THE HEATWAVE


Årets race på COTA lär inte bli en upprepning av fjolårets kyliga vattenplanings fest, utan temperaturer uppemot 30 grader sägs vara på väg, och risken för regnskurar är i det närmaste obefintlig, dock är Texas vädret ökänd för sina oväntade omkastningar så man ska aldrig säga aldrig.

COTA erbjuder förhållandevist bra omkörnings möjligheter, dels i slutet av den långa rakan, och dels in i första kurvan, men det finns flera ställen där man kan köra om i en välbalanserad bil om man har hittat rätt med set up jobbet, något som inte är helt lätt på en bana som COTA, där den på sina ställen osannolikt ojämna banbeläggningen kan ställa till det för förare som kör bilen för lågt.
 
Banavsnittet från kurva 2 till kurva 10 påminner den på Suzuka i början av varvet där man "styr" bilen med gaspedalen, ett bra banavsnitt för till exempel RBR att skaffa sig ett litet försprång innan man kommer fram till den kilometer långa rakan, även Mercedes med sin "active ride" lär trivas genom den kurviga partiet, huruvida Ferrari kommer att kunna utmana RBR och Mercedes om pallplatser på COTA  återstår att se, Kimi är i alla fall försiktigt positiv om Ferraris chanser i sina utlåtanden.

Apropå Iceman, han fyllde år häromdagen, 37 är ingen ålder för en F1 förare, Damon Hill debuterade kring samma ålder i F1,så Kimi har fortfarande några år på sig att knipa en VM titel,.grattis Iceman.

Det finns en del förare som har problem med att växa upp trots det att de har passerat 30 års sträcket, och då inte minst Hamilton, som nu sägs dyka upp i digital skepnad i mellansekvenser på den kommande Call of Duty spelet, FIA i sin tur har gett order om att Hamilton ska dyka upp framför media, och ska sluta med att uppföra sig som ett bortskämt barn.

Det om F1 och bortskämda barn, killen på bilden här ovan heter Patrik "Postman" Pulkkinen, en 15 åring som till nästa säsong debuterarar i Moto 3 klassen, kul med en nordisk förare igen i VM serien, nu blir det upp till Patrik att leverera efter sitt nick name "Postman" på vuxet sätt. 
En annan, något äldre förare som har skött sig bra på sistone är Niki Tuuli, han tävlade i år i Superstock 600 EM serien, fick sedan chansen att köra några race i Supersport VM serien som en "wild card" inhoppare, och radade upp tre raka andraplatser på de tre sista racen av årets VM serie. Vi får väl hoppas på att även Niki dyker upp i Moto GP inom den närmaste framtiden, kanske i Moto 2 klassen, det skulle sitta fint med tanke på, att Moto GP cirkusen efter många år återvänder till Norden 2018 när Kymiring står som arrangör.

Här i L.A är det riktigt höga temperaturer på väg idag, det spås att temperaturen  kan passera 35 graders strecket under eftermiddagen, som tur är så bor man bara ett stenkast från beachen, ett kort kast, och konstigt nog så saknar jag inte alls Peking på något sätt just nu, vad det nu kan bero på.

Den mörka, håriga snubben på bilden här ovan lär även han dyka upp på beachen idag, ni får väl vänta några månader, och satsa på beach 2017 träning istället tills sommaren behagar återvända till de nordiska bredgraderna, om ni nu inte väljer att våga leva lite farligt och köper en enkelbiljet till L.A.
 
Varför skulle ni göra det? 
Jo, för att:"Life goes on whether you choose to move on and take a chance in the unknown, or stay behind locked in the past thinking of what could´ve been".  
 
Amen,..må rattmuffen vara med er.    
 
      
 
         
 
 

Kommentarer :

#1: Nico

Kul om Kimi stannar så pass länge i Ferrari att det blir Vettel som lämnar i stället.

Clickbait-rövarna på Viasat motor blev lite tjuriga när jag påtalade deras patetiska fiskande efter clicks. Så pass att dom tog bort det. :-)

Din blogg är härligt befriad från Skumski Skums återkommande försvarstal för Hamilton hur hårt du än går på fjortisen. Han har nog inte hittat hit ännu.

Apan verkar ju ha koll på muffen i a f.
Enjoy the heat...

// Nico

Svar: Man vet aldrig vad Ferrari folket får för sig, de har sparkat toppförare förr.Viasat motor är Blomman& co lekstuga där det är kriminellt att på något sätt kritisera deras verksamhet, samma sak med Blommans blogg, han svartlistade mig direkt när han upptäckte hur mycket mer jag kan i ämnet han låtsas vara expert på,han trivs bättre med bloggbesökare som med jämna mellanrum gratulerar varandra angående hur mycket de kan om F1,.dvs lika mycket som bloggaren själv, den lurvige STV broilern.

Apor har alltid koll på muffar, de är inte dummare än så;-)
Brandon Lee

skriven
#2: zenkert

Nämen, vafan, äntligen får vi se dig i bild, Brandon :-)

Jag slänger inte in Felix denna gången.
Jag kastar istället in, hör och häpna, KIMI!!!
Det vore ascoolt om han överlevde Seb i Ferrari och plockade en titel till.

Ciao

Svar: Någon gång ska väl vara den första;-),..Felix kan bli Kimis stallkompis hos Ferrari när de kastar ut Vettel.
Brandon Lee

skriven
#3: 1014johansson

Haha du har glömt att raka dig Brandon, Ice man är 37 och fortfarande bättre chafför än de flesta unga som kommer till F1

Svar: När man varken klipper sig eller rakar sig så räknas man som ett husdjur, och alla vet att tjejerna gillar små lurviga gosedjur;-)
Brandon Lee

skriven
#4: zenkert

Helt rätt NICO, apan vet definitivt hur man ska använda muffen på en ratt ;-) ;-) om man har en hand som en muff.

Missade din sköna poäng först. Lite trög ibland är jag.

Ciao

skriven
#5: BomanP

Brandon, vad har du för anknytning till Finland?

Svar: Jag är född där.
Brandon Lee

skriven
#6: Classe Salem

Hörrödu, vi hade faktiskt fem minuter sol idag i Rönninge (sydväst Stockholm, för er i provinserna) //C

Svar: Du glömde väl inte bort att smörja in dig innan du gick ut?
Brandon Lee

skriven
#7: Magnus Lundahl

Bilden med apan är beviset på det finns brudar för alla män. Så därför är inte ens jag singel ha ha ha

Kimi bara 37 år och verkar mer motiverad en på mycket länge. 5 år till inte omöjligt alls. over the hill är man vid 42 nämligen först.Ärligt så kan dom bästa hålla på längre. Eftersom dom har marginal att ta på. Sedan dom som kommer in i F1 iag är sällan talanger direkt. Reklam pelare eller pengar i ryggen.

mvh

Svar: Motivation har inget med åldern att göra, man kan om man vill, och om och när man säger att man inte längre kan, då vill man inte längre, Kimi både kan och vill fortfarande.
Brandon Lee

skriven
#8: Flying finn

Vad har Kimi sagt eftersom han är försiktigt positiv om Ferraris chanser ?
Ride on Brandon....

skriven
#9: Magnus Blomqvist

Hälsa och gratta Kimi! Han går mot en ny vår när han hittat balans i livet. Vore coolt med Felix i en riktigt bra bil. Kan bli riktigt riktigt kul att följa. En fråga avslutningsvis. Varför är Renault så fruktansvärt imponerande av "den mänskliga chicanen"? Vad har jag missat?

skriven
#10: Magnus Lundahl

Jag säger som Mick Jagger. Du kan sitta på krogen och säga det var bättre förr. Eller så kan du dejta någon yngre en dina döttrar ha ha ha
Han är en bra bit över 70 och still going strong he he.

Kimis uppe håll från F1 kan göra han behåller suget och motivationen väldigt länge. Det vore kul.
Tror du han kommer köra för något annat stall en Ferrari om han inte får fortsätta där efter 17?
Nu kanske Vettel ligger mer löst till och dom tar in Bottas och behåller Kimi. Det vore drömmen det tycker jag. Sedan in med Felix för fan också.

mvh

Magnus

skriven
#11: Marcus

Brukar inte Damon Hill klaga på Kimi om hans motivation och ålder? :)

Som Magnus skriver så hade det varit kul om Vettel åkte ut och Bottas kom in ich Kimi är kvar ett år till. Sannolikheten för att de kör med två finländare lär väl inte var så stor men någon gång måste väl vara den första.

LA låter trevligt men 35 grader är för mycket för mig. ;) Fast man kanske vänjer sig :)

skriven
#12: goce

Är det Damon Hill som är ute och solar?
Jag kände inte igen honom utan hjälm.

skriven
#13: zenkert

Förutom att Mercedes-pojkarna var 2 sekunder snabbare än alla andra i FP1 på COTA - crazy!!!

Så ska jag nu försöka mig på att vara som oraklet i Defli.

Oraklet Zenkert, säger att Felipe Nasr är utan en F1-styrning 2017.
Han är ute i kylan, trots pengarna från Banco do Brasil.

Kom ihåg var ni läste det först, om det var rätt.
Och skratta och håna mig gärna om jag har fel :-)

Ett orakel kan ju bara skatta utifrån observationer och komma med en förutsägelse.

Ciao

skriven
#14: Svenn

Spännande förarmarknad. Marcus lär väl inte flytta han är ju mer eller mindre tvungen att stanna kvar. Både för och nackdelar med att hans hemliga sponsor köpte stallet. Härligt flow för Kimi just nu känns det som, gött!

skriven
#15: zenkert

Har lite domän-namn och skräpsiter som ligger i vila eller träda eller något annat namn för att jag inte kultiverar dom särskilt bra.

Och så ibland skulle jag vilja posta en bild här i bloggen av olika anledningar, men det går ju inte, och det är OK för mig.

Så nu har trädgårdsmästare Zenkert aktiverat en av sina gamla domäner av den anledningen, för att kunna posta bilder. Så här är dom första på ingen mindre än Ronnie Peterson. Hoppas att ni gillar ögongodiset.

http://suicidegame.com/racing/

Ciao

skriven

Kommentera inlägget här :