BULL BY THE HORNS

 
Bull by the horns nästa... 
 
...Red Bull Ring är en typisk "power track", där en stark PU och effektiva bromsar är ett måste för att  nå en framskjuten placering, att kunna bibehålla farten genom de tvära och få kurvorna är lika viktigt som att ha tillräckligt med traction ut ur dem, det finns två DRS zoner där bilar som saknar ett antal hk kommer få det svårt att förvara sin position mot sina hästkraft stinna konkurrenter.  
 
Har man aldrig besökt Red Bull Ring tidigare, så kan det vara värt att göra det även om banan som sådan inte nödvändigtvist bjuder racing av allra högsta klass, omgivningarna är en upplevelse för sig väl värt att ta del av.
 
Österrikes GP avviker från det sedvanliga ur däcksperspektiv vad det gäller valet av gummiblandningar hos respektive förare, på Red Bull Ring kör man med lite vinge, som kan ge vissa problem med för att få upp däckstemperaturen "inom fönstret" både fram och bak samtidigt, om man inte förfogar över en välbalanserad bil.
 
Det om Red Bull Ring, F1 i all ära, men för en "petrol head" finns det mer att hämta ur underhållnings synpunkt i Goodwoods Festival Of Speed, en tre dagars motor mania som lämnar ingen motor intresserad kall, det finns mycket av varje att välja från Lord March´s smörgåsbord, har du inte varit där så bör du göra det.
 
Vinnaren i årets "shoot out" backtävling blev en Jaguar XJR 12 D.
 
Som en god tvåa med vissa motor problem kom en Penske-Chevrolet PC 26.
 
Subaru WRX STI som knep tredje platsen är byggt för att krossa rekord på "Ringens" nordslinga, 900 hk bör räcka långt även där.
 
På fjärde plats hittar man en polsk superbil, en Arrinera Hussarya GT3, även polacker kan bygga snabba bilar när andan faller in.
 
Formula E är inte riktigt min grej, men Heidfeld lyckades med konststycket att ta sig i mål med den femte snabbaste tiden i sin Mahindra M4 Electro.
 
Som en god sexa i mål blev en NASCAR pick up, en Toyota Tundra utrustad med en mullrande V8.
 
 
En McLaren-Chevrolet M8F är en fröjd för ögat när den dundrar uppför backen, Macken slutade på en hedrande sjunde plats i mål.
 
Den snabbaste tiden med en gatlegal bil någonsin hålls av en viss Kenny Bräck i en McLaren P1 LM, Kennys 47.07 kan jämföras med Subarus 48.25 som gav en tredje plats i år, han är en snabb jäkel den gode Kenny som inte direkt sparade krutet när han laddade uppför backen i en 30 miljoners McLaren.
 
Av F1 förarna representerade Bottas den nuvarande aktiva generationen, på plats fanns även bland annat Rosberg och Kubica liksom många fina F1 bilar från förr. Det var ett nöje att lyssna motorsången från Toyotas V10, från McLaren MP4 bestyckad med en 3,5 liters Honda V12 ,och från Williams Renaults 3,5 liters V10, Bottas Merca från 2012 lät rätt så tamt i jämförelse med godbitarna från gamla goda tider.
 
Bilen på bilden ovan fanns med i back tävlingen, en Toleman TG 185 som rattades av en dam som lyder namnet Lorina McLaughlin, dock utan att lyckas ta en framskjuten placering, F ettans aerodynamik fungerar inget vidare i låga farter, en Indy Car med sin ground effect lösning fungerar betydligt bättre i låga hastigheter som back tävlingens tvåa bevisade i sin Penske Chevrolet.
 
 
På plats fanns givetvis även många hojar från olika tidsepok, notera skillnaden av däcksbredden mellan moderna och gammel hojar, tvåan från höger är silverräven Agostini på sin MV Agusta 500 från 1969, snubben tog  15 VM titlar.
 
Det om Goodwood FOS, som varje år kan ses live på nätet med mycket bra bildkvalité. Vi lämnade Goodwood sent på söndag eftermiddag, och hamnade si så där 8,5 timmar senare i Glasgow, där resans första spelning gick av stapeln i går kväll på ett ställe, som passar för stray cats som är varken avmaskade eller rumsrena, och spelar heavy metal inspirerade covers av gamla klassiska hård rock låtar.
 
Jag är inte direkt blyg av mig, så för min del blev det kilt istället för jeans under den första giggen, bär man en kilt i Glasgow ska man var karl för sin kilt med allt vad det innebär, heavy metal spelas med skrevet och lyssnas med skrevet oavsett könstillhörighet.
 
Vi tog en kort paus för lite mellansnack efter att ha rivit av Metallicas Whiskey In The Jar, men innan jag hann öppna käften, så satte några brudar ur publiken i gång med en egen version av Scotlands national sång, lätt hänt om man har några glas "uisge beatha" innaför bh, "livets vatten" väcker sånglusten hos alla.
 
Orginal texten är : O flower of Scotland when will we see your like again, brudarna sjöng  O Braveheart of heavy metal, when will we see what´s under your kilt.
 
Jag är van med fräcka och företagsamma rock chicks ,så jag kontrade med en motfråga: How warm are your hands?  Brudarna garvade och sjöng: Come´n Braveheart, what´s under your kilt, jag svarade med: Well, on a good day, just lipstick.
 
Hela publiken brast ut i skratt, vi körde igång Rebel Yell, "In the midnight hour she cried more, more, more, alla sjöng med,..om det var en "good day" och om jag lyfte på kilten?,.självklart,  tar man på sig en kilt ska man vara karl för sin kilt, speciellt när man kör med heavy metal ur skrevet.
 
 
 
 
 
 
Om ni hamnar i Glasgow någon gång, så kan Nice´n`Sleacy eller Cathouse vara lämpliga ställen att besöka, även om smaken är delad som baken oavsett om man bär en kilt eller inte.
 
Dagens grid girl bär sin kilt med bravur, huruvida hon är villig att lyfta på den låter jag vara osagt, dock sägs det att alla lyfter sin kilt men inte för alla, en dagens sanning som alla får lära sig att leva med.
 
Amen,..må kiltens hemlighet vara med er.      
 
   
         
 
 
      

Kommentarer :

#1: ThomasF

Ja Goodwood är nog ett måste nån gång inser jag.Att Bräck har farten kvar i sig är ju otroligt efter kraschen.Men vad häftigt att se den blandningen av bilar o mc i en tidstävling är ju perfekt!Du håller fanan i topp,BL//Thomas

Svar: Jag tycker att du ska absolut göra ett Goodwood besök, det finns inget som matchar den showen. Kenny är nog den största talangen efter Ronnie i Sverige, det är synd att han aldrig tävlade i F1. Ja, det är kul när bilar och hojar från olika årtionden kan tävla i samma race, det hela blir som något ur ett TV spel. Ha det Thomas.
Brandon Lee

skriven
#2: Jenni

Hej! En kort fråga, tänkte bjuda min man på F1 resa då han blir 30. Är Austin, Texas ett bra ställe att åka till för ändamålet? Vi båda gillar att resa i USA så det skulle passa oss båda perfekt. Själv har jag redan varit till Spa, Ungern och Malaysia för att se F1..

Svar: Den snubben kan betrakta sig lycklig,.visst är COTA en bana värt att besöka liksom Austin, jänkare är duktiga på att fixa fram även annat underhållning för racehelgen som tex musik och liknande jippon. Sedan kan man givetvis göra resan till Amerika dubbelt så rolig genom att även besöka Mexikos GP, som går av stapeln helgen efter USA GP, feststämningen i Mexiko under racehelgen är helt makalös. Ha det fint Jenni.
Brandon Lee

skriven
#3: Janne

Tack för info om Goodwood festival , verkar att man måste planera in ett besök.
Mycket fina bilder som vanligt.
Gubbs varför skriver ni inga kommentarer?
Ni kan kommentera siliconet i sista bilden...

Svar: Har man varit där en gång så brukar man alltid återvända, FOS är den absolut bästa showen för en motorsport intresserad. Ha det Janne.
Brandon Lee

skriven
#4: Franklin

Tror nog att Jenni här ovan aspirerar på att kunna vara den perfekta hustrun :)
Såg ett klipp på Rosberg när han gjorde donuts på Goodwood, inte snällt när det var på jord och gräs för de åskådare som stod närmast, jösses vad det sprutade jord och grus...men det är det säkert värt för att se dessa maskiner och förare på nära håll.
Ja, det var synd att inte Kenny B fick någon F1 sits, vet du om han fick testa för något F1-stall?
Tack för den bästa Motorbloggen alla kategorier.

Svar: Kenny testade för Arrows, och hade Keke Rosberg som manager, det sägs att Keke hade en test/reserv förare sits på gång hos McLaren åt Kenny, men Kenny tackade nej och stack till USA, riktigt synd tycker jag, eftersom han på så sätt kanske kastade bort chansen till en framgångsrik F1 karriär. Tack själv för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#5: Classe P

Kan ju inte hjälpa att känna mig stolt över mina hemtrakter kring Arvika. Många talanger och framgångar har levererats därifrån. Kenny Bräck i Indy, Per Eklund i rallycross och Pikes Peak och nu Johan Kristofferson vm-ledare i rallycross. Såväl Goodwood som Isle of Man står på min lista över event att besöka. Hoppas kunna klämma in Le-mans och Spa också någon gång.

Bra grid-/bar-girl som vanligt!

Svar: Kan det vara något i dricksvatten eller är det ett genetisk grej? Du har mycket att se framemot eftersom du har både Isle of Man, Goodwood, LeMans och Spa kvar att besöka, bättre än så blir det inte.
Brandon Lee

skriven
#6: Anonym

Ja,det som finns under kilten hade nog trivts i Silicon Valley.
Alltid varit nyfiken på vad du spelar för instrument B.L.
Kan det vara säckpipa?

Svar: Nä, jag brukar spela på kvinnans känsligaste strängar,.ha ha,.lite gitarr och trummor ibland, men för det mesta agerar jag sångare.
Brandon Lee

skriven
#7: Svenn

FOS; har inte varit där. Blir mer o mer sugen för varje, de lyckas överträffa sig själva varje år. För att inte ha tid o blogga så är jag riktigt imponerad av det du skrivit de sista veckorna. Denna helgen måste Kimi komma på pallen!

Svar: FOS är en absolut höjdare som man bara måste besöka någon gång, Britannien är motorsportens Mecka. Jag är ledig på dagtid eftersom jag skippade vissa grejer, där av att jag har tid över för bloggen,.och självklart ska Kimi ta en podium.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :