LIBERTY LOOPHOLES

 
Herr Liberty alias John Malone är den nya sheriffen i stan, redo att skjuta några skott för friheten och F1 sporten eller,..?
Nja, inte nödvändigtvis, herr Malone är en business man som håller hårt om "voting shares" aktier inom Liberty Media Corporation, Malone agerar för show business intressen som skapar inkomster, inte för F1 sportens överlevnad som sådan, målet är att forma om, anpassa F1 efter mediala intressen istället att anpassa mediala intressen efter F1, målet är pengasamlande på sportens bekostnad, mer show och mindre racing över tidszoner på sedvanlig jänkar maner.  
 
Så, om John "Wayne" Malone är den nya sheriffen, vem är hans deputy sheriff?  Jo, om man korsbefruktar Chevy Chase...
...med Jim Carrey...
...så får man fram Chase Carey, Malones hantlangare som inte skjuter med lösa skott inom show business, utan målet är att skjuta i sank det traditionella  sättet att leverera F1 via media, och införa en mer amerikaniserad show business baserad version, med andra ord, mer show och mindre racing i amerikansk regi av ett företag, som agerar globalt efter samma totalt odemokratiska  mönster som till exempel Microsoft, Google och Apple gör, "vi gör som vi vill eftersom vi har råd med att betala för det med pengar som vi har tagit från er".

Visst låter det fint när Lady Liberty Malone vill dela med sig några "bananer" i form av aktier, men bara för de som har råd med att betala för dem, det vill säga de stora stallen i F1, pengar går till pengar och allt förblir som förr, dock blir det inga "voting shares" för de stora stallen heller, John Malone är en diktator som behåller den verkliga makten i den nya konstellationen.

Vad säger Bernie om det hela?  Inte mycket, utan ger fingret till dem som i sin enfald trodde att Bernie skulle försvinna ur bilden när affären offentligt gjordes, när Bernie känner lukten av dollar så får fingret ståfräs, dollar är Viagra för Bernies "The Finger".
 
 
Jean Todt i sin tur säger ingenting eftersom ingen har varken frågat hans åsikt eller bjudit honom att vara med om förhandlingar angående F ettans framtid ur kommersiell och sportlig synpunkt, något som säger det mesta om vad som komma skall nu när F1 har sålt sin själ för en handfull dollar, inte till den goda eller till den fula, utan till den onda, sheriffen från Liberty Media Corporation.
 

Det om den nya sköna Liberty Media Corporation världen, själv har jag varit upptagen med att byta kamrem och vattenpump på bruksbilen, många kammar små att låsa, dock tar inte bytet längre än 1,5-2 timmar om man har gjort det några gånger tidigare, kul är det inte men ack så nödvändigt, motorras efter kamrems brott är en kostsam historia.
 
Det var allt för idag, jag har mycket att göra just nu och därmed begränsad med tid över för bloggen, hinner heller inte med att svara på kommentarer just nu, men det kommer lite senare hoppas jag, tills dess får ni diskutera er i mellan om det förefaller vara ett roande alternativ för eran del.
 
Amen,..må F ettan överleva Malones "Amerikasering".       
 
 
       
 
          
 
         

Kommentarer :

#1: Frippe F1

Alltid lika glad du tar dig tid att skriva. Du informerar oss dödliga på ett speciellt, men underhållande och kunnigt, sätt.
Tackar för detta!

skriven
#2: Skumberg666

Fast jänkarna är generellt sett jäkligt bra på underhållning, så ur den aspekten tycker jag att man kan se på ägarbytet med stor nyfikenhet!

skriven
#3: OK

Förhoppningen är att publikens längtan efter snabbare och bättre racing ses som en potentiell uppsida för köparen - men skeptism är nog klokt.

skriven
#4: zenkert

Whatever ;-)

Amerikansk underhållning, amerikansk literatur osv är som den är, mainstream . Den bygger på ganska enkla recept. För dom dumma, så att dom blir ännu dummare.

Läste senast av intresse för första gången en bok av Stephen King - Mr Mercedes. Efter 4 kapitel hade jag redan genomskådat hans ganska patetiska berättarstil. Ungefär som en amerikansk TV-serie, för att man ska stanna kvar och titta efter reklampausen. Så skriver man väl ändå inte en bra bok, eller ? ? ? Literatur är det i alla fall inte.

Så du undrar man hur Liberty Media ska fucka upp F1 ännu mer än det redan är uppfuckat. Typ man kör 10 varv. Sedan kommer SC ut och det bir reklampaus.
Sedan går SC in igen och så körs det i 20 varv, och då blir det Virtual Safety Car när nästa reklam visas.

Och när det är ett varv kvar blir det den absolut längsta reklampausen. Efter den visas sammandrag av vad som har hänt hittills i loppet. Och så blir det reklam igen.

Sen får man se det sista varvet, och vem som vann.

Nääääääääääääääää ! ! !

WTF!!!

CIAO

skriven
#5: zenkert

Tänkte du på vad du skrev i ditt Amen, Brandon?
Eller blev det ett riktigt bra Freudian Slip.
Fattas bara ett s, så blir bättre än bra och riktigt jäkla kul. Jag slänger in det Esset i ditt Amen, Brandon.

Läs...

Amen,..må F ettan överleva Malones "Amerikassering".

Må gott!!!

Ciao 4 Now

skriven
#6: Anonym

Tjing.
Ferrari, Williams, McLaren, Honda och Mercedes borde lämna F1 när nuvarande avtal går ut och starta en helt ny serie utan FIA.
//Lito

skriven
#7: Marcus

Intressant läsning. Håller med Zenkert om det verkligen går at göra F1 sämre än det är. Det som är bra med amerikansk sportunderhållning är att de vill ha underhållning och att det ska vara enkelt att förstå. Varför någon får 55 platsers nedflyttning på en grid av 22 bildar eller varför de inte får köra över en viss vit linje är saker som de inte kommer att gilla och därför försvinna. Följa john är tråkig tv också så de lär förhoppningsvis göra något åt det också.

F1 lär inte hitta tillbaka till storhetstiden men det kan iaf inte bli sämre än det är.

skriven
#8: Skumberg666

Gråta ut lite, allt e skit..
"Mainstream för dom dumma" omg, låter som du behöver upptäcka världen utanför 50-skyltarna?

skriven
#9: 426 Hemi

Skulle Skumberg666 vilja för tydliga sitt senaste inlägg!!

skriven
#10: Keyser Söze

Han svarar till Zenkert tror jag.

skriven
#11: Hypersleep

Brandon, jag har sett dig flera gånger vara mycket kritisk till Stefan Johanssons val kariär väg för Felix R (Formula E nu tex). Utveckla varför du är så kritisk till Lövis val. Han har ju trot allt en mycket lång erfarenhet av att föra fram förare till bra sitsar i USA, dock inte i F1.

skriven
#12: 426 Hemi

För min del känns det som att SJ inte vill att Felix R skall nå F1. Troligtvis p.g.a. Det krävs finansiering något som han verkar vara emot.

skriven
#13: 426 Hemi

Tack Keyser Söze! Ser kopplingen nu i efter hand. Om vi nu tolkat inlägget rätt.

skriven

Kommentera inlägget här :