paus, liksom bloggandet, det var väl i slutet av oktober jag senast var inne i min blogg, några dagar innan den föll in i vinterdvala.  Jag blir kvar här i L.A fram till början av maj, så det var aldrig aktuellt för min del att vara på plats i Barcelona när årets F1 tester gick av stapeln, men däremot har jag kikat på en hel del videoklipps som en polare skickade till mig från Barcelona.        
 
Barcelona är en bra testbana, men även en bana som kan användas till renodlad "show körning" varvtidsmässigt inför sponsorernas kritiska ögon som vill ha valuta för pengarna, så enbart varvtiderna  berättar inte nödvändigtvis hela sanningen om styrkeförhållanden mellan olika stallen.
 
Videoklipp från rätta ställen längs banan säger desto mer, där trion Mercedes-Ferrari-RBR flyter genom kritiska kurvor "smooth as silk" drabbas resten av gänget under eller överstyrning, bilarna rollar och har svårt att hantera kursförändringar på ett korrekt sätt osv, den dynamiska trion tycks komma från en annan planet jämfört med sina konkurrenter, en planet som ligger cirka 1,5-2 sekunders avstånd per varv.
 
Kimi drog till med ett riktig dräparvarv med sin Ferrari, en Ferrari som har en hel del intressanta aerodynamiska lösningar inte minst kring sidepodsen och "airflow conditioners" som styr luftflödet in i och runt sidepodsen, samt vidare i riktning mot bakre delen golvet.  Där Mercedes har valt att flytta upp framvagns upphängningen för att skapa fri yta för luftströmmar att ta sig fram till sidepodsen, har Ferrari istället valt att flytta upp själva sidepodsen och har därmed kunnat behålla den lägre tyngdpunkten för framvags upphängningen, det ironiska i sammanhanget är faktum, att årets Ferrari fortfarande mer eller mindre är en Allison skapelse, och att Allison numera jobbar för Mercedes. Den stora skillnaden med årets Ferrari jämfört med 2016 års bil är hur den hanterar däcken, årets bil är mer aggressiv mot däcken för att få upp däckstemperaturen snabbare inom fönstret, det var ett rent nöje att se hur djupt in i kurvor Kimi kunde gå utan att tappa greppet och drabbas av understyrning innan han ställde sig på bromsen
 
Hos Mercedes hittar man inga iögonfallande nymodigheter, utan de har nöjt sig med att finslipa aerodetaljer till det absurda, deras bil måsta vara skaplig vindkänslig med alla styrplattor och styrfenor som finns lite här och var, tappar man bort några stycken kan aerobalansen rubbas rätt så lätt, dock har Mercedes ett utsökt väl fungerande  "semi FRIC" system som kan kompensera för störningar i aerobalansen.
 
RBR fortsätter den inslagna vägen med Neweys "flexaero" som även i år tycks fungera mycket bra, dock har man ifrågasatt deras version av "semi FRIC" systemet så Adrian måste göra vissa justeringar av systemet innan första racet i Australien, dock är inte RBRs bil lika beronde av "semi FRIC" systemet som tex Mercedes tack vare Adrians finurliga "flexaero".
 
Hos resten av gänget hittar man inga större nymodigheter, tex Williams och Force India fortsätter med samma design filosofi som de har haft under de senaste åren, och Sauber i sin tur  har åter igen tagit fram en "Frankenstein" bil, där olika delar av design konceptet lever sitt eget liv utan att kunna skapa en fungerande helhet, har man "utvecklings förare" som Tata Calderon så blir kanske resultatet därefter, jag tycker synd om stackars Marcus som måste köra en bil som Sauber.
 
McLaren tycks vara helt vilse i pannkakan, varken chassi-aero biten eller PU fungerar enligt planer, och Honda folket vägrar att söka hjälp hos utomstående hybrid experter som tex både Mercedes och Ferrari har gjort, japaner borde inta en mer ödmjuk linje och erkänna för sig själva att de faktiskt behöver expert hjälp för att få ordning på sin PU, mer om det vid ett senare tillfälle och om resten av stallen i årets startfält.
 
Till sist något helt annat,..det har dykt upp några av Swedalas värsta luftskallar här i bloggen, rubbad slödder som gläfsar som ett gäng stirriga små hundar, efterblivna loosers framavlade av Bladets kloakbloggare en gång i tiden ,vars enda mål i livet är att sprida dynga och sin patetiska avundsjuka överallt de kan göra det.   Här hos mig kommer aldrig mer publiceras några som helst kommentarer av den ovannämnda packet , alla kommentarer måste godkännas av mig innan de publiceras, punkt slut.
 
Med tanke på förekomsten av slödder på nätet bör man aldrig publicera bilder av människor som man bryr sig om i sin blogg pga av risken de kan bli utsatta för nätslödder via facebook, twitter, instagram eller något liknande, jag har gjort det tidigare i en annan blogg för många år sedan och har lärt mig av mina misstag. 
 
Det har även dykt upp individer som gnäller om, att på andra bloggar får man säga vad man vill utan att kommentaren raderas,..gå och läs där då.  Några andra gnäller om innehållet i mina inlägg,..gå och läs på annat håll i så fall, det finns ju enfaldiga, outbildade sportfånar i Sverige som leker journalister och påstår sig vara F1  experter på köpet, gå och läs där istället,..mycket nöje.     

Kommentarer :

#1: Jonatan

Äntligen tillbaka!!!

Finally!!!

Är många som väntat på nästa inlägg:)

Ska bli spännande o se vad denna säsong har att erbjuda.
Ferrarin ser ju onekligen helt ok ut... men tester e ju tester.

vänta inte för länge med nästa inlägg;)

/jonatan

Svar: Ibland måste man ta en paus och fundera på livets och F ettans mening;)
Brandon Lee

skriven
#2: Ice

Skönt att du är tillbaka. Bästa F1 bloggen någonsin. Hoppas bara Ferrarin är lika bra som den ser ut. Det är fan på tiden att vi tar hem VM titlen i år.

Svar: Det skulle sitta fint om Kimi tar årets titel som en 10 års jubileum 2007-2017.
Brandon Lee

skriven
#3: Björne

Välkommen tillbaka BL, då känns det som att ordningen är återställd :-). Då ska det äntligen bli kul att läsa bloggen igen, och skönt att slippa en massa idiotiska kommentarer och personliga påhopp. Som jag sagt i nåt tidigare inlägg jag gjort, vi är väl bättre än så och att det är F1 vi ska analysera å inget annat. Väl mött BL sr fram emot dina inlägg igen
/Björne

Svar: Tack,..jag tröttnade på stalkande idioter vars enda målsättning är att jävlas med andra, de hör hemma hos psykvården..
Brandon Lee

skriven
#4: Ghostface

ouuuuf drömmer jag !! :D

Svar: Yes,..eyes wide open;)
Brandon Lee

skriven
#5: Ghostface

Säsongen kunde inte börjat bättre ! Thanx BL !!

Svar: Det var så lite så,.....
Brandon Lee

skriven
#6: Anonym

Det var roligt att se att du finns och är tillbaka i gammal god form.Jag har tänkt som så att det är väl egentligen inte så konstigt att du så att säga legat
lågt ett tag.Med ett helt nytt regelemente så har det
ju inte funnits så mycket att kommentera om ,varken
tekniskt eller körmässigt innan man sett"the reality"
så att säga.Men nu är det snart igång och vi tar oss an
en helt ny säsong.

SPÄNNINGEN STIGER
PS Och låt oss hoppas att kommentarerna ska handla
om annat än INTRIGER.
Det är ju ändå Racing som gör att vi samlas här.

Svar: Gammal är jag men inte nödvändigtvis i god form, men jag ska göra mitt yttersta för att komma i god bloggar form;)
Brandon Lee

skriven
#7: Olssonian

Hurrah

Välkommen tillbaka, sista pusselbiten för en kanonsäsong av F1.

Svar: Tackar,..det känns bra att vara den sista pusselbiten.
Brandon Lee

skriven
#8: Helknack

Jävlar vad gott att sedvanligt en gång om dagen, klicka in på bloggen och se ett nytt inlägg!!
Massa ny god läsning .. Fortsätt så Mr!!!

Svar: Jag ska, jag lovar och svär;)
Brandon Lee

skriven
#9: zenkert

Liket lever. I like it :-)

Hello Brandon :-)

Racinganalysen håller jag med om.
Sauber verkar vara sist i the Pecking order.
McLaren och Honda är mer eller mindre
nere för räkning just nu , så dom räknas inte.
Och i Pre-season Test är det Ferrari tycker jag.
Man får inte glömma att det tog några år
för MS innan han tog sitt första VM för Scuderian.

Liksom Mercedes.
Undrar om Williams är så bra som dom verkar.

Människoanalysen håller jag också med om ASG!!!

Bäst av allt, jag behöver inte starta Bloggen - Brandons fallna mantel.
Den har du ju plockat upp själv nu.

Stor Kram, Brandon!!!

Ciao

Svar: Lik ska förbli döda om de nu inte råkar vara vampyrer,..apropå att blogga, jag tycker att även du borde köra igång en F1 blogg.
Brandon Lee

skriven
#10: peter

äntligen lite rediga fakta välkommen tillbaka
det var då väl faen om det inte skulle gå bra i år för kimi förstås,men vafaen allt kan ju hända i den här soppan

Svar: Tackar,.Kimi har en rätt så hygglig chans att vinna titeln i år, vi får väl se hur det hela slutar.
Brandon Lee

skriven
#11: Tommy

Kul att ha dig tillbaka 👍🏻

Svar: Kul att ha dig tillbaka;)
Brandon Lee

skriven
#12: Kari Pakkanen

Tack så otroligt mycket för att du finner tiden i ditt liv att berika mitt liv med information som jag aldrig annars skulle få.

Svar: Jag försöker hitta lite tid över för bloggen även där det inte finns någon tid över. Tack själv för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#13: 1014johansson

Härligt att höra av dig brandon, blev ju lite orolig. hoppas verkligen det stämmer att årets reglemente passa kimi som handen i handsken, det ser ju onekligen bra ut.

Svar: Jag tog en vintervila i min krypta för att ladda batterierna, Kimis batterier full laddade kan räcke långt i år.
Brandon Lee

skriven
#14: Dennis

Inte en sekund för sent! Har besökt dagligen sen testerna började i hopp om ett nytt inlägg. Optimist som man är så tror jag på Ferrari i år, men det är nog mer hjärtat än hjärnan som tagit det beslutet. Tack för en grym blogg!

Mvh från Dominikanska Republiken

Svar: Även du har det varmt o skönt och klarar dig utan långkallingar? Ferrari är starkare än på mycket länge i år oavsett om det är hjärtat eller hjärnan som tar beslutet.
Brandon Lee

skriven
#15: JoyBoy

Äntligen! Varit in på bloggen varenda dag sedan senaste inlägget postades för att läsa nya kommentarer och hoppats att ett nytt inlägg kommit in. Igår gav jag upp om att bloggen levde när sista testdagen var avverkad och ingen analys var att finna av dig Brandon. Idag gick jag av gammal vana in på bloggen och fann att rubriken var ny. Fan va gott att veta att du lever och kommer med ny visdom nu när det finns hopp om att Mercedes kan få känna på motstånd kommande säsong.
Du gjorde min dag Brandon. Tack så mycket!

Svar: Jag har haft mycket att göra under några månader, så mycket faktiskt att det inte blev tid över för bloggande, men nu ska jag försöka hinna med att skriva lite då och då. Tack själv för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#16: MaWa

Long time no see! Kul att läsa lite text från dig igen.

Svar: Vad gör man inte för att glädja sina läsare;)
Brandon Lee

skriven
#17: DaNKaN

Välkommen tillbaka!
Underbart!

Vart lite orolig att du skulle totalt tappa lusten pga. alla nötter som dök upp sista tiden.

Ska bli härligt att följa Brandons racing skola ett år till :)

#7 FTW

Svar: Jag tappade inte lusten, utan hade helt enkelt inte tid att blogga, nu är nötter kastrerade för gott,..välkommen till vårterminen;)
Brandon Lee

skriven
#18: Jens Kåregren

Fan, va´skönt!!! Har varit in mycket på den gamla sidan med de gröna neonljusen o wips är dom ÄNTLIGEN borta!!! Let the show start!

Tack för att du är tillbaks, BL! Två veckor kvar och den helgen är jag ledig! Yihaaa!

Svar: Fuck off skylten är släckt, säsongen 2017 kan börja,.plattan i mattan! Tack för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#19: Zynap

Kul att du är tillbaka 👍
Nu ser vi fram emot en spännande säsongs start i Australien.

Svar: Det kommer slå gnistor mot himlavalvet i Australien när hybrider går på högvarv och kolfiber bitar flyger som projektiler;)
Brandon Lee

skriven
#20: Magnus Blomqvist

Förlåt mig fader ty jag har syndat. Jag förlorade tron och irrade i mitt vemod in på en annan blogg. Förlåt mig för mina synder och jag kommer er att för alltid vara trogen.

Svar: Du är förlåten min son,..men visst känns det jävligt skönt att synda?
Brandon Lee

skriven
#21: Svenn

Hej Brandon, Hoppas att pausen innehöll mestadels bra saker! Härlig läsning som vanligt. Kul om Kimi's trivsamma körning får fortsätta, ja Vettels med för den delen så teamet ät i balans, det ena brukar ju ge det andra. Fortsätter Honda utan mer progress så kan vi nog se ett fyrverkeri av svordomar och offentlig förnedring från Alonso ganska snart. Bottas då,har han blivit godkänd i teamet eller går tongångarna?

Svar: Pausen har haft sina höjdare och magplask som sig bör så att man känner att man lever. Hur det har gått för Bottas ska jag skriva några rader om inom kort,..ha det mannen.
Brandon Lee

skriven
#22: kjell levén

Välkommen åter BL!
Din kunskap är saknad, läser din blogg med stor behållning.

Svar: Kul om du gillar mina funderingar, alla gör det inte, men det är deras problem, inte mitt eller hur? Tack för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#23: peppsi

Äntligen, nu kör vi, som jag ha väntat! Heja Brandon och Ferrari Kimi✌👍

Svar: Nu är väntans tider över, nu är det plattan i mattan som gäller!
Brandon Lee

skriven
#24: Jimmy

Blev ett glädjevrål när jag såg du uppdaterat bloggen :) Sambon undrar nog :). Härligt du är tillbaka mannen. Inte varit samma försäsong utan lite expertkunskap från Brandon.

Ser mycket fram mot detta året o hoppas verkligen att Kimi får ett grymt år.. Ser juy bra ut hittills...

Svar: Va fan, fy på dig, det är förbjudet att skrämma tanten med djungel vrål;) Kimis år har i alla fall börjat lovande, vi får väl hoppas på att det fortsätter i samma anda.
Brandon Lee

skriven
#25: Jimmy

Tvår frågor Brandon. Går det att vända komentatorsfältet så man ser senaste komentarerna först? ett jävla skrollande ibland :) (kanske bara jag som känner så o då viker jag mig)

Tror du om Markus chanser i år? slåss om sistaplatserna i år igen el? Hur är han som förare. totalt skräp eller finns det något där?

Svar: Det är inte möjligt att vända på steken, utan du får skrolla vidare. Det kommer inte bli lätt för Marcus att ta några poäng om inte hälften av startfältet bryter racet, som förare är han ok, dock inget för toppstallen, för det behövs bättre meriter än han har.
Brandon Lee

skriven
#26: Koffe

Kul att du är tillbaka!

Svar: Kul att du är tillbaka;)
Brandon Lee

skriven
#27: ThomasF

BRANDON!!!Kom precis hem från Kanarieöarna med en fru som fyllt jämna år så får JAG den här presenten!!!Vilken glädje!Varmt välkommen tillbaka//Thomas

Svar: Tackar, så, du och frugan har stekt skinnet på Nuevo Estocolmo? Vackert så, jag ska göra mitt yttersta för att förtjäna titeln som årets present;) Ha det fint Thomas och glöm nu inte bort att använda rattmuffen tills våren kommer till Swedala.
Brandon Lee

skriven
#28: Hailwood

Glädjande återuppståndelse!
Hoppas livet varit njutbart under uppehållet.
Det skulle vara kul att hör dina reflektioner på Rosbergs avhopp men framför allt Bottas anpassning/roll/ möjlighet i Mercedes med Hamilton som stall"kompis".
//Hailwood

Svar: Det blev så kallt i kryptan att jag var tvungen att resa mig på den åttonde dagen efter min död;) Livet leker, ibland för mig, ibland med mig. Jag ska skriva om lite av varje om några dagar inklusive Rosberg och Bottas.
Brandon Lee

skriven
#29: Manfred

Tänkte för mig själv att nu är det nog sista gången jag besöker den här bloggen och att jag äntligen kan ta bort den här snabblänken som bara tar plats i listen...
TACK för att du är tillbaka!
Äntligen tack!


Svar: Bättre sent än aldrig eller hur, nu kan du behålla snabblänken ett tag till,.tack själv.
Brandon Lee

skriven
#30: Flying finn

Trevligt...

Svar: Det hoppas jag verkligen;)
Brandon Lee

skriven
#31: Marcus

Välkommen tillbaka!! Jag har tittat in på bloggen nästan varje dag i hopp om att något nytt ska komma 😀 Så det är mycket trevligt att du är tillbaka 👍

skriven
#32: Linus

Gött att du fortsätter!! Tack på förhand.

Svar: Gott att du har orkat hänga kvar, tack för det Linus.
Brandon Lee

skriven
#33: antonio

Mycket trevligt att du är tillbaka Brandon, synd att vi inte fick höra lite berättelser från dina resor, sånt som gav mer underhållning än racingen förra året. Jag förstår inte varför folk har så svårt för att kunna uttrycka sig på ett värdigt sätt när man tycker annorlunda. Av trion längst fram så håller jag Mercedes först, sen kommer Red Bull och sist Ferrari men jag kan ha fel.

Svar: Jag har levt ett rätt så stillastående liv med en air brush i näven under hela vintern, ibland har man inte möjligheten att röra på sig, men det är ok. Det finns folk med psykiska problem som försöker sänka trycket genom att jävlas med andra. Vad det gäller rangordningen för den dynamiska trion så kan det bli precis hur som helst, vi får väl se hur det hela kommer att sluta.
Brandon Lee

skriven
#34: Fossi

säger som alla andra "Tervetuloa takaisin", Ferrari ser ruskigt bra ut.. Får jo hoppas att Kimi har anledningen att kopiera och förfina det klassiska kommentaren av allas våran Matti, med "Pillu on aina mielessä, mutta" under någon passlig intervju när han är nära att ta förar titeln.

Tyvärr ser det ut som att fältet är ännu mera splittrat än på länge.


Svar: Tänk om Matti skulle bli Kimis manager, och skulle uttala sig om diverse saker efter några glas vodka;)
Brandon Lee

skriven
#35: Thornados

Tack, BL för att du är tillbaka. Hoppas allt är bra. Nu kör vi!!

Svar: Allt är under kontroll, mer eller mindre, eftersom allt är relativt;)
Brandon Lee

skriven
#36: Lilja

Nu är ordningen återställd :) Fan vad glad jag blev att du är tillbaka. Ska bli spännande att höra dina analyser, ser ut att kunna bli den bästa säsongen på länge.

Svar: Någon jävla ordning måste det väl vara;) Jag ska analysera mera, kanske redan i morgon. Ha det.
Brandon Lee

skriven
#37: Morfar

Hoppas Kimi har kontrakt som innebär att han inte behöver vänta på Vettel.
Angående McLaren var det inte liknande problem när Mika körde där ,Peugotmotorn var orkeslös o höll inte många race ,det lades ner hela projektet,då körde man standard Fordmotorn ett tag,sen blev det Ilmor den gick fort men höll inte det var då McLaren eller Mercedes köpte in sig för o tillföra pengar med den motorn tog Mika sina titlar,
Nuvarande Mercedes Motorn
(Får se om jag får godkänt för mitt minne)

Svar: Inget fel med ditt minne, Mika hade inga vackra ord att säga om Peugeots eländiga motor, Ford spisen var en trött föredetting, men den Ilmor designade Merca motorn blev en riktig pärla. Ha det Kurt, om två veckor vet vi om Kimi måste vänta på Vettel.
Brandon Lee

skriven
#38: Mayol

Profeten har åter nedstigit till oss syndare ;-) Kul som fan att du är tillbaka :-) och att du kastrerat vinthundarna som härjat här ett tag. Ser från emot dina tankar angående herr Bottas escapader samt Kimis nytända gnista, kan bli ett sjukt intressant F1 år detta. Tittade precis på en jämförelsefilm mellan Hamiltons polevarv 2016 samt Kimis snabbaste varv vid testerna 2017, kansli kul det här :-)
https://www.youtube.com/watch?v=io00mlLdRTM

Svar: Jag gjorde en pilgrims resa till det heliga landet på jakt efter den ultimata sanningen om Bernies förlorade potens, men den var puts väck borta,..potensen alltså, inte sanningen om den. Hundar ska kastreras så att de inte försöker pissa revir på oönskade ställen, även om just de här vovvarna saknar stake. Jag ska försöka hinna med i morgon att skriva lite om mina funderingar, och slänger eventuellt in några länkar från Barcelona tester inklusive den som du tog upp. Må väl Paul.
Brandon Lee

skriven
#39: Spector Records

Härligt att du är tillbaka Brandon! F1-säsongen hade blivit/varit betyligt sämre utan denna blogg.

Läste på annan blogg (Blommans) om att någon/några "experter" hade "bränslesimulerat" och analyserat Ferraris performance och hade (såklart) kommit fram till att den inte var så bra som det såg ut på testerna i Barca. Har du någon kommentar till det?

Svar: "Bränslesimuleringr" är en påhitt av korkade journalister som vill framstå som "experter", dock är årets bilar något törstigare än fjolårets pga den ökade down force nivån, vi får vänta och se vilken av motortillverkarna har lyckats bäst med jobbet att tygla motorns bränsletörst utan att förlora effekt.
Brandon Lee

skriven
#40: Fossi

Matti som Kimis manager..."Nu blir det trubbel" som skalman skulle ha sagt... obligatoriskt blåstest vid varje depåstopp..

Svar: Ha ha, Kimi har ju polare som Dudesons, Matti som manager skulle sitta fint,..så länge jäveln inte försöker "sjunga".
Brandon Lee

skriven
#41: Mats Sjöbom

Underbart att ha dig tillbaka !
Var rädd att Du tagit en MC-tur till en himmel utan internetförbindelse men nu verkar ordningen vara återställd och jag ser verkligen fram emot att ta del av dina F1-berikande kunskaper.
Kör hårt (men försiktigt på vägarna)
hälsar Mats

Svar: Jag hade en rätt så hårig stund på hojen i mitten av januari som fick mig kallsvettas och skickade mig till sjukan på en "ryggplanka", jag kanske skriver några rader om det i bloggen vid ett senare tillfälle. Ha det bra Mats.
Brandon Lee

skriven
#42: Kent

Hej Brandon. Jag har en fråga som du kanske kan svara på: vet du om Ferrari körde båda testerna med samma motor? Stämmer det så borde tillförlitlighet inte bli ett problem iår.

Svar: Japp, det sägs att de gjorde det, problem de hade var hydrauliska och elektroniska, motorn gick fint hela tiden.
Brandon Lee

skriven
#43: Mr T

Hej,

Välkommen tillbaka. Vad tror du om alla Hamiltons påstående med att dom röda mörkar. (Jag hoppas ju att det är så), men känns ju som att den som mörkar mest är Mr H själv. Hoppas ju att jag har fel, då jag vill se en annan förare på topp iår.

Tack för en fin blogg.

Svar: Tackar och bockar,..alla mörkar vid testkörning, det kommer många nya delar till Australien, det är först då vi får veta hur styrkeförhållanden mellan stallen verkligen ligger till.
Brandon Lee

skriven
#44: Tomi

Wow Brandon!
Härligt att du är tillbaka, fick autonoma kroppsliga reaktioner i form av goosebumps när jag upptäckte att du är tillbaka, visst vi hade överlevt men det handlar ju inte bara om det livet.....eller hur!?
Läste något om att Ferrari styr luftflödet i en större vinkel p g a aerodynamiken och att Adrian mästaren själv inte förstod riktigt hur det funkar så det gör naturligtvis inte jag heller, är det någon som kan förklara?
Tack för att du är tillbaka Brandon det blir mycket roligare så, även om säkra källor här på bloggen säger att du är typ 14år :)

Svar: Livet kostar livet i slutändan, så man måste passa på att verkligen leva istället att nöja sig med att bara sitta av tiden och överleva.Det finns bestämmelser kring lutningen av luftintaget på sidepodsen, max 75 grader, Ferraris styrplattor/fenor förändrar luftströmmens lutning till optimala 90 grader innan den når lutfintaget och vips har man 90 grader även där, inte fysisk men i form av luftflödet= förbättrad aerodynamik.

Tack själv att du är kvar när jag har varit borta så länge,.14 år har jag hunnit med att fylla många gånger om;)
Brandon Lee

skriven
#45:

Välkommen tillbaka BL!!!
Nu kan vi dra igång 2017 på allvar. Skönt att du kastrerat de vilsna. Hoppas att deras hormon balans blir stabiliserad. Men för sen kastrering brukar ju inte få den önskade effekten utan oönskade beteenden kvarstår. Både hoppas och tror att Kimi kör sitt eget race i år då kan det sluta med 🥇🏆 MVH 426 Hemi

Svar: Tjena Hemi 426, du har varit med länge, den första hemisfäriska förbrännigsrummet dök upp redan 1914 om jag minns rätt, även 4 ventils teknik, dubbla överliggande kammar, turbo, kompressor och hybriddrift fanns redan då, det är inte mycket som har hänt under de senaste 100 åren. Du har rätt om kastrering, den bör göras innan vovven blir sned, men bättre sent än aldrig. 2017 kan bli Kimis år, han gillar verkligen årets bil, den liknar bilarna från gamla, goda tider.
Brandon Lee

skriven
#46: Janne

Halleluja mästaren är tillbaks, jag hade gett upp hoppet,
gick in nu och blev skitaglad du lever och skriver igen.
Underbart, vi får hoppas på att Mercedes får lite mer motstånd i år.
Ha de bra Brandon.

Svar: Man ska aldrig ge upp hoppet, så länge det finns liv så finns det hopp. Kul om mina funderingar gör dig glad, för min del blir jag glad när mina läsare lämnar en kommentar,.tack för det.
Brandon Lee

skriven
#47: Patrik Jansson

Hej Brandon
Kul att du inte gett upp denna blogg läser det du skriver och tycker du har en skön stil bra inlägg med litet krydda gör denna blogg intressant och läsvärd.
hoppas du kommenterar litet mer frekvent nu när säsongen börjar :)!? Blir väldigt intressant att se hur detta året blir hoppas ju på Kimi och Ferrari men även att Bottas lyckas då man är Finne :)! Skulle vara kul med litet fajter som det var på 90 talet mellan Häkkinen och Schumacher :). Hoppas inget av teamen har ett stort övertag i år.

Svar: Äh,..jag ger aldrig upp, utan bara pausar livet och bloggen ibland när jag har mer att göra än jag hinner med. Det bör bli ett kanon år för båda två med bra material så de kan sjunga vårt land tillsammans;)
Brandon Lee

skriven
#48: Peter

Gött o se dig igen man har ju varit undrande om vi skulle få höra något mera av dig .
Det som varit intressant är ju att Ferrari har satt sina tider på hårdare däck än resten av gänget i testerna så Melbourne blir intressant i år.
Kämpa på Brandon idioter finns det gott om tyvärr

Svar: Ibland dyker det upp grejer som tar ens all uppmärksamhet och tid,.sånt är livet. Ferrari rör på sig bra i år, hur bra får vi veta om två veckor. Idioter har det alltid funnits dessvärre, men här hos mig har de nu gjort sitt för gott.
Brandon Lee

skriven
#49: 1014johansson

Anmärkningsvärt är väl ändå att hamilton som alltid brukar vilja ha bästa tiden oavsett om det är fp1 eller q1 eller försäsongs tester bara för att bosta sitt ego, bara hade fjärde bästa tid. borde vare en fingervisning iaf.

Svar: Merca brukar testa med mycket soppa i tanken, det är först om två veckor vi vet hur snabb deras bil egentligen är, samma sak med RBR.
Brandon Lee

skriven
#50: calle

Ordningen äntligen återställd,en gammal man som jag tål inte stora förändringar.Nu kan man ta en veckas semester innan säsongen startar.Välkommen
tillbaks.

Svar: Tackar, stora förändringar kan vara påfrestande även om de ibland kan även vara mer eller mindre nödvändiga, här kommer livet rulla vidare längs samma gamla spår;)
Brandon Lee

skriven
#51: Daniel%20K

För att citera mr Fylking "äntliiigen"

Svar: Alla bra saker dyker upp lite försenade,.ha ha.
Brandon Lee

skriven
#52: Ferraristi_Svezia

Äntligen BL! Har verkligen saknat Dig här på bloggen! Inget har varit sig likt i Din frånvaro! Mycket skitsnack & pajkastning kors & tvärs... Gött att ha Dig tillbaka!

Som Ferraristi jag är & Kim-fan likaså hoppas (och tror) jag verkligen inte att denna pre-season bara har varit ett spel för galleriet & nån slags jakt-på-mer-pengar-hos-sponsorer-tjafs utan att vi för en gångs skull har fått bevittna the real thing.

Må Kimi (och för all del även Seb) köra så det står härliga till, bjuda upp till dans & härlig racing & bärga ett par titlar till Scuderia i år!v

Stort LYCKA TILL här på Din blogg, efterlängtat som tusan att återigen få läsa Dina ord!

Svar: Jag lämnade bloggen omodererat för att folk skulle kunna diskutera fritt, och trodde i min enfald att samtliga skulle vara vuxna nog att driva en vettig diskussion,.men icke.
Ferrari behöver inte jaga sponsorer, deras bil är snabb men om den är snabb nog att slå Merca återstår att se. Tack för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#53: Fricco

Just när dom flesta tappat hoppet så dyker du upp och delar Atlanten och leder oss i F-ittans.. Förlåt F-ettans mörker.
Gör aldrig om detta Brandon.....vi har fått utstå mycket genom att nästan dagligen kolla i bloggen efter livstecken...Och sett hur hyenor samlats för att kanske få en skön munsbit av kadavret.
Men likt Jesus återuppstår du innan man hunnit räkna till 10.
Trodde jag var dömd att läsa Jannes blogg för resten av säsongen
Välkommen hem

Svar: Jag är F ettans Moses med rätt att dela vattenpölar på banan om de inte är alltför djupa.
Jag ska försöka att låta bli, min server sa upp kontraktet i vintras, och jag hade ingen bråska med att ersätta burken eftersom det inte hände något utöver det vanliga.

Jag är nog mer av en vampyr än Jesus, han dör lite då och då och sticker sedan till sin farsa, jag dör aldrig utan tar tupplur i min kista lite då och då istället när jag inte slickar i mig blodplasma som jag har knyckt från sjukan. Ingen ska behöva läsa Blommans pladder, sådant kan skada allvarligt en F1 fansens känsliga hälsa.
Brandon Lee

skriven
#54: Alex Halvordsson

Välkommen tillbaka! :D

Svar: Tackar och bockar;)
Brandon Lee

skriven
#55: Tony

Jävlar va gott att du är tillbaka, sweeeet.

Svar: Borta bra men hemma bäst;)
Brandon Lee

skriven
#56: Aki

Näänkö mä unta???

Svar: Ihan varmasti jos et ole vielä herännyt,.sent ska en syndare vakna.
Brandon Lee

skriven
#57: JAlesi

Äntligen!!!

Fan va skönt att du är tillbaka.
Trodde inte jag kunde sakna någon, som jag inte känner, så mycket.

Svar: Man vet aldrig vem man kommer att sakna innan de försvinner,.eller hur?
Brandon Lee

skriven
#58: Tyrap

Härligt att du är tillbaka och skriver i bloggen, har saknat dina alltid intressanta inlägg! Forza Kimi!

Svar: Tackar,.som en gummiboll kommer jag alltid tillbaks till min blogg.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :