BAMBI ON ICE

 
Årets race på Silverstone blev delvis en "Bambi on the Ice" imitation, när i första hand toppförarna halkade ut i första kurvan i sina försök att jaga ikapp dem framförvarande, och några även då när de körde i ensam majestät.  Nu kan en vän av ordning ställa frågan, varför det var just toppförarna som var dem mest flitiga besökare utanför banan, svaret är lika enkel som frågan, toppförarna kör fortare och är skickliga nog för att kunna ta större risker än medelmåttor , och har förmågan att klara sig ur knepiga situationer utan att tvingas bryta.
 
Början av racet var som skräddarsydd åt RBR, vars effektiva aeropaket skapar mest down force av samtliga, dock har Mercedes fortfarande den mest välbalanserade ekipaget i startfältet, och ett litet försprång på motorsidan som hjälper dem att hålla undan både på blöt och torrt underlag.
Ferrari i sin tur trivs inte alls på blöt underlag och med låga bantemperaturer, på en torr bana skulle Kimi haft en hygglig chans att slå i alla fall en av RBRs bilar, i blötan försvann  RBR duon utom räckhåll relativt snabbt speciellt genom de mest down force krävande partier av banan.
 
Force India duon lyckades med konststycket att hålla liv i sina däck, något som man inte kan säga om Williams dito, deras bil var lika urusel med både regn och torrdäck, och hade ingen som helst grepp med varken de ena eller de andra, dags för självgranskning hos Williams vars kräftgång under raceförhållanden är anmärkningsvärt.
 
Även båda Toro Rosso chaufförerna knep några poäng liksom Vettel, vars körning inte direkt imponerade, man kan kräva mer än så av en fyrfaldig världsmästare ,som nu åter igen har halkat efter Räikkönen i förarmästerskapet, det blir intressesant att ta del av vad Italiensk media har att säga om det.
 
1      Hamilton        Mercedes
2      Rosberg         Mercedes
3      Verstappen    RBR
4      Ricciardo       RBR
5      Räikkönen     Ferrari
6      Perez              FI
7      Hulkenberg    FI
8      Sainz              TR
9      Vettel              Ferrari
10    Kvyat              TR
11    Massa             Williams
12    Button            McLaren
13    Alonso           McLaren
14    Bottas            Williams
15    Nasr               Sauber
16   Gutierrez        Haas
17   Magnussen    Renault
Palmer, Haryanto, Grosjean, Ericsson och Wehrlein bröt av olika anledningar.
 
 
Hamilton bars fram av publiken på Silverstone, samtidigt som Rosberg blev utbuad, Ricciardos eviga leende bleknar bort i samma takt som han blir utskåpad av Verstappen, Vettel börjar fundera över om det var så klokt att insistera att ha Kimi som stallkompis även nästa år, Perez och Hulkenberg kommer att fortsätta den interna kampen om herraväldet hos FI även under 2017, media murvlar fortsätter att överskatta Sainz förarskicklighet åt det grövsta, och tycks ha helt glömt bort att det mesta av Verstappens prestationer kommer ur en Newey skapelse av rang osv, F1 världen förnekar sig aldrig, utan förtjänar sitt rykte som F1 cirkus av olika anledningar år in och år ut tills världens oljeresurser sinar och Bernie hamnar två meter under jord.
 
Även om racehelgen ur racing synpunkt inte blev en oförglömlig upplevelse, så har jag och gänget haft en mycket underhållande veckoslut i Silverstone av olika skäl.  I går eftermiddag i samband med ett restaurangbesök blev det nära till hands av en battle royal catfight, när kvinnodjuret aka Melody helt oväntad dök upp i restaurangen i sällskap med en B skådis från London.  Melody hör inte till de människor som hälsar med kindpussar eller handslag, utan hon kastar sig över en, klamrar sig fast och försöker trycka ner sin tunga djupt ner halsen på en, något som Amber reagerade på genom att bryskt knuffa i väg henne  och la till uppmaningen fuck off bitch.
 
Jag höll mig undan när damerna ägnade sig åt "eyeballing" av tredje graden tills Melody gav vika, och avlägsnade sig med sitt sällskap, klokt val av henne, Amber är en riktigt "tough little cookie" som inte drar sig att ge en medsyster en smocka om det visar sig vara nödvändigt, jag för min del försökte dölja min munterhet efter bästa förmåga för att inte bli nästa offer för Ambers bubblande ilska.
 
När hon hade lugnat ner sig hade vi en riktig rolig kväll, det var ett upprymt gäng som med något ostadiga ben återvände till bussen kring midnatt.  Vi var ju rätt så många, så Micke sov uppe på soldäcket på busstaket i ett tält, dit han även tog med sig sitt damsällskap för kvällen, en munter rödtopp från Liverpool trakten som han hade hittat tidigare under dagen.
 
Vi var rätt så trötta, så samtliga kröp i sängen med god natt önskningar och gjorde sig redo för ett möte med John Blund, dock ej Micke och fröken rödtopp på busstaket, som inledde en tämligen högljutt akt av vuxengymnastik.  Sådant kan vara roande att lyssna ett tag, men efter si så där 30 minuter satte sig Steve upp och frågade: Hur jävla länge orkar svensken nuppa, vad tror ni?
Jag medgav, att Micke kunde vara rätt så uthållig under sina bästa stunder, något som ledde till att Steve kom med ett förslag, att vi skulle delta i akten med lite uppmuntrande stämsång. Sagt och gjort, en mikrofon kopplades till Marshall grunkan, bandet samlades runt ekipaget, och en fyrstämmigt variant av Tenacious D "Fuck Her Gently" ljöd i natten, refrängen går så här:
 
I´m gonna fuck you softly
I´m gonna screw you gently
I´m gonna hump you sweetly
I´m gonna ball you discreetly,..
 
...något som ledde till tydliga tempoväxlingar uppe på taket,lite som morse signaler av SOS, tre korta, tre långa, tre korta eller om det var tvärt om, men det var alldeles uppenbart att våra takgymnaster uppskattade vår uppmaning och gjorde sitt bästa att följa den.
 
Ja ja, nog om tokerierna i BLs underliga värld, i morgon styr vi bussen norrut med målsättning att hamna i Skotland inom kort, eller ja, inom en vecka med några stopp för korta gigg ute på vischan,
jag hör av mig om några dagar, tills dess kan ni ta del av resten av texten i Tenacios Ds uppmaning för bättre sexliv i Fuck Her Gently.
 
 
Amen,..må nuppandet vara med er.  
 
      
 
        
 
 

Kommentarer :

#1: Tomi

Näe, Vettel var inte direkt nån wonderboy i jämförelse med Kimi som många journalister hävdar, när han i dag hamnade i liknande omständigheter som Kimi varit i många gånger som resultat av märklig taktik, tekniska fel eller annat strul......

skriven
#2: Jonatan

Haha!! En underhållande natt låter det som;)
Tror du Kimi hade lyckats knäppa ricciardo ifall de inte haft sån tur med den virtuella säkerhetsbilen?
O såg att Kimi kör en dag av testerna i veckan, är det en fingervisning månne??:)
Alltid underhållande o lärorikt o läsa Brandon:)

Svar: Nätterna ska vara underhållande så att man inte sover bort en del av sitt liv helt i onödan,.sova kan man göra i graven;-)
Den virtuella säkerhetsbilen är en styggelse eftersom man kan helt oförtjänt tjäna placeringar med den, bort med skiten!

Tja, Kimi visade för ungtupparna vem som är snabbast, och hittade förhoppningsvist lite vettiga inställningar till Ungern.
Brandon Lee

skriven
#3: Flash

"En medioker insats från Kimi" så kommer det låta i italiensk och brittisk press. Förvånad om det skulle stå det motsatta för det hör ju till det normala sen en tid tillbaka.

Jag brukar hålla med dig i det mesta Brandon, men inte om Verstappen denna gång. Tycker Killen är en speciell talang och det tog fram till Canada GP för mig att bli övertygad. Med gamla däck lyckades han bromsa ut Nico i slutskedet av loppet, att jämföra med Ricciardo i samma sits som vart från åkt så det vissla om det. Däremot kan det vara möjligt att Ricciardo inte är den föraren han påstå vara och där av varför han glänser med en Newey skapelse. Time will till.

Svar: Skriver du för italiensk eller brittisk press?..;-)
Max är duktig, men inte någon speciell talang enligt min mening, det är faktiskt rätt så lätt att framstå som en ubertalang i Neweys bilar.
Brandon Lee

skriven
#4: Svenn

Sauber fick ju i alla fall mer spaltmeter och tv-tid än vad de har haft på länge. Nu när Marcus klarade sig bra så får man väl vara lite synisk och säga att inget ont som inte har något gott med sig. Jag tror att teamet och Marcus behövde få lite farlighetspoäng. De har en väldigt mjuk framtoning i år. Eftersom det bara verkar vara Marcus som är med från Sverige nästa år också så hoppas jag att allt löser sig. Vare sig det är med svenska eller utländska pengar han klarar sig kvar.

Svar: Hela F1 behöver lite farlighetspoäng för att inte uppfattas som en skyddad verkstad där inga faror kan hota, chanstagandet är en del av motorsporten som måste finnas där, vill man kika på något åt mjukishållet kan golf vara ett alternativ. Marcus blir nog kvar, och det hos Sauber, varifrån pengarna kommer är oviktig, det viktiga är att de verkligen kommer.
Brandon Lee

skriven
#5: Lito

Tjing.
Såg på ett gammalt avsnitt på top gear från 2002 där vår vän Clarkson var inne på samma linje angående F1, skrota förarhjälpmedel å aerodynamic så vi får tillbaka riktig racing.

Svar: Inte helt fel tänkt redan då, och även mer aktuellt idag, dock önsketänkande så länge bilfabrikanternas marknadsförings kampanjer dikterar villkoren i F1.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :