SILVERSTONE QUALIFYING REPORT

 
Några korta ord om F1 kvalet samtidigt som GP2 bilarna snurrar runt Silverstone, det märks att Silverstone i första hand är en aero bana, Ferrari duon hittade inte nog med grepp för att kunna matcha RBR chaufförerna över ett varv. Ferrari trivs inte på de låga temperaturer och är samtidigt betydlig mer vindkänslig än Mercedes och RBR, dock finns en podium plats inom räckhåll för Kimi i morgon med rätt däckstrategi, Vettels fem platsers nedflyttning gör det svårt för honom att vara med och kriga om en podium plats.
 
Bottas gjorde ett bra kval med tanke på brist på down force hos Williams, liksom Hulkenberg, dock kan det bli problem med däckslitage för båda två i morgondages race, Sainz drog nytta av Toro Rossos fina chassi, och Alonso lyckades knipa tionde rutan som blir nionde i morgon när Vettel flyttas ner med fem platser.
 
Marcus hade oflyt under den fria träningen när han släppte ut bilen på den hala kerbsen/konstgräset, och hamnade i muren.  Han kommer nog att ha ordentligt ont i nacken i morgon, men bör klara av att vara med i racet med start från depån i morgon, Sauber har skrämmande dåligt med down force, ingen rolig bil att köra på en aero bana som Silverstone, så några poäng lär det inte bli för deras del i morgon.
 
GP2 gänget har kört färdigt, den svenska duons insats var inte direkt imponerande, det tycks vara som så, att varken Gustaf eller Jimmy har det som krävs att lyckas i GP2, för att inte tala om F1, så Marcus lär bli den enda svenska föraren i F1 även framöver.
 
Micke, som anlände till Silverstone sent igår börjar bli otålig, och tycker att jag skrivit tillräckligt mycket, festrelaterad verksamhet pockar med uppmärksamhet enligt honom, så jag får väl sluta här och återkommer förhoppningsvist i morgon efter racet.
 
 
Vi avslutar med en bild om en lycklig man för några år sedan i Silverstone, Kovalainen i sällskap med damer som bara hade råd med tröjor i barnstorlek när de var ute och shoppade, Heikkis breda leende säger det mesta om läget, han hälsade nog tjejerna välkomna med orden: "It´s nice to see you to see you nice.
 
Amen,..må party time vara med er.    
 
       
 

Kommentarer :

#1: 1014johansson

Kan vettels växellåds haverier ha att göra med hans körstil, dvs mycket bakände?

Svar: Det kan delvis vara så, men även banans karaktär påverkar växellådans livslängd om man har en körstil som Vettel har.
Brandon Lee

skriven
#2: Anonym

Han har väl fått kimis gamla mekaniker 😄

Svar: Ha ha, den kan vara så;-)
Brandon Lee

skriven
#3: Marcus

Synd att Svenskarna inte lyckas så bra i GP2. Vet inte hur det ser ut för Joel i F3 men han verkar gjort bättre än Kari iaf.

Enligt SKY, tror jag, så förlängde Ferrari endast med Kimi för att de inte kunde få Hamilton denna säsongen :)

Svar: Kanske går det bättre i dagens race, apropå Joel och Niko, båda två har väl tagit några podiums, eller?Hamilton kommer aldrig att köra för Ferrari, och Sky snubbar kommer aldrig sluta med vilda fantasier;-)
Brandon Lee

skriven
#4: Tomi

Måste ändå säga att jag aningen motvilligt imponeras av Verstappen som kvalar ut Riccardo såpass klart. Han måste ju ha sänkt Riccardos marknadsvärde en aning sen han kom till RB och får de till bilen till nästa år så kan han ju faktiskt bli farlig......
Men Ferrari, 1,5sek efter i kvalpace oj oj "förr" var det en evighet......

Svar: Ricciardo är inte och har aldrig varit en toppförare, han är på samma nivå som Webber var, en duktig andra förare men inte mer än så.RBRs kvalpace kommer från deras aeropaket, Ferraris brist på kvalpace från de låga bantemperaturer, dock är inte bra kvalpace per automatik lika med bra racepace.
Brandon Lee

skriven
#5: zenkert

Angående Joel och Kari.
Det har gått betydligt bättre för Joel än Kari.
Joel är för närvarande 8:a med 86 poäng.
Kari är 12:a med 67 poäng.

Joel har dessutom blivit "avkörd" av andra vid några tillfällen, och "borde egentligen" ligga runt 4:de 5:de plats.

I Rookie-tabellen ligger Joel 3:a med 186 p, bara 20 poäng efter ledaren Barnocoat. Kari är på 6:e plats med 158 poäng.

Ciao

Svar: OK, tack, jag har inte hunnit med att kika på några F3 race ännu så länge, F1 och Moto GP går i första hand och sedan har man ju annat också som kräver ens tid.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :