WHAT´S UP?

 
Claire Williams kom med ett intressant påstående för några dagar sedan...
 
...nämligen att Lance Strolls första F1 säsong står sig väl i jämförelse med...
 
...Kimi Räikkönens debutsäsong hos Sauber.  Jag vet inte om Claire har rökt på, eller om det är pappa Strolls plånbok som uttalar sig genom Claire, Kimi kom i mål i 10 av 17 race i sin Sauber med följande placeringar, 6, 8, 4, 10, 4, 10, 7, 5, 7, 7, dvs, han var i tio i topp i alla race han kom i mål.  Claire gjorde samma jämförelse även gentemot Vettels debutsäsong i F1, det är rätt så deprimerande hur mycket en tjock plånbok betyder i F1, riktiga talanger får flytta på sig för ytterst medelmåttiga rikemans söner.
 
Kimi hamnade hos Lotus när han återvände till F1, men hade förhandlingar med just Williams innan dess, Kimi ville bli delägare och förare hos Frank, den sistnämnda ville inte gå med på det snål som han är, jag undrar om inte Frank ångrar det beslutet idag, när hans stall harvar på mittfältet med Massa och Stroll bakom ratten.
 
 
Herr plånbok själv äger ett antal fina bilar, som till exempel Ferraris 330 på bilden här ovan, och även han precis som sonen inbillar sig att han är en riktig höjdare bakom ratten. Så, vad säger jag om familjen Stroll?  Tja, när man talar om (S)trollen så finns det inte så mycket att säga.
 
Alonso fick bryta i Indy 500, men tjänade ändå några miljoner på sitt inhopp, nu gör han gällande, att han kommer att sluta i F1 om antalet race ökas till 25.  Alonso brukar ju lite då och då hota med, att han ska inom kort sluta med F1,  samtidigt som han pratar om en möjlig sits hos Mercedes till nästa säsong.  Jag för min del tror, att Mercedes är inte det minsta intresserad av Alonsos tjänster, inte Ferrari heller, så den gode spanjoren har inte så mycket att välja mellan, hans sätt att alltid påpeka hur dålig bilen är, och hur överjordisk bra han själv är som förare kan nog uppfattas som något lite patetisk skrytande mellan varven, så Fernando lär bli kvar hos McLaren även nästa år.
 
 
Apropå Mercedes, Toto och Niki är imponerade över hur Bottas har skött sig hitintills, i Monaco var det enligt stall ledningen till och med som så, att Valtteri fick bilen att se ut mycket bättre än den var i verkligheten.  Bottas håller jämna steg med Hamilton, och har slagit Ferrari duon i Ryssland, inte illa med tanke på, att Ferrari har en bättre bil just nu än Mercedes.  Jag fick mitt påstående bekräftad av Mercedes ledningen när de erkände, att Ferraris bil är mer välbalanserad än Mercedes, den har bättre aero balans helt enkelt, Mercan är mer svårhanterlig och nervös på grund av sitt onödigt komplicerade aero paket.  Ett annat påstående av mig som har blivit bekräftad av Mercedes gänget är tidpunkten när Ferrari blev klar med årets bil.  Allison finns ju numera hos Mercedes och har berättat om det, så med tanke på det kan man säga, att årets Ferrari är en ren Allison skapelse, det blir intressant att se huruvida Binotto klarar av att vidareutveckla Allisons design, och hur mycket av årets Ferrari design dyker upp hos Mercedes nästa år.
 
Det finns även andra som har blivit imponerade av Bottas framfart, Autosport har räknat ut att det är faktisk just Bottas som har varit den snabbaste av samtliga förare, hur de har kommit fram till den slutsatsen kan diskuteras, men fortsätter Bottas på den inslagna vägen finns det ingen som helst anledning för att ens fundera på att ersätta honom med en annan förare till nästa år.
 
 
Det om F1, Niko Kari fick en tveksam start i GP3 under årets första racehelg, först missade han vägningen av bilen och fick starta racet från depån, sedan fick han ett 5 sekunders straff i racet för att ha tvingat en annan förare av banan, inte bra alls med andra ord och inga poäng för Niko.
 
 
Arden stallet som han kör i ägs av Horner, som har sagt att i år måste Nico visa vad han går för...
 
...Marko som även har hand om Red Bulls juniorer säger i sin tur, att Niko är den klart bästa av Red Bulls juniorer och att Niko kommer att gå långt som förare, men tillägger samtidigt att ingen av Red Bulls juniorer är i närheten av den klassen som Verstappen hade. Tunga ord från Marko, dock var det inte Verstappen som vann F3 titeln utan Ocon, Max slutade som trea i det årets F3 Europa serie.
 
 
På tal om F3, Joel Eriksson har öppnat årets F3 Europa serie riktigt bra, han är i en delad poängledning...
 
...tillsammans med McLaren junioren Lando Norris, som redan har två testdagar med Mackens F1 bil inbokade i kalendern.  Joel påminner mycket Felix i sin körstil och är mycket snabb, men han måste se upp med Norris som har vunnit allt som han har ställt upp i, det är inte alls omöjligt att Norris redan till 2018 kan få en reserv-test förare sits hos McLaren, hur framtiden ter sig för Joel är svårare att sia sig om med tanke på hans BMW anknytning.
 
 
 
 
På bilderna här ovan kan man dels se den häftigaste delen av Spa, dels mästarnas mur i Kanada, först kastrerade man Spa där alla numera håller plattan i mattan uppför backen, och genom kurvpartiet ut till Kemmel rakan, i Kanada har man byggt om ingången till sista kurvan innan målrakan. Jag må vara enkelspårig på något sätt ,eftersom jag inte kan begripa varför banorna måste göras lättare för förarna, så att vilken medelmåtta som helst klarar av att köra på dem.  Visst är säkerheten viktig, men om alla utmaningar på banan avlägsnas i säkerhetens namn så försvinner hela andemeningen med racing, nämligen det som skiljer pojkar från män eller vice versa, det finns redan tillräckligt många utslätade Tilke parkerinsplatser i F1 kalendern där en avåkning inte betyder något alls, så de ansvariga för F1 cirkusen bör lämna ifred de få riktiga banor som ännu finns kvar i F1.
 
 
 
Dagens grid girls,..bara titta, inte röra.
 
Amen,..må de riktiga race banorna leva evigt.     
 
     
 
 
    
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Marcus

Clarie måste så klart lyfta fram sina förare i media och om pappa stroll betalar några hundra miljoner så är det nog svårt att inte göra det. Hon behöver väl även pumpa upp Strolls redan stora ego och då kan hon inte direkt jämföra med Palmer och Takuma Sato som båda faktiskt har bättre statistik än stroll. :)

Kul att det går bra för Joel men han måste nog vinna serien om något stall ska vaga chansa på honom.

skriven
#2: Svenn

Att boosta sin sin haltande förare är en sak men att göra det med referenser till andra som har bättre statistik är smutsigt. Att Bottas har höjts över Hamilton i en egngelsk tidning är så grymt!

skriven
#3: zenkert

Må de riktiga racerbanorna leve i evighet, amen.

Lance (s)Troll är precis som du säger, BL.

Claire måste gå på E när hon jämför
den lille pojken, med Kimi och Vettel, tror
till och med att hon kastade in Schumi
in den jämförelsen också.
HALLÅ ELLER?

Inte röra?
Men, det är just D man vill...

Men välja var det inget förbud mot, eller hur?
Jag väljer, utan att tveka, den asiatiska skönheten.
Hai!

Ciao

skriven
#4: Classe P

Troligen har hon rökt någon stark hallucinogen... Jag led verkligen med Fernando när inte ens Hondas indy-motor höll en hel racedistans för honom. Ödets ironi! Jag håller helt med dig angående kastreringen av utmanande banor. Ta tillbaka sandfållorna och flytta armco närmre banan. Det är sådant som skapar showen, jag vill sitta i soffan och förundras över förarnas körskicklighet, inte se någon slow motion-sekvens när någon bryter banmarkering och hoppar över en curb med halva bilen så det slår gnistor från diffusern. Vart ligger skickligheten i det?

Svar: Honda och Alonso trivs inte ihop, och Macken tycks nu ha fått nog av alla problem med Hondas PU, det kan hända att Sauber blir det enda stallet med Honda motor nästa år.Det är synd och skam att man hela tiden kastrerar bort alla utmaningar från diverse banor, i mina ögon tappar racingen sin förtjusning när man håller på med sånt skit, racing ska vara racing, inte allmänhetens åkning.
Brandon Lee

skriven
#5: Magnus Blomqvist

Whats up?

Jo Kubica är ute Och åker Renault bakom lyckta dörrar. Kanske ryktena om en snabb sorti för herr Palmer ändå är sanna? Alonso var duktig och hade med flyt tom haft chans på mjölken. Såg stora delar live och var faktiskt lite imponerad av hans körning. Kimi visar känslor öppet på pallen. Är uttalandet om att Ferrari blir sista stallet i karriären på väg att brytas? Vettel är besatt av att följa i sin läromästares fotspår och blir det så tror jag inget kan få honom att lämna Ferrari. Alonso till Indy och Kimi till Mclaren är väl då ingen omöjlighet? Lewis och Bottas får nog kämpa ett tag till. Ricciardo tror jag lämnar RB. Williams? Renault? Äsch. Kanske är det solsting efter att ha firat vår nationaldag ute i solen hela dagen men alltid kul med spekulationer. Tills den feta kanadensiska damen sjunger. Simma lugnt.

Svar: Kubica har inte fysiken för årets bilar, om Palmer åker ut så får Renault hitta en ersättare på annat håll. Årets silly season ser ut att bli mer silly än vanligt, dock enbart då om Kimi väljer att avsluta karriären, blir han kvar så kommer det inte hända speciellt mycket med bemanningen hos toppstallen.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :