LIVERY OF THE YEAR

F1 är en döende macho dinosaurier som är i akut behov av modern tänkande, och kvinnans hand för att överleva, F1 måste bejaka sin kvinnliga mjuka sida med feministiska värderingar. Hur ska man då åstadkomma det?  Tja, vi kan väl börja med genom att rösta fram årets snyggaste lackering bland deltagarna i årets startfält, så, lillfingret i vädret mina ärade läsare medan ni funderar vilken bil enligt er bör äras med titeln "Årets Lackering".
 
För att underlätta proceduren för eran del, så kommer jag att agera som en god förebild genom att redogöra min åsikt i frågan i en sann feministisk Rickard Söderberg anda där eyeliner möter helskägg, så att mina kvinnliga läsare kan via Rickard bejaka sin manliga sida för att balansera det hela på ett rättvist sätt.
 
 
Mercedes kärva, nästan militaristiska silver gråa färgsättning lämnar min numera bejakade kvinnliga sida helt oberörd, Mercedes får av mig quatre poäng, four poäng, fyra poäng.
 
Ferrari tycks aldrig bli något annat än röd trots det, att deras vägbilar kan vara både gula, svarta, silverfärgade och gud vet vad, bättre röd än död kan måhända vara deras melodi, men knappast min, Ferrari får av mig cinq poäng, five poäng, fem poäng.
 
RBR sparar pengar genom att låta damerna Marilyn och Monroe lacka bilarna med en dammsugare och roller hemma i garaget i matta färger, RBR får av mig deux poäng, two poäng, två poäng.
 
Williams klassiska Martini kostym i sin minimalistiska enkehet är en fröjd för ögat, men de får ett poängavdrag för att det stor Rexona istället för Martini på sidepodsen, Williams får av mig neuf poäng, nine poäng, nio poäng.
 
Toro Rosso slår helt klart storasystern RBR med blå-röd tema, Toro Rosso får av mig six poäng, six poäng, sex poäng.
 
Saubers blå-vit-guld färgade jubileums utstyrsel är riktigt snygg i mina ögon, Sauber får av mig huit poäng, eight poäng, åtta poäng och lägger sig därmed i suget bakom Williams
 
Haas utmanare ser ut precis lika tråkigt som den gjorde ifjol, jag hade väntat mig att få se stars and stripes och den vithuvade örnen men icke, lackeringen är så trist att klockorna stannar, Haas får av mig un poäng, one poäng, en poäng.
 
Renault blandar svart och gult på ett rätt så ingetsägande sätt, jag gillade en gång i tiden Renault Mild Seven lackering, den här kommer inte ens nära, Renault får av mig tre poäng, three poäng, tre poäng.
 
McLaren är inne på samma linje som Renault, men har bytt ut gult mot orange, ännu tristare lack än hos Renault, McLaren får av mig deux poäng, two poäng, två poäng.
 
Feministisk Initiativ,..ursäkta Force India chockar F1 världen med chockrosa karamelfärg som har hämtat inspiration från USA och Pippa Manns Indy Car bil, jag väntar med hjärtat i halsgropen hur förarnas overoller och hjälmar kommer att se ut.  Om Ferrari är F ettans Prancing Horse, så är Force Indias smällkaramel F ettans My Little Pony, Force India får av mig,..nej, det går inte, jag är för chockad för att kunna dela ut några poäng överhuvutaget, min feministiska vagina torkade ut av chocken liksom förmågan att dela ut poäng.
 
Pippa Mann lär vara glad över Feministiska Intiativets nya färgsättning, pippar bäst den som pippar sist som Pippa själv skulle uttrycka sig i frågan, i mina ögon har FI verkligen pippat sig själv den här gången, deras bil lär väcka en hel del munterhet under årets säsong precis på samma sätt som mormors gamla rosa färgade spetstrosor från tidig 40 tal.
 
Jag blev så tagen av det ovanstående, att jag lovar och svär att jag ska sluta med att just svära, jag ska sluta supa och slåss, jag ska även sluta med att envist försöka ta livet av mig på en race hoj. Jag ska lära alla snubbar i L.A att pissa sittande och handla bindor utan att ha blivit tillfrågade.  Jag ska gå hand i hand med Gudryn Schyman och Kristina Lugn på Stockholm Pride, och ska i fortsättningsvist enbart lyssna hissmusik av sveriges yngsta tant Zara Larzzon. Jag ska,..nej fan, nu räcker det, jag ska istället utlysa en ny omröstnings race, Grid Girl of the year.
 
Omröstningen kommer att pågå rullande under hela säsongen när damerna i fråga dyker upp under årets säsong. Vinnaren kommer att kåras först på julafton när alla röster från mina läsare har räknats samman.
 
Den lyckliga vinnaren bland grid girls kommer att belönas med en romantisk middag på tu man hand med Al Bundy här på bilden ovan.
 
Middagen kommer naturligtvist avnjutas i en valfri restaurang i ett valfritt land hos restaurang kedjan Hooters, själv vill jag varmt rekommendera mina läsare att besöka en Hooters restaurang om tillfället yppar sig, och då i första hand för den goda matens skull.
 
Vi avslutar med en nytagen bild på den undertecknade när jag var på besök hos mina vänner i N.Y.C, en tidig morgonpromenad efter en fest natt är karaktärbildande skit.
 
Amen,..må Rosa Pantern vara med er, nu är det dags för mig att sova.     
 
   
 
    
 

Kommentarer :

#1: MagnusLundahl

Tjena Brandon.Äntligen kan man skratta och samtidigt få användbar kunskaper inom F1 igen.
Glad du lever och tänker gå hand i hand med Gudrun och sluta med allt kul ha ha ha.

Rosa bilar och rosa färg retar feminister väldigt mycket, så länge det är en kvinna som använder det. Till män älskar dom rosa.SKYsports som följer F1 har ofta rosa skjortor och säger BUTT i tid och otid hela tiden med.Men det är okej för att dessa är män.

Jag hoppas detta blir ett spännande bra F1 år. Men verkar stå helt mellan 2-3 stall då.Inte så illa faktiskt.

mvh

Svar: Ett gott skratt förlänger livet, skrattar man länge nog förvandlas man till en vampyr,..du och jag kommer nog fortfarande diskutera om F1 om si så där 256år.
Det är alltid kul att testa hur feminister och hederskvinnor reagerar när man pillar på dem lite med ord som smeker mothårs;)

Årets säsong ser ut att bli den bästa på länge, och alla förare tycks gilla årets bilkoncept och årets däck, vi håller tummarna för det "nya" F1. Ha det gött Magnus.
Brandon Lee

skriven
#2: Classe P

YES! Vilken härlig överraskning man fick igår när man kunde kika in och ta del av ett par nya blogginlägg. Skönt att du är tillbaka BL!

Mclaren famlar i blindo på prestandasidan, men även deras lackering är ett platt fall. Trodde det skulle bli bra med orange, tankarna vandrade tillbaks mot den urläckra, hel-orangea testlackeringen man hade för ett antal år sedan, men icke! Personligen tycker jag Mclarens lackering är den klart fulaste på gridden detta år. FI lyckas i alla fall stå ut lite från mängden.

Svar: livet är full av överraskningar, lite som i kaffereklam fast utan kaffe. Macken borde ha kört med helorange, nu ser det ut som om man försöker dölja rost i underkanten av karossen som i en gammal 142;) FI delar åsikter som FI och FY, smaken är ju delad.
Brandon Lee

skriven
#3: Magnus Lundahl

Hej.Härligt att du lever och är tillbaka.Skönt höra du ska sluta med allt farligt (kul) och gå hand i hand med Gudrun ha ha

Rosa gillar bara feminister om det är män som har det.Dom själva anser rosa på flickor och kvinnor är stötande värre. Varför orkar jag inte ens gå in på ha ha

mvh

Svar: Jag överväger för att bjuda G en hojtur i 350 knyck mellan Peking och Nyköping när jag kommer till Sverige.
Brandon Lee

skriven
#4: zenkert

Jag för min delar bara ut ett betyg.

Force India - Livery of 2017!!!

Äntligen lite nya tag. Sedan om det är gay,
feministiskt eller pimpat, who cares?
Ascool, tycker jag.

Och en mycket spännande sponsor.
Ett företag som lever på Renat Vatten, inte Renat ;-)

Ciao


Svar: Rosa är en kul grej, dock skulle jag knappast ta på mig rosa brallor,.nästa storsponsor kan vara ett vindkraftsverk tillverkare eller solcell dito.
Brandon Lee

skriven
#5: Nico

Tjena,

Välkommen tillbaka. Hoppas du har haft det trevligt under blogg-semestern!

Håller med att det har varit en del riktigt trötta kommentarer när du gjorde annat. Tråkigt måhända... men ändå roligt att läsa.

Anyway... beträffande liverys i år...
Personligen är jag inget fan av RB, men jag kan inte ta ifrån dom att dom kan det där med produkt-paketering och marknadsföring!
Jag har rankat det hela såhär;

1. STR - Ingen kan paketera produkt som RB
2. Ferrari - ...är Ferrari, rött och snyggt!
3. RBR - Ingen kan paketera produkt som RB
4. McLaren - Bara för att dom lade på lite orange
5. Mercedes - poppade till Petronas färgerna lite.
6. Renault - Dom använder i a f sina egna färger.
Delad sistaplats
-. Force India *kräks i munnen* men kul med färg(!)
-. Sauber, bara nej... inget hänger ihop. Tyckte samma sak om FI innan dom bytte kostym.
-. Haas (blä!)
-. Williams - Visst, dom kunde ha fått vara trea kanske. Men när dom har möjligheterna att göra ett snyggt livery och år efter år ger oss samma misslyckade piss blir jag förbannad! Dom kan bara googla så ska dom se hur snyggt det kan bli.

Jag ber en still bön om det du skrev i någon av dina inlägg ... hoppas allt det "nyfunna" mekaniska greppet ger oss lite riktiga omkörningar!

Och vad ska man tro om Lance Stroll... Förra årets bilar hade nog gått bra. Men årets bil verkar kräva lite mer än en junior. Men jag gillar när bilen utklassar föraren ibland - känns... sunt!

Ha de!

Svar: Jag hade en gång i tiden en Mustang fastback 66 som hade exakt samma blåa färgnyans som TRs bil, dock med lite flake. Apropå Williams, de är inte fria att lacka bilen som de vill, utan det är huvud sponsor som bestämmer. Omkörningar kan bli svårare att göra på det "lätta" sättet, dvs med hjälp av DRS, men lättare på det "riktiga" sättet om föraren är bra nog.
Stroll är en OK förare men inget speciellt, utan pappas pengar skulle han inte komma i närheten av en F1 sits. Vad tycker du om nu när F1 återvänder till Frankrike: Simma lugnt Nico.
Brandon Lee

skriven
#6: Flash

Väldigt kul att ha dig tillbaka och dessutom på toppform. På tal om ingeting, vad säger du om att Trump vann valet och kan det ha en påverkan på F1 fortsatta framtid (asg)? keep up the good work!

Svar: Det samma,..här i Californien har man haft en namn insamling för ett fritt Californien, så mycket älskar folket honom här, dvs inget alls. Trump är en pengasamlare som har inget emot den typen av kohandel som F1 är. Flasha lugnt mannen.
Brandon Lee

skriven
#7: Fricco

Var i Prag i november.....dom har två Hooters där...
Lustig slump så hamna jag och mitt sällskap på båda.
Måste har varit den goda ölen som lockade in oss.
I Sverige skulle aldrig ett sånt ställe funka.

Force India förkortning är ju FI....samma förkortning som ditt ex Gudruns parti heter ju 😁😁😁
Jag gillar den rosa bilen.
Ska man ligga på plus på den andra halvan av befolkningen så är man ju smart och tycker som dom ibland.
Och dom killar som tycker att man är korkad då....dom står oftast ensamma i baren..
Skönt att du är tillbaka Brandon.
Höll nästan på att ta bort bokmärket

Svar: Om Hooters kommer till Sverige så borde de anställa Schyman som ställets "första lady",.oh baby;),.eller FI borde anlita Schyman som PR ansvarig som tar hand om grid girls. Det finns få stall som skulle sälja så mycket reklamyta för så lite pengar, FI har inga pengar så de var tvungna att göra det, dock kommer vi aldrig få se en rosa Ferrari, Merca eller RBR,.himla synd, tänk dig Hamilton, Räikkönen och Ricciardo klädda i baby rosa,..och man ska aldrig ta bort bokmärket för BL, jag kommer alltid tillbaks som fotsvamp.
Brandon Lee

skriven
#8: Zynap

Jag måste ge min röst till sauber.
Stilren blå,guld,vit färgad skönhet.
I övrigt så har de nya reglerna fått bilarna att se mycket aggressivare ut.
Vad gäller damerna så röstar jag på den första bilden med tajta kläder och slanka kroppar👍
Må grid girl's bestå nu med en jänkare vid rodret vissa saker hör ihop.


Svar: Sauber ser stiligt ut, något som man inte kan säga alla andra bilar.Jänkare begriper sig på värdet av snygga brudar som PR magneter, i Sverige skulle brudarna bli arbetslösa direkt, men Sverige är ju dubbelmoralens och hycklarnas förlovade land.
Brandon Lee

skriven
#9: zenkert

Som sagt Brandon - Rosa byxor - inte för mig heller.

Never :-)

Men en rosa Bandana kan kanske gå an?
Matchar det Svarta Lädret fint.

Ciao

Svar: Rosa bandana och svart läder är rumpnissarnas favorit kombo, en gay bar klassiker;)
Brandon Lee

skriven
#10: zenkert

Amen till Rosa Pantern BL - Peter Sellers.
One Hell of a Crazy Bastard.
Jag älskar Inspector Clouseau
Jag tror inte det finns några filmer
som har fått mig att skratta så mycket som dom.

BTW - du har valt en ny Design på bloggen.
Retro-font. Lite Art Nouveau- känsla - Tidigt 1900-tal. Intressant.
Och nyskapande precis som Pretty in Pink :-)

Ciao

Svar: Rosa Panter är en klassiker som kickar igång skratt reflexen, skrattet exploderar som en bööömb;)
Det tar bara ett par minuter att byta design hos Blogg se, lite 50 tals vibbar eller något liknande,.borde jag har valt lite mer rosa skimrande grundstämning?,..ha ha,.lite pudel vibbar;)
Brandon Lee

skriven
#11: Janne

Underbart att hitta nya humoristiska inlägg när man klickar in här. Jag tycker Saubern är riktigt snygg och sen gillar jag av tradition rött. Ha de gott.

Svar: Utan humor är inte livet värt att leva, dock ska man inte ta humorn med dödligt allvar;)
Brandon Lee

skriven
#12: Cox

Snygg design BL ett klart lyft för bloggen !

Svar: Jag tyckte att det var dags med lite nya skamgrepp för att höja potensen för bloggen.
Brandon Lee

skriven
#13: Björne

Tror jag släpper F1 i år och satsar på Årets Grid Girls istället, en middag på Hooters vore ju inte att förringa, oavsett sällskap och naturligtvis den goda maten då ;-).
/Björne

Svar: Hooters är trivsamma ställen att vistas i, dock ska man lämna lilla frugan hemma för att kunna avnjuta den goda maten i lugn och ro.
Brandon Lee

skriven
#14: Marcus

Williams och Sauber är snyggast sedan tycker jag Ferraris är trevlig men de skulle kunnat göra något mer intressant.
Force Indias rosa färg är häftig men jag hade velat se lite mer svart för designens skull.

Svar: Smaken är delad som baken, jag gillar också Williams och Sauber, Ferrari håller hårt på det traditionella röda, FI sålde sig billigt i brist på pengar.
Brandon Lee

skriven
#15: peppsi

Jag tycker merssun och rellun ser bra ut men en klassisk ferrari är det ju aldrig fel på, saubern är åxo snygg, men dom där haj fenorna tycker jag inte ett smack om.

Svar: Hajfenorna borde grävas ner eller skickas till trä gårds tomtens trä gård där de kan imitera en trä gårds tomte.
Brandon Lee

skriven
#16: Tomi

1.Sauber
2.STR
3.Ferrari
4.FI
5.RB
6.Renault
7.Williams
8.Haas
9.Mercedes
10.Mclaren
Smaken är som baken men från plats 5-10 så borde de lacka om....
Ang det där med luftflödet och 75-90 grader, får man ha 90 enligt regelboken eller hur har de kommit förbi det?
Själv är man ju så rostig så jag trodde att det var F1 premiär nu i helgen och beställde sent lite nya grejor för en bättre upplevelse i soffan med expressfrakt så att det skulle hinna komma, upptäckte idag att premiären är nästa helg :)
Trevlig helg på er, och tack igen Brandon för att du är tillbaka!

Svar: 75 grader enligt regelboken, 90 är optimalt, Ferrari sägs kringgå bestämmelser genom designen av sidepods och styrplattor/fenor placerade framför luftintaget på dem.F1 premiären kommer aldrig för tidigt, nu kan du testköra dina grejer under en vecka i sällskap med några kalla bärs. Tack själv att du är tillbaka.
Brandon Lee

skriven
#17: Flying finn

Snyggaste bilen på gridden.......har jag hemma i garaget.

För övrigt så har jag tittat på cirkusen sen-75 och det har varit regnbågens förger på idiotin från sponsorerna.
Så jag kan/vill inte kommentera årets livery.

Svar: Fram med beviset, vad är det för grejer du gömmer i garaget?
Brandon Lee

skriven
#18: antonio

TR får min röst bland bilarna. Tur att Grand Prix inte körs i Sverige för då hade vi aldrig fått sett vackra Grid Girls.

Svar: Det finns snygga brudar även på speedway ringen.
Brandon Lee

skriven
#19: 426 Hemi

1.Sauber 2.STR 3.Ferrari 4.Renault 5.FI 6.Williams 7.RB 8.Mercedes 9.Haas 10.Mclaren. Vad det gäller frid girls så damerna i svart så här långt😜😜😜

Svar: Damer i syndigt svart är rätt medicin för hjärta och själ;)
Brandon Lee

skriven
#20: Ghostace

1.Ferrari
2.Toro Rosso
3.Mercedes
4.Red Bull
5.Renault
6.Williams
7.McLaren
8.Sauber
9.Haas
10.Force India

Svar: Ferrari uber alles?
Brandon Lee

skriven
#21: zenkert

Åsså var det årets Grid Girl Contest.

Har inte fattat om man ska rösta på Bild eller Girl.
Så jag garderar genom att rösta på båda...

Min Bildröst går till...

...

...

... Hooters Ecuador!

...

...

Och min Girlröst går till...

...

...

Den underbart vackra Damen, i mitten på Hooters Ecudador!

Ciao

Svar: Röstar du med hjärtat eller med hjärnan?,,;)
Brandon Lee

skriven
#22: Rickard Smedberg

Först och främst vill jag tacka för en bra och innehållsrik blogg. Det ska bli mycket intressant att följa årets säsong.
Extra kul att dom röda har sett bra ut på testerna. Jag följer även Motogp och där får dom ju köra med olika gummiblandningar fram och bak, det kanske vore nåt för F1 att ta efter?

Svar: Tack själv,.angående däck, svaret hittar du i dagens inlägg. Ha det gött Rickard.
Brandon Lee

skriven
#23: Svenn

Red Bull och Sauber tycker jag är mest harmoniska. Tycker det är snyggt när man lyckas ha med sitt eget namn tydligt på bilen. Att heta något och sedan förminska det med andras loggor kanske visar på bra reklam försäljning men.... det är ändå coolast att stå på så solid finansiell grund att kunna framhäva sitt eget namn på bilen. Visst Haas kanske skulle va med då men tja deras kuvert blev inte rätt. @Richard Smedberg bra fråga, det undrar jag med, nu!

Svar: Det är inte många som har finansiella muskler att stå helt på egna ben,.eller på egna hjul;)
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :